Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen lehet nagyvárostól...

Milyen lehet nagyvárostól pl.20km-re, külterületen élni egy birtokon (családi élet szempontjából)?

Figyelt kérdés

Van itt olyan (vagy ismerőse), aki ilyen elvonultan él családjával saját szándékból, vagy azért, mert munkája oda köti? Pl. horgásztava,lovardája,állattartó telepe,gyümölcsöse,stb van?

Főleg az érdekelne, hogy mennyire hátrányos egy kisgyerek, vagy a feleség szempontjából, hiszen a birtokot csak autóval lehet megközelíteni, ezért napi kétszer-háromszor be kell szaladni a városba ahol a munka, óvoda, iskola, szakkör, sportolás, bolt, stb. található.

És milyen érzés lehet így elszigetelve élni ketten-hárman a semmi közepén? Nincs játszótér,nincs szomszéd,nincs "élet". Kinek alkalmas ez az életforma, melyik korosztálynak? Van valakinek tapasztalata?

2012. ápr. 5. 12:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
6%
Milyen,milyen? Hát szar.
2012. ápr. 5. 12:50
 2/19 anonim ***** válasza:
89%
Keresztanyámék így éltek, de ő kiköltözött külföldre, ott van családja, de az öccse a családjával és a szüleik ott laknak. Gyümölcsösük van. Nagyon jó kis birtokuk van, mondjuk ők nem 20 km-re laknak a nagyvárostól, hanem csak kb. 5-re, de nincsenek szomszédok. :) Teljesen normális életük van, bejárnak a városba ugyanúgy, gyerekek is iskolába, óvodába.
2012. ápr. 5. 13:04
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Csak megközelítő véleményt tudok mondani:

Nyáron nagyon vonzónak tűnhet, legalábbis eleinte, egy darabig. Ellenben ősztől tavaszig elég lehangoló és előbb-utóbb kiütköznek a negatívumok.

Én csak időnként dolgozni jártam egy ilyesmi helyre, innen a véleményem.

A világtól elvonulás keveseknek jön be, inkább csak az eleve magányos alkatúaknak.

Emellett ismerek olyanokat, akik szimplán vidékre költöztek, nem messze a fővárostól, de pár év után inkább visszajöttek Pestre.

2012. ápr. 5. 13:04
 4/19 anonim ***** válasza:
91%
Ha társasági életet éltek akkor szerintem nem a legjobb döntés lenne.Az igaz,hogy a barátok biztosan sűrűn látogatnának.A gyermek szempontjából jó,egy ideig óráig.Nagy terület,szabadon mozgás.Nem kell félni az autóktól.Friss levegő.De egyedül ez is unalmassá válhat.Mi nyaraló övezetben lakunk Fóton.Nagyon szeretjük.De nekem három gyermekem van és ők együtt nagyon jól elvannak.Mi el sem tudjuk már képzelni máshol az életünket.Nyáron kimondottan imádjuk.Haverok,buli,bogrács...
2012. ápr. 5. 13:20
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyósomékhoz kellett költöznöm, akik így élnek, nyaraló övezetben.

Egyetlen közlekedési eszköz kocsin kívül a volánbusz, az cirka 2,5km gyalogtúrára található. Mivel nincs kocsim, így járok dolgozni.

Kb. fél évente kuka a legjobb cipőm is.

Kútvíz van, nincs gáz, csak villany. A postás heti 3x jár.

Nincs internet, kábeltévé, se vezetékes telefon. Egyedül a mobilinternet megy, de az is elég gyatrán.

Tele a környék kóbor kutyákkal.

Anyósom rá akar venni hogy szüljek neki unokát, addig szó sem lehet róla amíg itt tanyázunk.

Pedig én még rugalmas vagyok, 22 éves.

2012. ápr. 5. 13:21
 6/19 A kérdező kommentje:

Tegyük fel,hogy szép birtokról van szó, van tartályos gáz, áram, kerítés,autóval ingázásra pénz..

