Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire normális, hogy...

Mennyire normális, hogy ennyire skótok a szüleim?

Figyelt kérdés

Már az elején leszögezném, hogy nagyon jó az anyagi helyzetünk, tudom, hogy mennyi bevétel-kiadás van, és a megtakarítás, az elköltetlen pénz 200.000 ft körül van.

Ha félévente szeretnék venni 1-2 2000 ft-ot felsőt, akkor apa már húzza a száját, hogy minek kell nekem már megint új ruha (az kicsit sem zavarja, hogy lógnak rajtam, mert fogyok). Most csak példának hozom fel, de Nike cipőt még fel se próbáltam, hiszen ő 5000 ft-nál többet nem adna ki egy cipőre nekem... Pedig kb 1,5 évente kérek új cipőt..

Ne értsetek félre, nem akarok Nike cipőt venni, ez tényleg csak egy példa volt. Felsőt nem vehetek 2000 ft-nál drágábban, mert a saját pénzemből kéne kifizetnem (évi 5000 ft saját pénzem van, amit telefonfeltöltésre költök hiszen azt sem tölti fel).

Amióta az eszemet tudom, apa ilyen, és érzem, hogy én is kezdek ilyenné válni.. Például mostanában reggelente nincs itthon kaja, kapok 500 ft-ot, de inkább nem eszek és elrakom a pénzt..

17/L

2012. ápr. 2. 15:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

és ha megbeszélnéd velük, hogy a családi pótlékot adják oda neked, majd abból öltözködnél és megvennéd az egészségügyi dolgokat

Egy próbát megérne

2012. ápr. 2. 15:51
 12/19 anonim ***** válasza:

szerintem örök életedbe bele fognak szólni, hogy mennyit költesz! Szerintem menj el diák-munkázni, Vagy beszélj vele, hogy lány vagy és vannak igényeid! Még se járhatsz fiú ruhába!!

Sok sikert!

2012. ápr. 2. 15:57
 13/19 anonim ***** válasza:
Én is a diákmunkát ajánlanám, aztán arra költöd a pénzed, amire akarod.
2012. ápr. 2. 15:57
 14/19 anonim ***** válasza:

És miért csak nyáron mehetsz diákmelóra? Én ezt nem értem.

Biztos az iskola miatt, de ha hétvégén csinálod, akkor is kereshetsz vele.

Én se kapok havonta új ruhát, viszont amit megveszünk az hossztávra vesszük, ezért inkább költünk kicsit többet minőségi holmira, mint két évente új cipőt venni.

2012. ápr. 2. 16:02
 15/19 anonim ***** válasza:

játsszd el a mártírt. menj el diákmelóra, abból a pénzből turiban egy egész ruhatárat vehetsz. én 10ezret szoktam költeni, kijön belőle legalább 2 nadrág, és egy rakás fölső, néha egy kis kabát is.

10 rugót egy hétvége alatt megkeresel.

sajnos mást nem tudsz tenni, amíg otthon élsz, az van, amit apád mond.

a mostohatesóm is így nőtt fel, évente 1x elvitte az apja vásárolni, vett neki pár ruhát, aztán csóri abban járt 1 évig.

neki mondjuk sikerült kisírnia magának az árvaságit, abból aztán elő tudott fizetni netre, vett magának telefont, és néha 1-2 ruhát, táskát. (ez kb 10 éve volt, akkoriban még nem volt minden házban net, és a mobil is újdonság volt, ezt csak a miheztartás miatt mondom :)

sokféle megoldás van, kezdj el utánajárni.

2012. ápr. 2. 19:46
 16/19 A kérdező kommentje:

Igazából egyrészt munka sincs, pedig folyamatosan nézem a diákszövetkezetek honlapjait, hívogatom őket, de a legtöbb suliidőben van, hétvégén szinte semmi! Még csak 2x sikerült elmennem melózni, szeptember környékén.

Másrészt nincs időm, jövőre mindenből emeltezni fogok, + felsőfokú angol és középfokú latin nyelvvizsgát fogok letenni nyáron.

2012. ápr. 2. 19:50
 17/19 anonim ***** válasza:
beszűkítetthetnéd a ruháidat, vagy elcserélhetnéd barátnőkkel
2012. ápr. 3. 10:43
 18/19 anonim ***** válasza:

Hű ha ennyire magas a léc, akkor tényleg megdolgozol a cuccaidért a suliban. Ezt a követelményt a szüleid állították? Mert akkor meghalni sem lesz időd nem ám dolgozni.

Szerintem akkor is beszélj anyuddal, hogy te szeretnél jobb tisztasági cuccot használni. Esetleg egy két új ruhát.

2012. ápr. 3. 10:55
 19/19 anonim ***** válasza:
Mit dolgozik apukád, hogy ennyit keres?
2012. ápr. 3. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!