Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segitséget kitöl kérhetek?

Segitséget kitöl kérhetek?

Figyelt kérdés
a növérem iszik naponta már töb mint egy éve három gyereke van 9,7,4 évesek és nem akarom hogy intézedbe kerüljenek de én nem tudom magamhoz venni öket mert csak egy két szobás lakásunk van és még nekem van két kisfiam is igy nehéz elvonora nem akar menni és még a férje se igazán törödik a gyerekekel csak magukal vannak "elfoglalva" hová mehetek segitségér
2009. jún. 19. 10:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem akar leszokni a piáról, akkor nem fog, akkor sem, ha kényszerelvonásra küldenék (de nem fogják...).

Ha nem tudtok olyan családtagokat, akik befogadnák a ygerekeket, akkor az állam gyámsága alá kerülnek.

Tehát csak akkor lépj, ha biztos vagy abban, hoyg az intézet jobb nekik, mint a rémes családjuk.

Ez esetben azt teheted, hogy:

-gyámügyön bejelentést teszel

-ha hőzöng a nővéred piásan kihívod a rendőrséget- és/vagy mentőket kiskorú bántalmazásáért, mert ez akkor is bőven annak minősül, ha fizikailag nem bántja őket apjuk-anyjuk.

- háziorvostól kérsz segítséget.

2009. jún. 19. 11:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Háziorvos, családsegítő szolgálat, gyámügy...

Elvben az oktatási intézményeknek is észre kellene venniük, hogy baj van (iskola, óvoda), de hát...

2009. jún. 19. 11:18
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Elvonora kell hogy elmenjen. De elvonora csak es kizarolag a testvered beleegyezesevel lehet elmenni. Se te, se orvos nem kuldheti el.

A testvereddel beszeljel amikor jozan, hogy terjen eszhez menjen el az elvonora.

Ez iszonyat, a legjobb lenne ha nalad lennenek a gyerekek.

2009. jún. 19. 11:20
 4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm,hát még annyit hogy a beszélgetés nem használ nála amugy már a védönö rászált a növéremle ellenörzi hogy ha elhanyagolja a gyerekeket akkor elveszi tölle sajnos de már szerintem se tudja ellátni most a nagyobik fiu velem van nyaral de hát a másik kettövel mi van saja nem tudom mert azt mondja a nagyobb testvér hogy csavarognak szomszédsol szomszédra hát ez már örület és attol félek hogy valami bajuk lesz és már csak akkor lét a védönö ezért irtam hogy én tudok e valamit segiteni rajtuk de hát csak az állam van,?
2009. jún. 19. 12:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Istenem, nyomorult gyerekek.

Talan beszelned kellene a vedonovel neked, es kerni a segitseget. Szerintem a gyerekeknek jo lenne egy neveloszulonel inkabb. Tudod nagyon-nagyon sokan varnak kisgyerekekre olyan csaladok akik szeretettel, tisztessegesen felnevelnek oket.

En a helyedben erot vennek magamon, es a kicsik erdekeben beszelnek a vedonovel.

Nezd, a testvered iszik, gondolom milyen eletuk lehet nyomorult kicsiknek. Hidd el megvaltas lenne nekik egy olyan szereto csalad ahol jot latnanak, tanulnanak nem pedig az orokos ittas anyanak a hulyesegeit, kiabalasat es szornyusegeit kell elviselni.

Egy alkoholista no nem tud se anyagilag, sehogyan ellatni ilyen pici gyerekeket. Ha a testvereddel maradnak a gyerekek akkor lelkileg teljesen megnyomorodnak.

Kerlek beszelj a vedonovel, es fogadjak orokbe a kicsiket, hidd el jobb lesz nekik.

En elhiszem hogy fajo neked ez, elveszik a gyerekeket tole, de nem nohetnek igy fel a kicsik. Nagyon-nagyon sajnalom oket!!!(((((

2009. jún. 19. 15:02
 6/8 anonim ***** válasza:
37%

Szia!