A kényelmetlenség inkább az állandó ingázásból (gyerek,feleség) és a téli,ill. általános elszeparaláltságból adódhat. Egy gyereknek inkább előnyöseb a város? Vagy a birtok előnyösebb a természetközelsége miatt (állatok,növények)?

2012. ápr. 5. 13:22
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy ismerõsöm, igy élnek birtokon. Viszont egész nap városban dolgoznak és nagyon stresszes a munkájuk. Este a nyugalomba a szabadságba térnek haza!

Viszont csak 7 km-rõl van szó. Es a fõút mellett van a birtok, igy télen sincs sok problémájuk, ha van azt megoldják.

Sokszor én is vágyok ilyen helyen élni!

2012. ápr. 5. 13:40
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Én is városon kívül lakom, bár nem 20 km, de leírom a véleményem, tapasztalatom:

- én imádok itt lakni: csend, friss levegő, kert, ahol tavasztól őszig kánaán, télen hólapátolás (fahordás a kandallóhoz).

- bejárni a városba költséges, ezáltal nagyon megtervezem. A kocsim hónapok óta lerakva, megoldjuk a párommal vagy busszal.A buszhoz nem kell sokat gyalogolni, de igen ritkán jár.Viszont tényleg jóval olcsóbb.

-unatkozás nincs. Vagy ha van, az a városban is lenne.Van internet,műholdas tv, társasjáték.

-tény, hogy ide a rokonok,barátok tervezett jönnek, nem csak "beugranak spontán". Ez a része is nagyon rossz. Ugyanúgy mi sem tudunk átugrani a haverokhoz, vagy ott ragadni iszogatni, mert az egyikünk vezet.Hacsak nem akarunk 12 km-t sétálni.

-Gyerek szempontjából már írták előttem a friss levegőt, stb. Én egy dolgot írok: gyerekkoromban olyan helyen laktam, ahol elvétve volt ház, korombeli meg végképp nem. Maradtak a könyvek barátnak. Nem mondom, hogy ezt nem kamatoztattam, de teljesen zárkózott lettem, barátok nélkül. Később lettek, de az, hogy kimegy a gyereked az utcabeliekhez, a sulis társakhoz, és 4-5-6-an játszanak,beszélgetnek....az nagyon meghatározó az életében. Ergo: ha gyermekem lesz, nem itt akarom felnevelni.

2012. ápr. 5. 13:51
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Én faluszélen lakok, de messze költöztem otthonról, itt senkim sincs. Nem jó ötlet.Ugyan hangulatos nyáron kiücsörögni,de nagyon fognak hiányozni a rokonok, haverok beugrásai, később pedig a gyerek is el lesz szigetelve társaitól, akik délután együtt játszanak. Idővel meg lehet szokni,vagy inkább bele lehet fásulni.Biztos van, akiknek ez bejön, de sokkal többeknek nem, úgyhogy jól meg kell gondolni! Inkább egy nagyobb falu, ahollegalább vmilyen közösség van!
2012. ápr. 5. 14:01
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

7-es válaszoló.

Kb ilyen helyen lakok én is.

Nagyvárostól 18,kisvárostól 7 kilométerre,szintén kövesút mellett.

Nagyon szeretek itt lakni,munkám során nagyon sokat vagyok emberek közelében,így nagyon jó,hogy nem kell itthon elviselnem senkit.Szeretek emberek között lenni,de van egy határ.

Szomszédaim is vannak,de közvetlen szomszéd házakban nem laknak,csak kettővel arrébb.

Mindenem megvan,ami kell és amit egy kertvárosi házban nem engedhettem meg magamnak.Itt meg tudom fizetni a gázt,a villanyt,internetet.

Régebben ezt nem tehettem meg,buszra nem maradt pénzem a hitel miatt,nem,hogy internetre...

Gyereknek(ahol én lakok) ideális lenne,bár én nem szeretnék gyereket.

Dolgozni mindenképp a városba mennék,oda járna a gyerekem is és munka után mennék érte.

Szerintem simán meg lehetne oldani ezt is.

Én imádok így "elszigetelten" élni.Jól élek,nem panaszkodhatom semmilyen téren.

2012. ápr. 13. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!