Élnél téliesített nyaralóban a társasház nyújtotta "kényelem" helyett?
Férjemmel vágyunk, hogy elköltözzünk a bérházi albérletünkből olyan házba, ahol nagy kert van, lehetőleg természetközelben.
Nem vagyunk tehetősek, így csakis téliesített nyaraló jöhet szóba.
Találtunk is 2 lehetséges házat, mindkettő a városunk szélén van, áram, víz is be van vezetve, bár az egyik házban kinti "pottyantós" WC van (ami engem nem igazán zavar), busz max. 10 perc járásra, cigány sincs a közvetlen közelében ami nagyon sokat számít...
Álmunk megvalósulása lenne, hiszen mindig is szabadságra vágytunk nagy kerttel, közvetlen szomszédok nélkül kutyákkal, tyúkokkal, veteményessel...igazi idill.
Ám a családom egy részétől folyton hallgatom, milyen igénytelenek vagyunk, hogy olyan helyre akarunk költözni, ahol a háznak még száma sincs ( mivel külterület nincs utca, házszám ).
Persze nekik még könnyebb volt, a szocializmusban nőttek fel, megtehették, hogy saját maguk építették a házuk, munkájuk is mindig volt, így nem tudják beleélni maguk a mi helyzetünkbe.
Nem tudnak befolyásolni, amint lesz pénzünk biztosan költözünk, csupán érdekel, más miként vélekedik a kérdésről?
Már mostanában nézegetünk házakat a párommal, és annyiért, ami még szóba jöhet, egész jó kis nyaralókat lehet találni. Nagy udvar, csendes környék, kicsi ház, ami kettőnknek pont elég, engem nagyon vonz a dolog.
Ha ez a lehetőség adott, akkor éljetek vele. Egyáltalán nem igénytelenség, az igénytelenség fogalma meglehetősen távol áll attól, hogy az otthonotoknak adott esetben nincs házszáma.
Vágjatok bele!
Ha gyerekvállalás előtt álltok érdemes meggondolni nincs-e túl messze az iskolától, aztán sokaknak az sem mindegy, hogy milyen az a suli. Én azt mondom érdemes egy jó iskola közelébe költözni.
Amúgy meg jó lehet egy téliesített nyaraló, de csak ha jó a szigetelése. Nekem hiányozna a benti wc, nyáron csak úgy hemzsegnek a legyek az ilyen wc-k körül. Télen meg hideg van, állandóan öltözködni kéne, hogy kijárkáljatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!