Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt már veled olyan hogy nem...

Volt már veled olyan hogy nem tudtál beilleszkedni egy munkahelyre? Ha igen hogyan próbáltad mególdani?

Figyelt kérdés
Volt már olyan hogy olyan emberekkel kellett együtt dolgoznod akiknek merőben eltér az élet felfogása?Volt már pár munkahelyem de ilyen még nem volt,nem is az hogy nem fogadnak be,csak annyira más az életfelfogásuk és olyan dolgokon tudnak nevetni hogy én csak nézek ki a fejemből,most ez csak egy pl volt,de volt ilyen is.Tudom az ember nem válogathatja meg a munkatársait.Ha volt ilyen akkor hogyan próbáltál beilleszkedni hogy ne tűnjön erőltetettnek?
2012. ápr. 4. 19:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Fél évig próbálkoztam,aztán feladtam, és újabb fél év múlva felmondtam.
2012. ápr. 4. 19:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudtam beilleszkedni és nem tudtam betanulni, mert nem fogadtak el. Elkeseredtem, feladtam és kiléptem. Utána nagyon bántam, a munkát sajnáltam. Sokkal később rájöttem, hogy jól döntöttem mikor kiléptem.
2012. ápr. 4. 19:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Eleinte próbáltam alkalmazkodni, de nem ment, magamat csaptam csak be. Utána azzal próbálkoztam, hogy abszolút semmilyen kapcsolatot nem tartok a kollégáimmal, csak akkor beszélek velük, ha muszáj, de így nem lehet dolgozni. Végül eljöttem.
2012. ápr. 4. 19:22
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát én sem tudok jobbat írni, mert 5 hónap után felmondtam. Az idegeim rámentek volna, mert itt ellenségeskedésis volt.
2012. ápr. 4. 19:22
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Többször is volt ilyen. Próbáltam a többiekkel beszélgetni, a közelükbe lenni, de hiába, ők teljesen kizártak maguk közül. De mivel teljesen más gondolkodású emberek voltak, mint én, nem is erőltettem a dolgot. Így hát inkább egyedül voltam mindig, alig beszéltem bárkivel is. Persze ez is megviselt, mert a társaságra, kommunikációra szüksége van mindenkinek. És nagyon rosszul érintett az is, hogy mindenki jól elvolt egymással, csak én lógtam ki a sorból. Nem volt sok választásom, idegileg kikészültem, nem szerettem dolgozni járni, és inkább otthagytam.
2012. ápr. 4. 19:38
 6/10 anonim ***** válasza:
67%
Egy munkahelyen nem az számít ki min nevet , ha ne az ,hogy mennyire összetartó a csapat. A munka szempontjából.Szerintem ha egy munkahelyen mindenki bele ad apait , anyait akkor mindegy ki, min nevet. Ráadásul ha nevetnek az jó. Mindenkinek meg van a maga élete, de ha tudásának , képességének megfelelően jár el , ott gond nincs. Azért az tény és egy felettes jól látja, hogy ki mit ad bele és mire képes a beosztott. Beilleszkedni annyit jelent , hogy elfogadni mások véleményét, de abból tanulni is lehet. Sőtt önfejlesztésre is alkalmas lehet, másképp látni.A gond a másból élőkből van , na azok neccesek. Más tudásából hasznot húzni. Na az gázos.
2012. ápr. 4. 19:42
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A jót nem kell erőltetni, jön magától. emberek vagyunk, nem de??
2012. ápr. 4. 19:42
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

persze hogy számít, egyik előző, hogy jó legyen a hangulat. de nem mindegy mint nevetnek (esetlegeg rajtad. naugye hogy az már nem tetszene annyira).

az előző munkatársaim mind riherongyok voltak, állandóan a szexuális életükről beszéltek részletesen és mikor én nem voltam hajlandó a sajátomat kiteregetni, akkor az volt a "vicces", hogy milyen kis "szégyenlős" vagyok (szerintem közük nincs hozzá milyen pózokkal csinálom a párommal, stb. de szerintök ez nem normális, ahogy gondolom).

nem bírtam, otthagytam.

a következő munkahelyemen meg az volt a divat, hogy mindeni agyon fityegtette magát vastag aranyaggal, Diór, Dolcse end Gabona meg Mijó Csíksz cuccokba jöttek és volt aki köolcsönt felvett csak azért hogy mutassa neki milyen cuccai voltak.

ott meg szinte hozzám se szóltak, annyira kinéztek.

most takarítok egy üzletben nyitás előtt, zárás után és szerencsére csak akkor találkozom a többi dolgozóval mikor átadom a kulcsot.

inkább dolgozok egyedül, mint ilyen "emberekkel".

2012. ápr. 4. 20:41
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

én meg nemrég kezdtem, mindenkivel elbeszélgetek, és mindenkitől elkapok egy mondatot, amiből össze áll a kép, hogy mennyire pletykálnak rólam és szabályosan ki akarnak fúrni azok akik a legaranyosabbnak mutatják felém magukat.

újabban csalódással járok be a munkahelyemre és rosszul esik, hogy nyitottnak sem meg barátkozósnak sem szabad lenni, csak egy bizonyos határig, mert kibeszélnek, kifúrnak, kihasználnak.

2012. ápr. 5. 00:26
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én még csak 2 hónapja dolgozom ezen a munkahelyen, és sajnos nem érzem úgy, hogy beilleszkedtem volna. Remélem, idővel be fogok, 2 hó azért nem sok.

Sajnos nem vagyok az a nagyon közvetlen ember. Régebben barátkozóbb, szociálisabb voltam (húszas éveim elején), de sajnos már nem vagyok az. Bár kedvesek az emberek, vagyis inkább úgy mondom, szerencsére egész normálisan viszonyultak hozzám ahhoz képest, hogy másoktól mit hallok (furkálódás, ilyesmi), valahogy mégis azt érzem, hogy ezek közül az emberek közül egyik sem lesz nemhogy a barátom, de mondjuk egy haveri viszonyt se tudok elképzelni. Az a rossz, hogy ők egy összeszokott közösség, kb. haveri társaság, és így nehéz beilleszkedni, főleg, ha az ember nem annyira szociális.

Sajnos mostanában történt velem pár rossz dolog, ami miatt elég szomorú vagyok, de ezek olyan dolgok, amiket nem szeretnék megosztani felületesen ismert emberekkel. Mikor dolgozni kezdtem ezen a helyen, az elején még erőltettem magam, kérdezgettem őket, illemből beleszóltam a beszélgetéseikbe, de kevésszer fordult elő, hogy őszintén érdekelt volna a téma. Két alkalommal még a kocsmázásra is elmentem, amit szerveztek, még egész tűrhetően is éreztem magam. De most, hogy ilyen sok szar dolog történt velem, nincs energiám kocsmázni velük, inkább találkozom azzal a néhány emberrel, akit évek óta ismerek és a barátomnak tartok.

Hát, remélem, idővel jobban fogom érezni itt magam. Azt, hogy rosszul érezném magam, nem mondanám, de azért annyira fergetegesen sem. Örülnék, ha örömmel járnék be dolgozni, mint anno gimiben, amikor annyira szerettem az osztályom (a vége felé), hogy még suliba is szívesen mentem.

27/N

2012. aug. 15. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!