Elmondjam barátnőmnek hogy csalják?
Elég gáz szituációba kerültem. Ma vittem a lányomat kardiológiára, és a barátnőm élettársa ott dolgozik mint ápoló.
Láttam, hogy az udvaron elkap egy nővérkét, beszélgetnek. El is indultam felé, de meggondoltam magam mikor nekiálltak csókolózni.
Lefényképeztem, első dühömben (régen lakótársam is volt a lány)
Itthon kezdtem gondolkodni:
Most fél éves a fiuk.
Barátnőm min. GYEDet kap.
A csaló fél szerinte az Igazi.
Fogalmam sincs mit tegyek!
Igen, biztosan jó a kép. Sajnos.
Komolyan nem tudom, mi legyen. ŰÍgy is rossz híreket kaptunk :(
Ráadásul még ez is. Nem akarom más napját is elrontani
Én mindenképpen elvárnám a barátnőmtől, hogy elmondja. Tudom, hogy kínos mindkettőtöknek, de jobb kimondani az igazságot! Lehet, hogy én először a rossz hír hozójára haragudnék, vagy nem is akaródzna elhinnem, amit állít, de ha tényleg igaz, akkor utólag megköszönném neki, hogy volt olyan bátor és gerinces, hogy elmondta. Egy barátnő (többek között) ettől is barátnő.
Ja, és még valami: Szerintem a te dolgod csak az információ átadása, ítélkezni nem kell. Ő majd eldönti, hogy megbocsát-e vagy kidobja. De az mindenképpen megnyugtató lesz, hogy a helyes infók birtokában tud dönteni a saját életéről, és nem hazugságban él. A te dolgod ezt a lehetőséget biztosítani neki.
én inkább a hapsi grabancát kapnám el. mondd el neki, h láttad mit csinált, és jó lenne, ha lenne benne némi felelősség a barátnőd és a gyereke iránt.
anyám munkahelyén is volt hasonló szitu, az egyik nős, gyerekes hapsi tette a szépet az egyik fiatal kis csitrinek. anyám elbeszélgetett a hapsival, hogy talán nem kéne ilyen undorító módon viselkednie. le is állt.
szerintem ez tisztább szitu, mint hátulról kavarni a fekáliát...
Utolsó: pont, hogy az a hátulról kavarás, amit leírtál. Azért tisztelje már annyira az ember a saját barátnőjét, hogy elmondja neki az igazságot.
Ki nem állhatom az olyat, hogy "minek beavatni, ne szomorítsuk el szegénykét, jobb ha nem tud róla"...stb. Ez a másik lenézése. Nem is feltételezed róla, hogy a szükséges tények ismeretében meg tudja oldani a szitut a férjével.
Mindenképpen elmondanám.
Én a "más dolgába nem beleavatkozni" híve vagyok, de ez más. Itt feltehetőleg ismered és szereted a barátnődet, tehát jót akarsz neki, ezt pedig csak úgy érheted el, ha elmondod az igazat.
Ha munkatársról, távoli ismerősökről...stb. van szó, akkor tényleg nem célszerű beleavatkozni. Egyrészt nem várják el tőled, másrészt nincs is közöd hozzá, harmadrészt pedig nem ismered annyira a helyzetet és a szereplőket, hogy biztos legyél abban, hogy jót teszel, ha elmondod, és tényleg a megfelelő ember oldalára állsz. De egy barátnőnél más a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!