Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Élnél téliesített nyaralóban...

Élnél téliesített nyaralóban a társasház nyújtotta "kényelem" helyett?

Figyelt kérdés

Férjemmel vágyunk, hogy elköltözzünk a bérházi albérletünkből olyan házba, ahol nagy kert van, lehetőleg természetközelben.

Nem vagyunk tehetősek, így csakis téliesített nyaraló jöhet szóba.

Találtunk is 2 lehetséges házat, mindkettő a városunk szélén van, áram, víz is be van vezetve, bár az egyik házban kinti "pottyantós" WC van (ami engem nem igazán zavar), busz max. 10 perc járásra, cigány sincs a közvetlen közelében ami nagyon sokat számít...

Álmunk megvalósulása lenne, hiszen mindig is szabadságra vágytunk nagy kerttel, közvetlen szomszédok nélkül kutyákkal, tyúkokkal, veteményessel...igazi idill.

Ám a családom egy részétől folyton hallgatom, milyen igénytelenek vagyunk, hogy olyan helyre akarunk költözni, ahol a háznak még száma sincs ( mivel külterület nincs utca, házszám ).

Persze nekik még könnyebb volt, a szocializmusban nőttek fel, megtehették, hogy saját maguk építették a házuk, munkájuk is mindig volt, így nem tudják beleélni maguk a mi helyzetünkbe.

Nem tudnak befolyásolni, amint lesz pénzünk biztosan költözünk, csupán érdekel, más miként vélekedik a kérdésről?

2012. febr. 11. 20:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
66%

WC-t csinálni, ha van víz, villany bevezetve nem olyan nagy ügy. Én is azt tervezem, ha úgy alakul kis kertes házba, ami nem esik nagyon ki a civilizációtól, olyanban szeretnék majd élni. Friss levegő, nincs sok autó, nincs nagy zaj. És általában elég jó áron vannak. Hallottam olyanról, hogy 2-3 szobás + padlás meg garázs és még pince is van és nagy kert 5-6 millió. Egy sz@r panellakás többe kerül. És egy kis hétvégi ház fenntartása is minimális a társasházhoz meg a családi házakéhoz képest. Ha van pénzed fűtesz, ha nincs pénzed nem fűtesz...

Énnekem is ez az álmom, ha megtehetném belevágnék, és ha valakinek ilyen ötlete van avval maximálisan egyetértek! Hajrá!!!

2012. febr. 11. 21:00
 12/20 anonim ***** válasza:
75%

Még 50-60 évvel ezelőtt is nagyon kevés háznál volt angol WC. De éjjel akkor sem szaladgáltak ki,hanem az ágy alatt tartották az éjjeli edényt,vagy egy kisvödröt. Reggel kiürítették és kimosták.

Veteményest valószínűleg csinálhattok. De nem biztos,hogy kutyán kívül engedélyezik haszon állat tartását.

A helyetekben kimennék.

2012. febr. 11. 21:00
 13/20 A kérdező kommentje:

Nem Pest környékén lakunk, itt már 2 millióért lehet kapni 2 szobás nyaralókat.

Igen, a pottyantós télen húzós, de a férjem ügyes, tehát ezen nem múlik.

Most tervezzük a babát, de nem célom, hogy az óvoda szájában lakjunk.

Sok ember szemében valóban "igénytelennek" tűnhetünk, nekem pl. nem gond, ha kavicsos úton kell gyalogolni míg hazaérek, vagy fával kell fűteni a kandallóba.

Én kifejezetten boldog lennék, ha a gyermekeim az erdő lágy ölén nőhetnének fel a természettel összhangban.

Kapnak majd úgyis elég negatívumot az iskolai közegben, legalább az otthonuk legyen tiszta, mindenféle civilizációs ártalomtól mentes.

2012. febr. 11. 21:08
 14/20 anonim ***** válasza:
77%
Egyet értek veled. Én is inkább ilyen helyen nevelném fel a gyerekeimet, nem a büdös, zajos városban.
2012. febr. 11. 21:09
 15/20 anonim ***** válasza:
52%
Én is vágyom egy szép házra, udvarral a kutyusnak, de ilyen hzba biztos nem mennék, ahol nincs Wc. Akkor inkább panelben élem le az életem.
2012. febr. 11. 22:11
 16/20 anonim ***** válasza:
56%

Én nem költöznék ilyenbe.

Egyik rokonomék egy ilyen téliesített nyaralóban laknak, és szoktam náluk a gyerekre vigyázni napokat, de volt olyan, hogy egy hétig egyedül voltam a gyerekkel otthon. Szóval "laktam" ilyenben.

Bizonyos szinten jó, mert megvan a maga varázsa a pici házikónak, nagy kerttel, kutyus, cicus, miegymás. Ott sincs nagyon házszám, se utca. Első gondolatom ez volt: ha valami baj van a gyerekkel, hogyan találnak ide a mentők? Milyen messze van az orvosi rendelő? Válasz: fél óra sétányira. Kocsi nincs, ha a gyerekkel valami baj van, nem tudok mit csinálni, futni kell, vagy mentőt hívni. Rendben, hogy te nem akadsz ki a kavicsos úttól, de próbálj meg egy kisgyereket kora reggel, hóban-fagyban gyalog elrángatni a suliba. Ja, hogy anyáink is így jártak iskola? Akkor mi is kibírjuk, nem? De, de ha van komfortosabb megoldás is, akkor miért ne?

