Szerintetek nagyon zavaró ha valaki raccsol? R helyett L-t ejt .
Robi helyett nem pontosan Lobi mond az aki raccsol,hanem Rlobi... ha sokat hallod fel sem tűnik egy idő után.
Angolba vannak olyan betük amiket kiejtéskor nem ejtünk,csak irásban használunk.szerintem ehez lehet köze
Engem nem zavar, mert attól még lehet érteni, hogy mit akar mondani. Ahogy a második írja, ez olyan aranyos, szerintem is aranyos. Szerintem jó hallgatni, ha egy okos ember beszél valamiről, és ha véletlen egy ilyen okos ember raccsol, azt tuti megjegyzem, bevésődik az emlékezetembe amit mond. És nem negatív értelemben! Hanem hogy aranyos és egyedi, különleges valaki.
Zavaró az, ha nem érteni, vagy nem lehet egyértelműen következtetni arra, mit valaki mond. Például a hadarás engem nagyon zavar. Egyszer egy állásinterjún azért buktam el, mert a hadaró felvételiztetőnél mindig visszakérdeztem, hogy mit mond, mert nem értettem...
Vagy ha valaki lusta kinyitni a száját, magában motyog és meg van sértődve, ha nem értem mit mondott, ez is nagyon zavaró, pedig csak odafigyelés lenne tőle, hogy jobban artikuláljon. Hát ennyi.
Szerintem elsősorban emberfüggő. Ahogy az eddigi válaszokból is látszik, van akit nem zavar (talán ők vannak többen, mivel az ember általában nem maga tehet róla, ha raccsol), de vannak olyanok is, akiket zavar.
De ha te magad rosszul érzed magad miatta, talán érdemes elmenned logopédushoz - egyáltalán nem szégyen, ha változtatni akarsz, és egy erre szakosodott ember segítségét veszed ehhez igénybe. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!