Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minden reakciót félreértelmeze...

Minden reakciót félreértelmezek. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Az a gond,hogy nagyon rossz környezetben nőttem fel.Igazi,idióta,tuskó emberek vettek és vesznek körül.Nálunk az adott szó soha nem számított,apám iszik,ha szóltunk neki,hogy jöjjön haza,vagy kell valami,akkor mondott rá valamit,pl 2 perc múlva jön és abból lett 2 óra,vagy fél nap,vagy soha nem jött el az a pillanat,amikor betartotta az ígéretét.Szóval ennyit ér az,ha megígér valamit.És ez van a mai napig.Nem lehet rá számítani semmiben.Én ezt már megszoktam,nem érdekelne,ha nem vettem volna át tőle ugyanezt a szokást.Észrevettem magamon,hogy néha a levegőbe beszélek és ígérgetek dolgokat,miközben nem gondolom komolyan.Nagyon gáz.Ezzel néha megbántok embereket.Hogy a francba szokjak le erről?Egyszerűen nem veszem észre és újra,meg újra megcsinálom.Hogy lehet átírni a rossz nevelést?

A másik:félek az emberektől.Mindig mindenkiben azt látom,hogy rosszat akar.Emiatt állandóan összeveszek mindenkivel,mert kiállok magamért,közben kiderült,hogy nem is piszkálni akart.De akkor már késő.

És van még ezer dolog,ami rosszul idegződött belém.Pl sok olyan "barátnőm" volt,akik lelkileg állandóan zsaroltak és ezt látom minden emberben,akármit is mond.Ezért is ígérgetek meg dolgokat,hogy békén hagyjanak és majd telefonon lemondom,hogy ne kapjak pofont(ilyenre is volt már példa).

Mára megszakítottam a kapcsolatot ezekkel a nemnormális barmokkal,de egy csomó hülyeség bennem maradt miattuk.Hány ember fog még megharagudni rám,amiért rosszul reagálok a dolgokra?Ki fogja átlátni ezeket?Ki van hasonló cipőben?Más története is érdekel.

2012. ápr. 3. 15:25
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pszichológushoz kellene menni. Ezeket a régiről beidegződött dolgokat nem tudod máshogy "levakarni" magadról, mert nagyon mélyen gyökereznek.Nekem ez segített. De ettől függetlenül az egész életem során figyelnem kell a korrigálásra, meg arra hogy ne csússzak le újra. Meg lehet szokni. Jó lenne ha találnál egy normális párt aki szeret annyira hogy segítsen ebben. Tudom nem könnyű, de mindenki szerethető. Igyekezz tudatosan változtatni, figyeld magad, és ha elsőre másodikra nem is sikerül a jó reakció, nem add fel, mert mindenki fejlődő képes. A legnagyobb lépést már megtetted, ami az volt hogy felismerted a problémádat. Sok sikert az úton, és szerintem tényleg segítene egy szakember.
2012. ápr. 3. 17:15
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod:)Sokáig jártam pszichológushoz,már nem érzem úgy,hogy használna.Az a baj,hogy néha először cselekszem,utána gondolkozok és nem mindenkinek van türelme ehhez...lehet,ezek után háromszor is meg kell gondolnom,hogy mit csinálok.De sajnos nem mindig jön azonnal,csak ha már megtörtént a baj.
2012. ápr. 3. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!