Amúgy mondanom sem kell, azóta ők is megbánták, hogy kiköltöztek. Nem volt jó döntés.

Ennyi.

2012. febr. 11. 23:19
 17/20 anonim ***** válasza:
77%
Az elkényelmesedett városiak, akiknek minden adott, nem kell fűteni, fát vágni, havat lapátolni stb., az nem is biztos, hogy feladná a kényelmét. Szerintem viszont többet ér a friss, tiszta levegő, a nyugalom, a csend, a természet közelsége, mint a szmogos, hangos városi légkör. Mindegyiknek megvan az előnye és hátránya is. De egy kertes háznál több lehetőség van, olcsóbb a rezsi, lehet állatokat tartani, növényeket termeszteni, és a gyerekeknek is több, nagyobb helyük van. Ahol én lakom is vannak ilyen hegyoldali kis házak, persze akármelyikbe én sem költöznék. De láttam már egészen felszerelt, szigetelt, vízzel, árammal, sőt még radiátorral ellátott házikót is, komplett családi ház, csak külterületen. Ráadásul aszfalt út vezet be a városba és közvilágítás is van. És elég sokan kint laknak, tehát szomszédok is akadnak. Ilyen helyen én is ellaknék, de olyan is van, ami nagyon elhagyatott, nincs rendes út és világítás sem, oda nem érdemes költözni.
2012. febr. 12. 11:35
 18/20 anonim ***** válasza:
61%

Szia!

Az rendben, hogy te és a párod kiszeretnétek egy ilyen házikóba költözni, a ti dolgotok, de én nagyon meggondolnám a helyedben. Nem értem a társadalom nagy része miért gondolja azt, hogy ez milyen marha jó lesz a gyereknek...

Oké friss levegő, szép környezet, háziállat és még mit tud mellette felsorolni?

Mert én azt gondolom ez édes kevés.

A gyereked nem fogja ezeket előnynek érezni, hanem majd azt fogja kérdezni, mi miért lakunk kint a város szélén, ahol még normális út sincs, miért nem úgy, ahogy a tomikáék, akik bent laknak a belvárosban?

Könnyen elfogtudni járni a gyerek? Nemcsak iskola, szakkör, barátok, később késő estig tartó bulik stb. Sötétedés után milyen a környék?

S még valami, ha ne választottad, hogy ilyen helyre akarsz költözni és vállaltad azt is, hogy fával fűtesz majd ne a gyerekkel akard összehasogatni, mert biztos, hogy nem fog neki tetszeni és konfliktus lesz.

Én azt gondolom, hogy a mai világba idiótaság nem a kényelemre törekedni, de te tudod. A gyereked is ezt fogja gondolni szerintem, mert, hogy a társadalom többségétől is ezt fogja hallani. (csoportnyomás)

Az meg, hogy a házban nincs wc hát abszurd. Jah és a gyereknek égő lesz a suliban, mikor majd kérdezik hol lakik és nem tud mondani még egy utcanevet sem...

A többiek kifogják emiatt nézni.

Gondolj a gyerekedre mindenképp én azt mondom. S ne csodálkozz, ha felnővén ő nem fogja ezt szeretni.

Saját tapasztalat én megéltem anyámék rossz döntését én tudom milyen. S hála égnek következő hónapban költözöm el végleg vidékről Bp-re. Nekem ez nagyon nem jött be, és nem lenne az a pénz, amiért mégegyszer ilyen helyre költöznék.

Ismerem a kavicsos utat, a dombokat, az erdő melletti létet, a nincs utca házszám dolgot stb.

Szerintem a kényelem nem bűn.

A gyereknek meg szüksége van a civilizációra, és ma már annyira felgyorsult a világ, hogy törekedni kell arra, hogy mindent hamar elérj stb. Nem plusz és felesleges akadályokat csinálni magadnak.

23/L

2012. febr. 12. 14:10
 19/20 anonim ***** válasza:
68%
Na, igen, elég égő a mai világban, hogy kint van a wc. Majd nem lesz egy barátja sem, mert szégyellni fog bárkit is meghívni magatokhoz. Amúgy sem fog elmenni egy kisgyerek sem, sőt, még a szüleik is azt mondják majd nekik, hogy oda ne menj, ne barátkozz vele, kinti wc, fúúj.
2012. febr. 12. 15:45
 20/20 anonim ***** válasza:
Amúgy én is ismerem ezt a kavicsos út terepet, valóban ott nem lehet magassarkúban járni, na de még egy lapostalpú cipő is hótt mocskos lesz. Pláne ha esős idő van. Aztán lehet munkakezdés előtt, meg suli előtt szégyenszemre törölgetni a mosdóban.
2012. febr. 12. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!