Miért nem foglalkozik velem az anyukám? Nőgyógyászati gondjaim vannak és minden nap mondom neki hogy menjünk el és meg is igéri de sosem megyünk el. Ha egyedül elmennék cirkuszolna. De nemcsak ebben hanem egy csomó minden mással ugyanez van.15/L
Mondd, hogy a suliban kérik a taj-számot. Velem előfordult, hogy anyunál maradt véletlenül az összes iratom. Elment dolgozni, én meg indultam volna dokihoz (épp nőgyógyászhoz), mikor rájöttem, hogy nincs nálam a kártya.
Felhívtam, ő lediktálta a számot, és a dokinál így is elfogadták!
Vagy csak vedd ki a tárcájából, amíg fürdik, és írd le gyorsan.
10-es hidd el, hogy van ilyen szülő akit ennyire nem érdekli a gyerek állapota
egyik barátnőm anyja csinálja ezt, van neki még két kis lánya 13 és 14 évesek és ő velük abszolút nem foglakozik, a nagyobbik lánynak már évek óta rendszeresen megjön, de soha nem vesz neki beétet barátnőm rohangál neki boltba pedig már rég elköltözött, valami bőrbetegsége is van de orvoshoz nem hajlandó elvinni
Kérd el anyukádtól a kártyát vagy írd le a számát és menj el egyedül. Ebben az esetben szerintem ne az érdekeljen, hogy ki fog akadni, ha egyedül mész. Lehet, hogy 10 év múlva azon jobban cirkuszolna, ha közölnéd vele, hogy mondjon le az unokának még a gondolatáról is, mert nem jutottál el időben orvoshoz.
Az egyik osztálytársnőmnek is ilyen volt az anyukája. A lány 17 évesen még nem menstruált, de ő nem vitte volna orvoshoz, mert "Így legalább nem csinálják fel!". Az én anyukám kísérte el végül orvoshoz és majdnem másfél évbe telt, mire be tudták állítani a ciklusát... Ennek már 15 éve, ma már mindketten anyukák vagyunk, de még ma is emlegeti, hogy milyen jó, hogy anya akkor elkísérte dokihoz, mert egyébként nem lehetne 2 kislánya.
Menj el egyedül, és ha kell, hazudd azt hogy suliorvoshoz kell a Taj szám, biztos odaadja. Fénymásold le magadnak, majd úgy add vissza, így legközelebb sem lesz gond.
És sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de minél előbb megtanulod egyedül intézni a dolgaid, annál jobb, mert úgy tűnik anyukádra nem számíthatsz. Nem jó ez, de sajna ez van. Ismerős érzés :(
Az én anyám sem foglalkozott velem soha, apám kísért el első alkalommal nőgyógyászhoz.
20 évesen teherbe estem akkor is csak azt mondta, hogy a te bajod, apum volt bent velem a kórházban amikor vizsgálatokra mentem, ő kísért el az abortuszra is.
Próbáld megbeszélni apukáddal ő biztos megértőbb és majd elkísér vagy jó lebassza anyukádat a nemtörődömsége miatt.
Először is nyugodj meg!
Az elmaradó menstruáció ebben a korban még normális is lehet. Ettől még el kell menni dokihoz, hogy biztos legyen, én is mentem anno, mert pont ugyanilyen helyzetben voltam, mint Te.
Szóval azért ne pánikolj.
Viszont a TAJ-kártyád tényleg magadnál kéne tartanod. Kérd el Anyudtól.
És menj el egyedül. Okos nagylány vagy, nem lesz semmi baj. Keress gyermeknőgyógyászatot, ott a dokik jobban alkalmazkodnak a tinik szükségleteihez. Nekem amúgy ultrahanggal nézték meg anno, a doki megmutogatta a szépen sorakozó, kis petesejteket, és megnyugtatott, hogy minden rendben velük. A vérvétel azt mutatta ki, hogy enyhén eltérnek a hormonszintjeim, és vélhetően ezért nem jön meg, de a doki azt javasolta, ne szedjek gyógyszert rá, mert még fiatal vagyok, és ennyi ingadozás belefér. Utóbb szépen rendeződött is magától, beállt a ciklusom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!