Titeket is felemészt a hitel?
Egyszerűen másra sem tudok gondolni csak arra, hogy mit hogyan kéne csinálni. Próbálom a határidőt tartani de nem mindig sikerül.
Utálom a hétköznapokat, mert minden órában percben arra gondolok, hogy mindjárt hív a bank vagy küld egy levelet.
Teljesen megértelek. Nálunk ugyanez van, anyukám tiszta stressz a banktól, folyamatosan zaklatják telefonon. Nem tudom nálatok h van, de ha 1-2 napot késünk a törlesztéssel, mert szüleim késve kapnak fizetést, akkor már hívnak h fizessük be + késedelmi díj. Pedig elmaradásunk sosem volt! Volt már rá példa, h a befizetési határidő előtt hívogattak minket, h el ne felejtsük ám befizetni...mintha el lehetne felejteni...őrület már komolyan! Volt h szüleimet a munkahelyükön is hívogatták! Undorító amit a bankok művelnek az emberekkel! Nem is tudom elképzelni, h aki a devizahitelével befürdött, h bírja idegileg.
Azt megértem vmilyen szinten h a bankok a pénzüket akarják, de minek kell feleslegesen idegelni a népet?? Azt hiszik, ha hívogatják az ügyfelet be tudja majd fizetni? Ha vki munkanélküli lett és nincs pénze, akkor mégis miből??
Bocsánat a kifakadásért, de ez rohadt mód felháborít!
Édesanyám bankban dolgozik és volt egy mondata még jó pár évvel ezelőtt: "sose vegyél fel deviza hitelt" és igaza van, mert piszok a nagy a rizikó vele.
Egyet értek a 8as hozzászólóval, akinek lakásra kell vagy esetleg alap gépekre, mint a hűtő, mosógép, bojler, azokat megértem, de az egyéb felesleges dolgokra kár felvenni. Addig kell nyújtózkodni, ameddig a takaró ér. És bizony azzal is kell számolni, ha valaki elveszíti az állását, hogyan oldja meg.
A nagy bankok hatalmas összegeket buktak a végtörlesztéssel is, a takarékszövetkezetek szerencsére nem.
A törlesztés idejéről: ha tőled a Józsi kölcsönkér 100 ezret és ő megígéri, következő hónap 12-én törleszt neked 25 ezret, akkor késedelem esetén te is felhívod, hogy Józsikám, hol a pénzem? A bankok is így működnek.
dolgoztam követeléskezelőként. nekünk az a munkánk, h felhívjuk a késedelmeseket, h fizessenek. mi ebből élünk, talán azért dolgozunk, h mi is ki tudjuk fizetni a hitelt.
nekem mondjuk nincs, nem is lesz, mert egy csapda.
a családom nagyon takarékos, előrelátó, szóval inkább egy kicsit megfogtak havonta, mintsem törleszteni kelljen ennek sokszorosát. sajnos a magyarokba nem neveltek pénzügyi kultúrát, ezért tart most itt az ország... :(
14esnek
Én azt megértem h ez a munkátok...ahogy megértem a bkv ellenőrt, adóellenőrt. Nekem nem azzal van bajom h a bank a pénzét akarja. Hanem az h ennyire rugalmatlanok. Hogy nem fér bele a pár napos késés és naponta akár 5x képesek zaklatni az embert ugyanazzal a szöveggel, na meg a másik h némelyik telefonos kishölgy milyen stílust megenged magának a szüleimmel szemben.
Nagyon örülök h neked nincs hiteled, de sok embernek van. És ez nem a pénzügyi kultúra hiányát jelenti. A hitel önmagában nem ördögtől való dolog. Nekünk is csak ez az 1 hitelünk van, amit házvásárlásra vettünk fel forint alapú, de ez is bőven elég, mivel a szüleim minimálbéresek lettek, amit persze nem láthattak előre. És még ennek is örülni kell, h legalább van munkájuk.
Na az már a pénzügyi kultúra hiánya, aki plazma tv-re meg a többi hülyeségre vette fel a hiteleket. Azokat nem sajnálom, nekünk is már lassan 15 éves tv-nk van otthon és kibírható :)
Értem én,de miért 0% az a válasz,ha valakit NEM emészt fel a hitel?A kérdésre ez is egy adható válasz,ha így van.Nem?
Az nem tetszik,hogy valaki inkább előre gondolkodik és tudja azt hogy akár munka nélküli lehet,akár rokkant akár meghalhat a hitel meg ugyanúgy marad és inkább nem veszi fel,hanem évekig kuporog de bank segítsége nélkül vesz valamit? '-.- Szerencsétlen adós lepontozók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!