Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Titeket is felemészt a hitel?

Titeket is felemészt a hitel?

Figyelt kérdés

Egyszerűen másra sem tudok gondolni csak arra, hogy mit hogyan kéne csinálni. Próbálom a határidőt tartani de nem mindig sikerül.

Utálom a hétköznapokat, mert minden órában percben arra gondolok, hogy mindjárt hív a bank vagy küld egy levelet.

2012. márc. 27. 18:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Nekem kocsi hitelem van, mindjárt lejár. Nem mondanám, hogy nagy tartozásnál száll rá az emberre a bank. 9.-ig kell fizetni, ha 15.-én nem jelenik meg náluk, már hívogatnak. Kitartás, ha ingatlan hitel, talán jobb lenne eladni, és olcsóbb albérletbe menni.
2012. márc. 27. 19:36
 12/24 anonim ***** válasza:
95%

Teljesen megértelek. Nálunk ugyanez van, anyukám tiszta stressz a banktól, folyamatosan zaklatják telefonon. Nem tudom nálatok h van, de ha 1-2 napot késünk a törlesztéssel, mert szüleim késve kapnak fizetést, akkor már hívnak h fizessük be + késedelmi díj. Pedig elmaradásunk sosem volt! Volt már rá példa, h a befizetési határidő előtt hívogattak minket, h el ne felejtsük ám befizetni...mintha el lehetne felejteni...őrület már komolyan! Volt h szüleimet a munkahelyükön is hívogatták! Undorító amit a bankok művelnek az emberekkel! Nem is tudom elképzelni, h aki a devizahitelével befürdött, h bírja idegileg.

Azt megértem vmilyen szinten h a bankok a pénzüket akarják, de minek kell feleslegesen idegelni a népet?? Azt hiszik, ha hívogatják az ügyfelet be tudja majd fizetni? Ha vki munkanélküli lett és nincs pénze, akkor mégis miből??

Bocsánat a kifakadásért, de ez rohadt mód felháborít!

2012. márc. 27. 21:03
 13/24 anonim ***** válasza:

Édesanyám bankban dolgozik és volt egy mondata még jó pár évvel ezelőtt: "sose vegyél fel deviza hitelt" és igaza van, mert piszok a nagy a rizikó vele.

Egyet értek a 8as hozzászólóval, akinek lakásra kell vagy esetleg alap gépekre, mint a hűtő, mosógép, bojler, azokat megértem, de az egyéb felesleges dolgokra kár felvenni. Addig kell nyújtózkodni, ameddig a takaró ér. És bizony azzal is kell számolni, ha valaki elveszíti az állását, hogyan oldja meg.

A nagy bankok hatalmas összegeket buktak a végtörlesztéssel is, a takarékszövetkezetek szerencsére nem.

A törlesztés idejéről: ha tőled a Józsi kölcsönkér 100 ezret és ő megígéri, következő hónap 12-én törleszt neked 25 ezret, akkor késedelem esetén te is felhívod, hogy Józsikám, hol a pénzem? A bankok is így működnek.

2012. márc. 27. 22:37
 14/24 anonim ***** válasza:
66%

dolgoztam követeléskezelőként. nekünk az a munkánk, h felhívjuk a késedelmeseket, h fizessenek. mi ebből élünk, talán azért dolgozunk, h mi is ki tudjuk fizetni a hitelt.

nekem mondjuk nincs, nem is lesz, mert egy csapda.

a családom nagyon takarékos, előrelátó, szóval inkább egy kicsit megfogtak havonta, mintsem törleszteni kelljen ennek sokszorosát. sajnos a magyarokba nem neveltek pénzügyi kultúrát, ezért tart most itt az ország... :(

2012. márc. 27. 23:43
 15/24 anonim ***** válasza:
36%
Minket nem,mert mi előre gondolkodtunk és nem vettünk fel,később ugyan de az összegyűjtött pénzből már közel midnent meg tudtunk venni:)
2012. márc. 28. 01:26
 16/24 anonim ***** válasza:

14esnek

Én azt megértem h ez a munkátok...ahogy megértem a bkv ellenőrt, adóellenőrt. Nekem nem azzal van bajom h a bank a pénzét akarja. Hanem az h ennyire rugalmatlanok. Hogy nem fér bele a pár napos késés és naponta akár 5x képesek zaklatni az embert ugyanazzal a szöveggel, na meg a másik h némelyik telefonos kishölgy milyen stílust megenged magának a szüleimmel szemben.

Nagyon örülök h neked nincs hiteled, de sok embernek van. És ez nem a pénzügyi kultúra hiányát jelenti. A hitel önmagában nem ördögtől való dolog. Nekünk is csak ez az 1 hitelünk van, amit házvásárlásra vettünk fel forint alapú, de ez is bőven elég, mivel a szüleim minimálbéresek lettek, amit persze nem láthattak előre. És még ennek is örülni kell, h legalább van munkájuk.

Na az már a pénzügyi kultúra hiánya, aki plazma tv-re meg a többi hülyeségre vette fel a hiteleket. Azokat nem sajnálom, nekünk is már lassan 15 éves tv-nk van otthon és kibírható :)

2012. márc. 28. 09:25
 17/24 anonim ***** válasza:
61%

Értem én,de miért 0% az a válasz,ha valakit NEM emészt fel a hitel?A kérdésre ez is egy adható válasz,ha így van.Nem?

Az nem tetszik,hogy valaki inkább előre gondolkodik és tudja azt hogy akár munka nélküli lehet,akár rokkant akár meghalhat a hitel meg ugyanúgy marad és inkább nem veszi fel,hanem évekig kuporog de bank segítsége nélkül vesz valamit? '-.- Szerencsétlen adós lepontozók.

2012. márc. 28. 10:47
 18/24 anonim ***** válasza:
Kérdem én miért kellett lepontozni a válaszom, mert mi már kifizettük a hitelt és nincs tartozásunk?
2012. márc. 28. 11:19
 19/24 anonim ***** válasza:
90%
nekünk egyszer volt áruhitelünk: hűtő-mosogép, akkor költöztünk össze. Lejárt már, pedig csak 6000 ft volt. De már előre félek a ház vagy kocsi vásárlástól. Honnan tudhatnám előre, hogy 15-20-25-30 évig tudom fizetni? Őrület. Viszont sajnos másképp nem jutnánk sajáthoz. Viszont most lesz az esküvőnk, kicsit mínuszban vagyunk, de eszembe sem jutna hitelt felvenni rá, inkább faragunk a költségeken. nem vennék fel hitelt TV-re, telefonra, vagy semmi olyanra, ami nem létfontosságú. Kaptunk volna hitelkártya keretet az áruhitelhez, elvágtuk a kártyát és kidobtuk, véletlenül se nyúljunk hozzá.
2012. márc. 28. 13:48
 20/24 anonim ***** válasza:
Bírom ezt az előre gondoskodunk. Igen én is így voltam, de ami kocsit vettem, annak a javítására a gatyám rá ment. A munkám miatt szükséges a kocsi, inkább úgy voltam vele, hogy legyen egy új megbízható kocsim, és ha lejár a hitelem, még mindig aránylag egy normális autóm van. Mivel a munkámhoz kell, nem spórolgathatok évekig rá.
2012. márc. 28. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!