Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Butának tartom a húgomat, én...

Butának tartom a húgomat, én látom rosszúl?

Figyelt kérdés

30 éves, terhes lett. Megtartja, a picurt, idáig még egyet is értek a döntésével. Stabil háttere van, szóval nem gond. A kérdés a következő, 6 hónap munkaviszonya van, most lépett ki a munkahelyről, előtte tanult. A főnőke felajánlotta neki, hogy vissza veszi a terhességére való tekintettel (ilyet is ritkán hallani), hogy legyen biztos helye majd, ugye mikor vissza mehet dolgozni. Ő ezt elutasította, a kérdésem a következő, szerintem igy ő nem jogosult majd GYEDRE, mivel nincs meg az egy év munkaviszonya, hiába tanult előtte nem?? az csak annyi , hogy biztositott volt. Vagy neki van igaza???? és jár majd neki a Gyed????

A másik meg, hogy kiment most Németországba, 3 hónapos terhesen, hogy kiköltöznek. van ismeretség szóval ezzel nincs gond, munka is van, csak nem értem, hogy hogy gondolja, hoy ha ő kint szüli meg a gyereket akkor az attól NEM LESZ NÉMET ÁLLAMPOLGÁR, HISZ A SZÜLEI MAGYAROK, ÉS mire születik kb.. 6 hónapja laknak majd kint.

Gyes -gyed pedig innen itthonról szerintem nem fog neki járni németországba.. ?????? vagy igen???? Folyosítja ugyanúgy az állam???? Mert szerinte igen.. én nem hiszem, és itt a gond.. akkor mit gondol??? gyerekkel nem tud majd kint dolgozni, egy fizetésből pedig hogy élnek meg a kicsivel(amit majd a párja keres, aki még itthon diplomázik most és kb. 3 hónap múlva megy ki utánna még munkája sincsen kint neki, itthon persze van.)

A másik, kint neki nem kell fizetni majd az ellátásokért???? mert oké, hogy kint sajtból van a hold és aranyból a kerités na de tényleg ennyire?????

én elfogadtam volna a fönöke vissza hívását és visszamentem volna szülésig, ott is jól keresett nettó 120 ,átlaghoz viszonyítva szerintem korrekt... és onnan ugye babázni... van hova vissza mennem mivel.. ez egy olyan hely ami úgymond nagyjából biztos még a mai világban is... Segítenétek ezeket a kérdéseket tisztázni, hogy akkor hogy is van ez?????

2012. ápr. 17. 17:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Megérteném a nagy felindulást, ha egy 15 éves lányanyáról lenne szó, de a húgod 30 éves,és ha szemtől szembe is ennyire megmondóember vagy, akkor meg is értem, hogy Németországig meg se áll.

Mégis mi a francot kell beleszólni, hol akar élni, szülni, dolgozni stb.?

Van párja, lesz közös gyerekük, kint van ismeretség és munka, lesz majd álláslehetőség a párjának is vélhetően. Így döntöttek aztán kész, felnőtt emberek. Én nem látom olyan drámainak a helyzetet, csak a te leírásodat a szokásos pesszimista "úgyis balul üt ki" típusú családi tirádának... Szerintem vegyél vissza és hagyd békén egy kicsit.

(Arról már nem is beszélve, hogy ha van lehetőség, szülni mindenképp jobb odakint...ellátás, kezelés, gondozás stb.)

2012. ápr. 18. 12:36
 12/14 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenki hozzászolását, ugyan nem mindenkijével értek egyet, de pont az objektivitás miatt kérdeztem itt.. szóval köszi a kommenteket..

