Eléggé zárkózott típus vagyok, hogy fogok így érvényesülni az életben? Vannak még rajtam kívül ilyenek itt?
tanulsz? dolgozol?
szerintem meg fogsz majd változni
muszáj lesz
*aszociális
Amúgy gondolj arra, hogy aki bátornak mutatja magát, annak is ugyanolyan félelmei vannak mint neked. Ha beszélgetsz valakivel, nem csak te görcsölsz azon, hogy nehogy hülyeséget mondj. Változni pedig nem nehéz. Gyakorolj otthon, tükör előtt határozott lenni, idő után menni fog élőben is. Először persze a gondolataidat kell megváltoztatni, ha vesztesként gondolsz magadra, nem is fogsz máshogy viselkedni...
Ne rágd magadat ezen. Minél inkább elkönyveled magadat, annál inkább felsülsz.
Én is ilyen vagyok, zárkózott, de azért ennyire nem parázom mint te, sőt én oviban és általánosban voltam ilyen, most simán odamondogatok ha kell, illetve nem szoktam már azon rettegni hogy mi lesz ha... letojom. Komolyan!
Valahogy úrrá lettem ezeken a félelmeken az év alatt,
A lényeg az, hogy sose add fel az álmaidat, próbálj meg mindig küzdeni! Ha kitartó vagy, nyertesként fogsz kikerülni! A félelem az első, amitől meg kell szabadulni, legalábbis elkezdheted lerombolni a "gátakat"!
Ha sosem teszel próbát, így is maradsz. Inkább tegyél, mert így még mindig lesz esélyed, mintha ülsz és keseregsz hogy neked nincs semmid, nem érsz semmit!
Ne keseregj , hanem építs tervet!
Én is ugyanez vagyok :( Bár én akkor váltam ilyenné,amikor elkerültem a szülői háztól.Egy ideig pszichológushoz is kellett járnom,mert totál bepánikoltam emberek között.Nem mondom hogy most már jó,de már nem fakadok szinte sírva ha valaki hozzám szól.
Talán nálad ez majd pont az ellenkezőjét váltja ki :)
Figyelj, először is tuti, hogy rengetegen vannak, akiknek nehezebben megy a tanulás. Erre is koncentrálj, ne csak a sok jobb tanulóra. (Mert igen, abból is tuti sok van.) De már az, hogy te leülsz tanulni, azt bizonyítja, hogy rengeteg embernél jobb vagy. Azok lesznek az életben semmirekellők, akik ezt nem teszik meg.
Másodszor ne a negatív dolgokra koncentrálj az életben! Van valami hobbid? Ha rád törnek a rossz gondolatok, akkor gondolj arra. Gondolj arra, hogy semmi sem számít, csak az a pár perc, amíg önfeledten a hobbidnak élhetsz és ezért már megéri élni. Ha nincs ilyen dolog, akkor keress valamit, gondolkodj el, hogy mi az ami a legnagyobb örömet okozza neked az életben! És a kötelességeiden túl próbálj minél több időt annak szentelni.
Abban, hogy szociálisabb legyél, sajnos nem tudok segíteni. Pedig pár éve még én is a legantiszociálisabb embernek gondoltam magam a világon, tele voltam gátlásokkal, most meg bármikor bárkivel el tudok beszélgetni, nem félek egyedül elmenni sehova, én vagyok az, aki megszólít embereket és nem ők engem. Igazából nem tettem semmi konkrét lépést afelé, hogy az antiszociális viselkedésem megváltozzon, egyszerűen csak jött egy olyan időszak az életemben, amikor nem tudtam ilyesmiket görcsölni és rágódni és azzal, hogy ez eltűnt, maga a probléma is eltűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!