A nincsből hogy lehet költekezni? Párom nagyon költekezős.
1 hónapja munkanélküli vagyok. Egyedül a párom keres, de ő sem sokat. Ha mindent kifizetünk, albérlet-rezi-telefonrészlet-digi, marad kb 12-15 E ft kajára, ruhára és szórakozásra.
Hónap vége felé már a szüleim vásárolnak be (tej, kenyér, szalámi esetleg sajt meg valami zöldség), plusz ha főznek mi is kapunk 2 adagot.
Párom ennek ellenére megvenne ezt-azt. Nem egyszer előfordult, hogy elköltött 7-8 ezret, és nem tudtunk egy csekket kifizetni, ezért kölcsön kellett kérnem.
Megértem, hogy unja a szalámis-vajas kenyeret. De nem rendelhetünk mindig pizzát vagy hamburgert, vagy nem vehetünk lasagne-t a lidl-ben.
Neki az olcsóbb üdítő nem ízlik, neki a sprite, pepsi cola és egyéb drága innik kellenének.
Amúgy szörpöt veszünk és szódával higítjuk. Az energiaitalról meg a csokiról nem tud lemondani. Ha van 500 ft-tunk, abból egy tábla milka csokit meg fél liter energiaitalt vesz. Az, hogy másnapra kéne neki 5 zsemle munkába, nem érdekli. Hogy miből veszünk? Az se érdekli. Úgy fogja fel, hogy én majd úgyis megoldom. Persze, mert anyuék,mamáék segítenek. De nem támaszkodhatunk rájuk hónapokig.
Aktívan munkát keresek, mindenhol azt ígérik, majd jelentkeznek. Volt akik azt mondták, húsvét után érdeklődjek.
Mivel egyedüli kereső, sajnos sok beleszólásod nincsen. Én a helyedben megtanítanám a pénzzel bánni, méghozzá úgy, hogy 1 hónapra hazaköltöznék a szüleimhez. Szerintem rendkívül hasznos lenne, hiszen magát kellene eltartania és akkor ráébredne, hogy mi fontos és mi nem az, ami a vásárlást illeti.
Nyugodtan ülj le vele ezt megbeszélni, és mondd meg neki, hogy nem képes a pénzzel bánni és ezt te nem tűröd tovább. Úgyis harcolni fog az igazáért, ekkor pedig bejelentheted, hogy oké, akkor bizonyítsd be, élj meg egyedül a szüleim segítsége nélkül. És akkor hazaköltözöl minimum 1 hónapra.
Annyiban igazuk van itt páraknak, hogy az ő pénze, ő tart el téged, ő dolgozik meg érte, nem te.
Ha gebasz van, akkor egyszer ne oldd meg, hátha észbe kap majd.
Pizzatésztához túró?
Mi ezt használjuk itthon, nem kell bele. És finom, akár a rendelt.
Szerintem az ételek fórumban nézz körül receptjavaslatok után, vagy van ez a tutireceptek, esetleg a mindmegette - kifejezetten spórolós kajákat is láttam már.
Ha nagyon sok mindent nem szeret, akkor persze problémás, de akkor is van megoldás. Szerintem is a házi sütés-főzés lesz a megoldás, de a csoki-energiaital dolgokon ez nem változtat. Barátom is ilyen, nem lehet lebeszélni, de ő legalább a csokiról leszokott, és szereti az olcsó energiaitalt. (Nem próbálnád meg a Sparban kapható Fitt energiaitalra rábeszélni? Barátom - kész "szakértő" a témában - szerint az a legjobb. És 99 forint. A másik kedvence a Monster, de arról leszoktattam, de ezt csak azért tudtam megtenni, mert külön élünk.)
Nem szeretjük az élesztős recepteket. Plusz az albérletben nincs olyan jó idő, és az élesztő nem kel meg.
Egy isminktől kaptuk a pizza receptet, 5 perc alatt összegyúrható.
Igen, ő tart el. De a háztartást én vezetem, én oldom meg, hogy mindig legyen tiszta ruhája és főtt étel a gyomrában.
Annyira sajnos nem keres jól, hogy tudjak minden nap főzni.
SOkminden nálunk is így van. Ha lemegy eyg olcsó pálcskás fagyiért, visszajön egy hatalmas dobozos milka fagyival. Ha lemegy egy csomag szotyiért, visszajön 2 nagy zacsi chips-el meg kólával. Pizza, meki, kínai, Kfc, csak ezek a kaják léteznek, semmilyen szendvicset nem eszik meg. Rántottáról szó se lehet... Aztán csodálkozunk, hogy alig marad hó végére valami...
Ha megtalálod a megoldást szólj nekem is...
és te egy ilyen hapsitól akarsz gyereket? mi lesz ha pelenka meg kaja helyett milkacsokit vesz meg üdítőt? ott már nem csak a te bajod lesz a könnyelműsége, hanem a gyereké is.
az életben össze nem költöznék egy olyan emberrel, aki nem tudja hol a határ, és a semmiből akar urizálni.
hogy nem sül le a bőr a képéről, amikor a te családod pénzéből eszik napokig-hetekig?
szerintem ha közel laksz a szüleidhez, akkor menj haza kajálni, neki meg mondd meg, h vegyen kaját a fizetéséből.
"Szoktunk házilag pizzát csinálni, de ahhoz túró kell. Az sem olcsó és a tojás sem"
Pizzába túró??? Nem kell abba túró, de még tojás sem! Fél élesztő, 300-400 gramm liszt, 3-4 dl víz és kis só, ennyi a tésztája. A szószhoz meg sűrített vagy befőzött paradicsom, fűszerek (egyszer megveszed, sokáig kitart, nem nagy összeg), fokhagyma. Feltétnek meg ami van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!