S. O. S. A párom be akar mutatni a szüleinek most husvétkor?
Nekem pont úgy tanították illem órán, hogy nem illik, ha nő idősebb férfinak csókolomot köszön. Persze anyukánál belefér. Nekem is mondták már erre a köszönésre, hogy "na gyere", úgyhogy én férfinak már sosem köszönök így.
Szerencsére nálunk gyorsan le volt erről a gond, mert első köszönésnél letámadtak, hogy inkább tegezzem őket.
Az is elég fura, hogyha felnőtt férfi köszön csókolomot idősebb felnőtt férfinak, dehát ízlések és pofonok, szerintem jónapot a papának, csókolom a mamának pont jó. Ha egyszerre köszönök mindkettőnek, akkor jónapotot. Ez viszont annyira lényegtelen.
Legyél jófej, mosolyogj sokat, igyekezz kielégítő válaszokat adni, ne csak igen/nemmel felelni, ilyesmik. Egyébként nekem nem egyértelmű, hogy vendégségbe megy e, mondjuk egy húsvéti ebédre, vagy csupán csak így jött ki. Ha ebédre hívnak, akkor illik vinni egy kis tálca süteményt, de ha nem, akkor szerintem fölösleges, vagy is mai világban már fura. Pláne, hogyha a lány visz ajándékot a párja szüleinek.
Én megkérdeztem a páromat, hogy milyenek a szülei, szerinte vigyek-e valami apróságot. Azt mondta idézem "dehogy is, haggyá' már, fölösleges", az én szüleim sem olyanok akiknél ez bármit is számítana, furán is néznének szerintem.
Az én javaslatom az, hogy kérdezd meg a párodat. Ha ő úgy gondolja, egy kis süti vagy valami jól esne a családjának, akkor tedd oda magad, ha nem, akkor fölösleges. :)
Ha már a csókolomról van szó, faluhelyen így illik, legalábbis ahonnan én származom. Ott férfinak, nőnek, így köszönünk. És az idősebb férfiak is így köszönnek nekem, mint fiatal nőnek.
A kezét csókolom rövidítése.
Köszönöm a sok segitséget! Nem mondott semmit konkrétan a pàrom, h ebédre vagy vacsorára, csak kérdezte, h mit fogok csinálni vasárnap vagy hétfõn, mert szeretne elvinni bemutatni a szüleinek. Nagyjából ismerem õket, legalább is az alapjàn amit a párom mesélt róluk, vallásos az egész csalàd, én is az vagyok a magam módjàn csak templomba nem járok, meg rendes emberek (ezt mástòl tudom), nem hiszem, h gond lesz a beszélgetéssel majd belejövök;)
a bonbon jó ötlet, meg a bor.majd még a pàrommal megbeszélem:)
köszi még egyszer a segitsèget
"nem illik, ha nő idősebb férfinak csókolomot köszön"
Kedves hozzászóló, ez így igaz. Csakhogy ebben az esetben nem, mint "nő" és "férfi" van jelen a két személy, hanem mint lehetséges meny és após.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!