Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám nem tart velem semmilyen...

Apám nem tart velem semmilyen kapcsolatot. Van két féltestvérem a részéről. Halála esetén kihagyhatnak-e az örökösödésből? Kötelesek-e megkeresni vagy értesíteni az esetleges haláláról? Kinek a dolga ez?

Figyelt kérdés
2012. márc. 28. 10:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%
Fene tudja,hogy van ez.Sok gyereket nem keresnek meg hivatalból.Egyébként én meg azt mondom,az a drága apuka aki le se a saját gyerekét.Ha már érzelmileg megfosztott attól a gyerekét tudja mi az apa.Legalább igy kompenzálja! nem a gyerek kérte a létét..
2012. márc. 28. 12:07
 12/15 anonim ***** válasza:
Anyukámat 16 éves korában hagyta el az apja,évekig azt sem tudta,hogy él-e.Született pár mostohatestvére,mikor meghalt az apa,értesítették anyut,de ő lemondott az örökségéről és arról is,hogy eltemettesse.Semmi közük nem volt egymáshoz míg élt,halála után is így érezte anyukám.
2012. márc. 28. 12:22
 13/15 anonim ***** válasza:
71%

kedves fikázók: apám viharos gyorsasággal lépett le a születésem után, nem igazán akart velem kapcsolatot, én pedig 3 évesen nem hiszem, h fel tudtam volna hívni.

később néha elvitt, de folyamatosan belémkötött, sértegetett, anyámat és nagyszüleimet szidta, h milyen xarul neveltek. aha? és te hogy neveltél? sehogy!

mikor legutóbb találkoztam vele, örömmel, kaján vigyorral újságolta, h eladja a házat amit régebben épített és vesz a két féltesóm nevére 1-1 lakást. magyarul kijátszott az örökségemből. hát köszi. mind1, az igazi családom mindent megadott nekem, csak az fáj, hogy ha életében nem kaptam tőle semmit, akkor halála után talán megérdemelnék pár ft-ot. jelzem, a gyerektartás nála ismeretlen fogalom volt, néha megeresztett pár ezrest, de egy vacak kínai cipőt nem bírtunk belőle venni. szóval legalább az elmaradt gyerektartást pótolná be így, de abban a féregben semmi emberség, becsület nincsen.

az örökség járna, de ha kiforgat belőle, akkor semmit nem tehetsz.

2012. márc. 28. 12:38
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!Igazán tanulságos volt,mert ahogy látom,ha nem is túlnyomó többségben,de vannak ellenérvek is.Szerintem nem egy gyermek kívánkozik a világra,ahoz kell a két ember is,aki létrehozza és felelősséget vállal az új életért.Azt sem tudom hol keressem az apámat,de úgy gondolom,hogy nem sok mondani valóm lenne neki és szerintem viszont sem.Nem vagyok pénzéhes.Egyszerűen csak érdekelt,hogy ilyenkor hogy járhatnak el.Viszont szerintem akinek ellenv véleménye van,az hál' istennek nem került ilyen helyzetbe és valószínűnek tartom,hogy mindkét szülőjével jó a kapcsolata.
2012. ápr. 7. 19:09
 15/15 VargaViki válasza:
A köteles rész jár Önnek is. Amennyiben azonban minden ingatlan, ingóság "lekerült" a szülő nevéről halála előtt... Tehát másra íratta azokat... Hát lehet pereskedni.
2018. ápr. 9. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!