A nincsből hogy lehet költekezni? Párom nagyon költekezős.
1 hónapja munkanélküli vagyok. Egyedül a párom keres, de ő sem sokat. Ha mindent kifizetünk, albérlet-rezi-telefonrészlet-digi, marad kb 12-15 E ft kajára, ruhára és szórakozásra.
Hónap vége felé már a szüleim vásárolnak be (tej, kenyér, szalámi esetleg sajt meg valami zöldség), plusz ha főznek mi is kapunk 2 adagot.
Párom ennek ellenére megvenne ezt-azt. Nem egyszer előfordult, hogy elköltött 7-8 ezret, és nem tudtunk egy csekket kifizetni, ezért kölcsön kellett kérnem.
Megértem, hogy unja a szalámis-vajas kenyeret. De nem rendelhetünk mindig pizzát vagy hamburgert, vagy nem vehetünk lasagne-t a lidl-ben.
Neki az olcsóbb üdítő nem ízlik, neki a sprite, pepsi cola és egyéb drága innik kellenének.
Amúgy szörpöt veszünk és szódával higítjuk. Az energiaitalról meg a csokiról nem tud lemondani. Ha van 500 ft-tunk, abból egy tábla milka csokit meg fél liter energiaitalt vesz. Az, hogy másnapra kéne neki 5 zsemle munkába, nem érdekli. Hogy miből veszünk? Az se érdekli. Úgy fogja fel, hogy én majd úgyis megoldom. Persze, mert anyuék,mamáék segítenek. De nem támaszkodhatunk rájuk hónapokig.
Aktívan munkát keresek, mindenhol azt ígérik, majd jelentkeznek. Volt akik azt mondták, húsvét után érdeklődjek.
Persze, hogy nem mondd le a dolgokról, ha tudja, nagy gebasz nem lehet, hisz majd a szüleid kipótolják a kasszát. Undorító, önző farok a párod... Egy fizetés mellett márkás italok meg csoki, hó végén meg vásároljanak be a szüleid?
Amúgy nemcsak szalámis vajaskenyér van, készíts tésztaételeket olcsó hozzávalókból. Mi is nagy spórolásban vagyunk, mert jelenleg nekem sincs munkám, de ezerféleképp elkészítek egy egyszerű tésztakaját - mindig más a szósz. De pizzát is lehet csinálni házilag, épp ma az volt, maradékokból: volt egy kis sajt, párizsi, vöröshagyma, anyutól befőzött paradicsom - készítettem egy nagy tepsi pizzát meg külön egy calzonét, mindezt topom pénzből.
Ha magad csinálod a tésztákat a kajákhoz, megint sokat spórolsz, időd most úgyis van rá. Talán ha magad főznék, nem vágyna nasira, vagy egyszerűen nem kell neki hagyni, hogy megvegye.
Párom is édességmániás: sütök! Ha nincs idő, csak sima kevert tésztát, dobálok bele meggyet és kész.
Napi 215 ft az energiaital. De az minden nap. Ezt szorozd be 30cal. Plusz még heti 2-3 alkalommal 260-290 ft-ért (attól függ hol veszi) a milkacsoki.
6450 + 3240 (270ft-os átlagárral számolva a csokit.)
Ez 9690 ft-ra jön ki havonta. Ha mindenből heti 1 lenne, nem volna sok.
Szoktam főzni, már amennyire a pénztárcánk engedi. De a tészta ételeket utálja. De nem tudok mindig húst venni pörköltnek. Főzeléket sem szereti.
Szoktunk házilag pizzát csinálni, de ahhoz túró kell. Az sem olcsó és a tojás sem. A házi pizza kb 1 napig elég, igaz hogy egy nagy tepsi , de azért a túró 250-300 ft, plusz a sajt meg a szalámi rá, azért megvan 1000-1200 ft.
És ez csak egy nap.
Nyár végéig van hűségnyilatkozat. Mindenképp ki kell fizetni, asszem havi 8000 ft.
Ha meg már kifizettetik a netet, akkor használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!