Ismertek olyan nőt személyesen, aki csak azért szült, hogy ne kelljen dolgoznia?
Én most először találkoztam ilyennel, volt osztálytársam. 25 éves, két gyereke van meg 3. a pocakban. Érettségije nincs, 1 napot nem dolgozott még. Nekem most 6 hónapos a lányom, mondtam neki hogy szeretnék majd visszamenni dolgozni a kis tesó előtt. Erre azt mondta: "dolgozzon az, aki nem szül gyereket" Teljesen ledöbbentem.... Megkérdeztem, hogy képzeli az életét 5-10 év múlva: 5 gyereket szeretne, talán többet. A nagyok majd nevelik a kicsiket, neki pár év múlva már semmi dolga nem lesz, éli világát.
Még mindig nem tértem magamhoz.
Igen-igen. A szüleink korosztályában (egyidős vagyok veled) nagy divat volt ez. 18 évesen már bőven megvolt az apajelölt, 20 évesen már az első baba is. Jobb esetben esetleg egy szakma kifutotta addigra. Innentől még 1-2 baba lefut a futószalagon, egymás között max 3 évvel, nehogy a juttatások megszakadjanak. Amikor a legkisebb is óvodába megy, akkor anyuka már simán 30 körül jár, életében nem volt még állása, így aztán a munkaerőpiac csak úgy kapkod érte, de ő nem esik kétségbe: elmegy magát leszázalékoltatni, mert fáj a dereka. Mellé meg napszámban feketén paprikát szed és ládát pakol a fájós derekával. Így lett anyuka egész életében eltartott, mert nem éri fel ésszel, hogy ingyen pénz nincs, az ő kamunyugdíját, 10 év gyesét mások fizetik. Eközben szidja az államot, mert neki itt kell rohadni a napon, emelgetni a fájós derekával, mert a rokkantnyugdíja szarra sem elég. Ezek akadnak ki legjobban az államadósság mértékén. De ezek mellé, ami IGAZÁN felb*sz, az az, amikor szidják a mai fiatalokat, milyen semmirekellők, hogy csak buliznak, mikor ő ennyi idősen már a második gyerekét várta. Hát engedjék meg, hogy meghajoljak a felnőttség és ambíció díszpéldánya előtt.
És ebből én mennyit láttam nyári munkák alatt diákkoromban... Az ő korukban ez volt a minta, 20-22 évesen már férj + gyerek. Ezzel nincs is baj, csak ennek alapja, hogy az állam kifizet mindent. Szégyen...
Igen, anyukámnál is hasonló volt a helyzet azzal a különbséggel, hogy ő dolgozott: 18 évesen érettségi, munka (anyukám 50 éves, még simán el tudott helyezkedni), eljegyzés, esküvő majd jöttem én. Kicsit "későn", anyukám már 22 éves volt.
De ezt a mai világban már nem lehet(ne) megtenni :-(
Nagybátyám felesége ilyen.
Nagybátyám hivatásos katona,szóval nagyon jól keres+szolgálati házuk van,csak gyakran van kint külföldön kiküldetésen.
A nő 3 fiút szült neki,már tervezi a negyedik gyereket.Neki az az életcélja,hogy háztartásbeli legyen,még sehol nem volt egy évnél több munkaviszonya.Nem mondanám jó anyának.Láttam és hallottam,hogy hogyan bánik a fiaival,és csak azért mert szerinte a fiúk lefárasztják,képes volt felvenni bejárónőt,hogy ő addig pihengessen.Meg hazarámolják a gyerekeket a nagybátyám idős és betegeskedő szüleihez.Húsvétkor épp ebből volt családi botrány,mivel nagybátyó anyukája kórházban van,az apukája is kezelésre jár hetente,ennek ellenére haza akarták vinni őket.Most nagybátyámék részéről sértődés van,nem tudom még mi lesz a vége.
Igen. Dada foglalkozik a gyerekkel, anyuci a szoliban sütteti a p*csáját, fodrászat és műköröm ganzen Tag.
Azt sem tudja a gyerekéről, mi a kedvenc étele, színe, állata, mi lesz, ha nagy lesz...SEMMIT. Mintha nem is az övé lenne.
SAjnos én is ismerek. Már 40 elmúlt, de 20 éve házas és van egy nagy gyerekük, aki 20 éves.
De az utóbbi 3 évben ez a 4-edik....persze szegények, és nincs munkahely. Biztos vagyok benne, hogy a kedvezmény miatt vállalták be a 3 kis gyereket.
Én sosem akarok gyereket szülni, alig van munkaviszonyom, tanultam is, de itt nincs munka. Rettegnék, ha ebbe a mocsok országba nekem gyereket kellene szülnöm.
Szerintem ez nem normális, akit ez a kormány így bepaliz. "csak szüljenek..csak szüljenek..." jaja...de mi lesz 5-10 év múlva????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!