Mit csináljak? Rám akarják erőszakolni a találkozást!
Külön élek 15 éves koromtól bántalmazás, lelki, terror költözés után lopás, átverések, kihasználások miatt. Párommal élünk ketten már 3 éve.
Most lesz a ballagásom, egy hónap múlva. Mivel szüleimmel nem tartok kapcsolatot a fentiek miatt, gondoltam "anyósomat és apósomat" és távol élő nagyszüleimet meghívnám ballagásra, mégse legyek tök egyedül ott. Sose tartottam nagyra az iskolámat, de gondoltam ennek megadom a módját, mert pár hónap múlva külföldre megyünk párommal, remélhetőleg végleg.
Nagyszüleimmel tegnap beszéltem, nem mondták biztosra a jövetelt, mert nincsenek mindig túl jól.
Ma szokás szerint felhívtam őket a "hogyvagymiújság" kérdéssel. Eszükbe jutott a tegnapról kimaradt kérdés: kit hívsz meg még? válaszoltam, mire jött: anyádat is meghívhatnád! kék-zöld-lila lettem, higgadtan próbáltam nemet mondani. Jöttek az érvek: csak az anyád, így-úgy amúgy. Öreganyám megértette, öregapámmal jól összevesztem. Ő még mindig nem akarja elfogadni milyen is a lánya. Kijelentette, hogy akkor ő sem jön, ha nem hívom meg.
Azt mondtam, hogy sajnálom, ha emiatt nem jön,de nem fogok döntést változtatni emiatt. Nem tartok haragot anyámmal, de egyszerűen ennyi minden és két év után NEM AKAROK TUDNI RÓLA. nem érdekel,mi van vele. És nem értik. Mamám még csak-csak,de az öreg nem. Most őszintén: te mit tettél volna? Rajtuk kívül senkim sincs...
Hogy én mennyire utálom az ilyen mégiscsak az anyád-típusú érzelmi zsarolást!
Akkor bezzeg nem számított, hogy az anyja, amikor bántalmazta a kérdezőt és egyebeket művelt?
A mamáját szerintem nem is fogja elveszíteni, az ilyen nagyapa miatt nem kell annyira bánkódni. És persze, hogy nem értik, hiszen nem ők élték ezt át. És amúgy hol voltak, amikor szükség lett volna rájuk?
Én nem hívnám meg.
Egyébként az alkoholista anyukás válaszoló ne eméssze magát, anyuka megtehette volna, hogy próbálkozik, ahelyett, hogy csak sírt, hogy ő milyen egyedül van. Azok után, amit tett, az ő dolga lett volna nyitni.
Nem vagyok érzéketlen, az én anyám is ivott eleget, az apám meg születésem óta nem törődött velem. Megsérteni senkit sem akartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!