Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyenkor mit lehet tenni?

Ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Volt 20 ezer forintom, meg még "apróban" 5 ezer, először is, azt az ötezret, felelőtlenül, elbuliztam... kaja, sminkcuccok, meg iylesmiket vettem.. Aztán, anyám szinte kényszerített, hogy azon a pénzen vegyek magamnak egy kabátot.. 5 ezerért meg vettem egyet. Aztán, a másik 5 ezremből elköltöttem karácsonyra, meg így úgy lassanként 3000 ft-ot, szóval egy tízezresem marad. Kijött a jóidő, menjünk bvegyünk cipőt címszó alatt, mondta, hogy vigyem magammal a pénzem, és vegyünk belőle ruhákat.. Elmentünk, megvette a cipőt, 2500ft-ért.. aztán, nem vettem semmit.. de a tízeszresemből "maradt" még 7500 ft.. de nem adta vissza... Most akkor, már nem is fogom azt visszakapni?

Jó, tudom, neki is pénzbe kerül hogy eltarson.. de azt a pénzt, kaptam. születésnapomra (nem tőle) és én vigyáztam rá.. tényleg nagyonsok mindenről lemondtam.. és most ott tartok, hogy van 2000ft-om... meg egy cipőm, + a kabát, ami nem is olyan szép..

normális válaszokat kérek.. köszönöm.

L/16

2012. márc. 23. 17:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
32%
Tanuld meg,a pénz fogyó eszköz.
2012. márc. 23. 17:42
 2/11 anonim ***** válasza:
51%
hát igen,nekem is úgy tűnik h te azt hiszed h a pénz örökre megmarad.még örülhetsz is h ilyen sokáig megmaradt a huszasod...ezen ne idegeld magad,keress diákmunkát és akkor nincs ilyen probléma.hozzáteszem nekem sosem volt ennyi zsebpénzem és mégis túléltem a kamaszkort
2012. márc. 23. 17:47
 3/11 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg anyukádtól, hogy kölcsönvette a pénezedet, vagy szüksége van, nincs elég pénz a számlákra?!

De te jobban tudod, hogy miért vette el. Ha anyagi gondok vannak, akkor sajnos nem tudsz mit tenni, viszont ha nem ezen múlik hogy esztek-e a hónap végén, akkor én igenis rákérdeznék. Ha simán lenyúlta, akkor drága tanulópénz volt, de legközelebb ha ilyen elfőrdul, akkor mondd azt, hogy gyűjtesz valamire, nem szeretnél belőle költeni.

2012. márc. 23. 17:49
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekem úgy jött le, hogy nem az a legnagyobb probléma, hogy elfogyott a pénz, hanem az, hogy az anyja nem adott vissza a tízezerből hétezer-ötszázat.
2012. márc. 23. 17:50
 5/11 anonim ***** válasza:
Anyukádat nem kérdezted, vagy nem mered megkérdezni?
2012. márc. 23. 17:50
 6/11 anonim ***** válasza:
kérdezd meg anyukádat h mi van a visszajáróval?
2012. márc. 23. 18:06
 7/11 anonim ***** válasza:
Kérd vissza. Én visszakérném a helyedben, a te ajándékod volt.
2012. márc. 23. 19:04
 8/11 A kérdező kommentje:

megpróbáltam.. mert úgy néz ki kapok ösztöndíjjat, és mindig kérdezgeti, hogy mikor lehet már levenni a számláról, mennyit lehet levenni.. stb..

néha van oylan, hogy késik a számlákkal, de mindig odaadom neki, és visszarakja, mikor úgy van. de mondtam már neki, hogy ne adja vissza. de mindig visszarakta. és most, hogy kérdezgetett az ösztöndíjról, mondtam hogy azt nem szeretném elkölteni, mert nyelvvizsgát akarok. és akkor mondta hogy gondolkozzak el rajta, ki vette eddig a buszbérletemet, meg mindent.. ://

nem is kéne vissza az a pénz, csak ne akarja elkölteni azt amit még meg se kaptam.

2012. márc. 23. 19:37
 9/11 anonim ***** válasza:
Ajaj, ez rosszul hangzik, nem irigyellek. Akkor a te anyukád úgy gondolja, amit te kapsz, az az övé :(
2012. márc. 23. 22:08
 10/11 anonim ***** válasza:
Az midig rosszul jön ki, ha a szülő a gyereknevelést kölcsönszerződésnek tekinti. Ha most olyan helyzetben van, hogy rá van utalva a pénzedre, akkor is megbeszélhetné veled. Próbálj beszélni vele, kérdezd meg mi történt, hisz eddig másképp állt a dolgokhoz.
2012. márc. 24. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!