Mandula név egy kislánynak? Szokatlan még vagy elmegy? Van ilyen név a családotokban?
Figyelt kérdés
Annyira különleges, és nagyon vonz ez a név valamiért. Pedig amúgy nem vagyok a különleges nevek rajongója, az ilyen Dzsesszika, Hófehérke, Orália stb nevek alapból nem jönnek be :D De ez a Mandula annyira szép... :) Mit szóltok?2012. ápr. 5. 14:05
21/29 anonim válasza:
off
Mendi... Akkor most Mandula, vagy Mendula? Talán így érted, hogy mire céloztam. A gyengébbek kedvéért. ;)
on
22/29 anonim válasza:
Még viccnek is rossz.A következő Mogyoró lesz vagy Mazsola...Röhej.
23/29 anonim válasza:
Nekem tetszik ez a név és manapság a leggyakoribb név a jázmin ami semmivel nem jobb.
24/29 anonim válasza:
Ehh, erről eszembejutott, hogy kb. 8-10 éves koromban egy kislánnyal barátkoztam, megkérdeztem a nevét, azt mondta, hogy a neve Horvát(h) Mandula, én meg kapásból rávágtam, hogy én meg Török Mogyoró vagyok. :D
Sosem adnám semmilyen növény nevét a gyerekeimnek.
25/29 anonim válasza:
Egy ismeros kislany neve Mandula Petra, Mandulacskanak becezik. Szemely szerint en utalom az ilyen ujdivatu kulonc neveket, de ezt nem mondanam szembe egy ismerosnek sem...
26/29 anonim válasza:
Én sem szeretem ezeket az új neveket. Sokszor az ősmagyar nevek is olyan bénák, de némely szülő azért is olyan nevet ad a gyerekének. (Abos, Tegze, Csörsz, Büvellő, Kézdike, Écske...)
Ez a Mandula sem tetszetős. Inkább kutyának, vagy macskának tudom elképzelni.
27/29 anonim válasza:
Semmiképpen sem. Növényről, autómárkáról, égitestekről, jelenségekről, színekről stb. adott nevek mind borzalasak. Azoknak megvan a maguk jelentése és képzettársítása az emberek fejében. Az, hogy bemutatkozik a gyerek és egy olajos magv elevenedik meg az emberek előtt egyszerűen tényleg nevetséges. Miért nem lehet a klasszikus értelemben vett neveket adni, amit eleve keresztnévnek szántak. Épp elég az a rengeteg szánalmas vezetéknév -amiről tényleg nem tehet-, ami szintén klassz víziókat okoz egyes bemutatkozások alkalmával. Miért kell hát ezt még fokozni?
28/29 anonim válasza:
Mandula, Málna, Eperke...tök mindegy, midegyiktől ráz a hideg. Egyszer hallottam, hogy egy anyuka így szólongatja a gyerekét, hát csak azért tartottam vissza a röhögést mert pont mellettem állt.
29/29 anonim válasza:
Az ilyen újdivatú nevek nagyon nem tetszenek. /ld:. Dzsenifer, Dzseszika, Mandula stb/ A háziállatomnak is kétszer meggondolnám, hogy adom-e...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!