Amit most leírok, nagyon durván fog hangzani, de sajnos ez a való világ.

Ezt csinálják a "C"-k: szülik a purdékat, beadják őket állami gondozásba. Aki kiveszi őket nevelőszülőként, gyerekenként kap ha jól tudom, olyan 100 rugó körül gyerekenként. A saját rokonaik kiveszik a gyereket nevelésbe, megkapják utánuk a pénz állam bácsitól, és saját családjukban nőnek fel. Durva, igaz? Pedig ezt csinálják.

Szóval, ha valahogy ezt meg tudnátok csinálni, abból a pénzből tudnátok egy nagyobb lakásban lakni, és normális körülmények között cseperednének a gyerekek.

Azért valahogy a nővéredet sem kéne hagyni elveszni, ha egy ember elkezd alkoholizálni, annak általában az az oka, hogy boldogtalan, sikertelen. lehet, hogy nem meri elmondani neked, hogy a férje esetleg veri, vagy kiállítja az utcára pénzt keresni vagy akármi.... őt se hagyd az enyészetnek, de valóban a gyerekek a legfontosabak.

2009. jún. 19. 20:44
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Aki alkoholista azon nem lehet segíteni...A nővéred mindig is alkoholista marad,és durván hangzik de magasról sz""" k a gyerekeire..Aki azt írta,hogy lehet,hogy valami nagy problémája van azért iszik...nos nem minden esetben...Az én anyám is alkoholista,ráadásul az agresszív fajtából aki ha úgy volt kedve megvert minket....Az apám még így is szerette,soha nem verte meg...Csak azért ivott mert jól esett neki...Amikor gyerekek voltunk,szinte mindenki tudta hogy iszik az anyám..Az iskola,orvos,mindenki...Senki nem lépett közbe....Egyszer jelezték a gyámügytől,hogy kijönnek ellenőrzésre.Mivel időpontot is adtak az anyám józanul fogadta őket,és megígérte nekik,hogy többet nem iszik...Csak addig nem ivott amíg ott voltak...Egyszer azt mondták,hogy elvisznek minket(a húgom 5 éves volt akkor),és mivel 3-an vagyunk testvérek valószínű,hogy szét választanak minket...Inkább maradtunk...Ha segíteni akarsz akkor ne a nővéreden segíts,mert ő reménytelen eset hanem a gyerekeken...Azt írtad kicsik még...Nem tudom,hogy igaz- e de azt mondják ,hogy ahol 3 száj eszik ott tudni fog még 2 enni...Inkább vedd őket magadhoz,és kérd a gyámságot...A gyerekek félnek az ismeretlentől,főleg az intézettől...nekik is jobb lenne ha rokonnal maradhatnak,és anyagilag is támogatna az állam....De z biztos vagyok ,hogy ilyen anya mellett felnőni sem jó....
2009. jún. 19. 23:53
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm az eggyüt érzést nagyon jol esik ,igazatok van de én nem tudok még hármat felnevelni mert én két gyereknek adtam életet hogy szeressem öket és felneveljem ugy hogy sokat tudjak velük beszélni lehet hogy durván hangzik de még három gyerekkel nem tudom elképzelni az életem föleg ugy hogy azok rossz gyerekek persze nem azért mert igy születek hanem a növérem miat sajnos a lányka nem halgat egyáltalán rám és állandioan csavarok a kicsivel eggyüt a nagyobik fiu még csak nevelve volt valahogy vele kijövök de nem akarom öket szétválasztani hogy a fiut elveszem a másik kettö meg nevelöszülökhöz menjen vagy a legrosszab az intézetbe hát nem találok megoldást lehet ha nagyobb lenne a lákás még csak csak elgondolkodnák rajta hogy megprobálom dehát igy hová tegyem öket
2009. jún. 21. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!