de kedves utolsó azt azért hagy tegyem hozzá, hogy nem véletlen a hozzáálásom, mivel tul sok a ha és mi lesz.. az ügyben.. a bizonytalanság.. és az aggodalmaim oka többek között az is, hgoy én ismerem a testvérem... 30 éves és még soha nem kellt fel hétvégén délnél előbb, még soha nem főzött meg egy ebédet.. soha nem mosogatott el maga után, vagy takarított ki.. ő kb.. úgy gondolja, hogy megszüli a gyereket és az kb.. ellátja magát.. ismerve az önző személyiségét féltem őt és a babát.. nem csak én mindenki.. és bizony a mai világban nem mindegy a stabilitiás. felrugott egy biztos munkahelyet amiért sokan ölre mennének.. kint meg majd pincérkedik.. igaz jobban kers majd de meddig fogja ezt tudni, még 3-5 hónapig??? utánna mi lesz??? nincs is bejelentve.. szóval szerintem felnőtt fejjel ismerve őt jogosan féltem.. a párja meg most diplomázik itthon, mi a garamncia, hgoy kap kint munkát.. stb.. vagy hogy nem törik bele a bicskája, tesómnak magába az anya szerepbe.. sokan ismerősök azt mondják nem alkalmas szülőnek, a személyisége miatt, amiben nem vagyok elfogult én is látom, hogy van realitás. ettől féltem.. többek között.. hát banyek 30 éves és elvárta hogy évekig főzzek rá és a párjára de még a vasárnapi ebédbe sem segítettek soha.. csak ettek ittak elmentek.. kb mint a mesében..

túl sok a változás, és túl nagy.. anyává kell váljon és háziasszonyá egyben.. egy olyan helyen aminek nem ismeri a rendszerét, nics biztos fedele, nem beszéli a nyelvet.. 6 hét nyelvtanfolyam szerintem alapokra talán elég.. szóval bocsi, hogy negatív vagyok.. de őt azt tudni kell, hogy támogatom.. én intézem a hátramaradt össze ügyét amit itt hagyott mint eb azt az ominózist...

2012. ápr. 18. 15:24
 13/14 anonim ***** válasza:

Nyilván az sem véletlen, hogy olyan lett, amilyen. Én értem, hogy aggódsz, meg szerinted minden jel arra utal, hogy majd valami balul üt ki, de tudod fura ez, mert rengetegszer az ember abban a szerepben marad évekre, amit ráosztottak. Ez most hülyén hangzik, és nem is állítanám, hogy azért lett olyan, amilyen (amit csak a Te leírásodból tudunk, a másik felet nem hallottuk), mert Ti így bántatok vele, de valamiért így alakult az otthoni helyzet. Az, hogy évekig tehette, hogy Te főztél rá, ő meg semmit nem csinált, azért volt, mert hagytad. Azért hagyta rád most az összes ügye intézését, mert megcsinálod. Nekem elgondolkodtató, hogy nem ő lett-e a kisebb tesó, akit "kikiáltottak" családilag tehetetlennek, bénának és lustának, és így kezelték.

Ő azonban valamiért így döntött. Nyugi, belehalni nem fog, se ő, se a gyerek, és teljesen biztos vagyok benne, hogy ha rákényszerül, hogy egyedül kell boldogulnia, akkor meg fogja oldani. Szerintem ő is pontosan érzi,hogy erre szüksége van, és ezért akar most mindenáron kitörni a jelen környezetből. Nyilván azt is levette a közhangulatból, hogy a család szerint nem lesz jó anya...

Szerintem tényleg hagynotok kéne. Könyörgöm, 30 éves, az ő dolga!

Természetesen mindez teoretikus, de nekem így jön le abból, amit írsz.

2012. ápr. 18. 21:48
 14/14 anonim ***** válasza:

Egyetertek az elozovel!

Amugy ha ennyi mindent megtettel eddig erte,akkor hagyd beken had csinalja ugy ahogy o jonak latja!Ha nem lessz jo neki a kulfold majd hazamegy!!!De szerintem ez a dolog pedig azert is jo marmint a tavollet toled es a szuleitol hogy megtanul magarol gondoskodni,mert eddig minden a se..e ala volt rakva!Legalabb onalosodik 30 eves letere mar itt az ideje!

De az allampolgarsagot elmondhatod neki hogy az nem ugy van ahogy o elgondolja!De az ellatast azt viszont nem fog kelleni kifizetnie ha a parja uta van biztositva!!!

Biztositotta magat a parja utan?

2012. ápr. 19. 06:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!