Nem tudom hogyan segíthetnék a szüleimnek?!
Gyorst étterembe se tudsz elhelyezkedni?
Tudom nem a legfényesebb, de abból lenne valami pénzed.
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de aki IGAZÁN akar, az el tud helyezkedni. Sokaknak egyszerűen derogál a "szar" munkát végezni.
Az én édesapám 53 éves, 20 év munkaviszony után ki lett rúgva egy olyan helyről ahol főnök volt, 300.000+ keresettel. Most a három diplomájával biztonsági őr. Sajnos ez van, de ez is több a semminél. A biztonsági őrként megkeresett pénze nélkül mi is szarban lennénk.
Amikor pedig nekem kellett nagyon a pénz, akkor elmentem egy gyorsétterembe dolgozni. Igen, nehéz, igen eléggé vacak meló, sokat dolgozol kevés pénzért, de éppen az a kevés hiányzott akkor nekem ahhoz, hogy kihúzzon a szarból.
Ez az őszinte véleményem, bocsáss meg ha megsértettelek volna vele.
Tudom,hogy nagyon sokan vannak így mint az én családom,csak olyan rossz ezt látni,hogy nem segít semmi és nem,h egy picit jobb lenne csak rosszabb lesz.Gondoltam már én is külföldre bár a nyelvtudásom nem a legjobb.
Elhelyezkednék én gyorsétteremben is,de egy kis városban élünk és itt nincs ilyen.A legközelebbi gyorsétterem 40-50 km-re van tőlünk.De azért köszi mindenkinek.
Nagyon rendes tőled, hogy segíteni szeretnél, de örökre nem lehet. Valahogy hosszú távon kellene megoldani a problémát. szerintem apukádnál is fennállhat a derogál egyes munka - amit korábban írtak.
Italra pl miből van pénz? Elissza a segélyt? Ha ez így van, amúgy is feneketlen kútba dobnád a pénzt, amit adnál. Elsősorban apukádnak kellene változtatnia a hozzáállásán, hiszen még legalább 30 évig fog élni. Felnőtt emberként elsősorban neki kellene a megoldáson ügyködnie, az ő életéért nem te tartozol felelősséggel.
Én az édesapád helyében ilyenkor azt csinálnám, hogy elkezdeném egy kis helyi mezőgazdasággal a kiadásokat lefaragni. Kertes házban laknak, ami jár bizonyos előnyökkel, amit a kert nyújt. Ha beruháznátok vetőmagba/palántába, akkor a zöldség/gyümölcs szükségletet lehetne házon belül finanszírozni. A vetőmag nem egy komoly beruházás, de még a palánta sem. Ha vesztek pár csibét, azokat nevelgetve a tojás is meg van oldva, valamint a hús egy része is. Az ezekből termelődő esetleges felesleget el lehet adni a háznál, vagy a piacon. Sok öregasszony árulja a szedret, málnát, dinnyét és hasonlókat, amik a kert végében megteremnek. Ezekhez vesszőt gyakorlatilag csak kérni kell valakitől.
Ha állást nem is kapsz, napszámba elmehetsz mezőgazdasági, vagy gyári munkákra. Tavaszodik, kezdődik a munka a földeken. Szerintem nem kellene messzire menned, hogy eljárhass palántálni, metszeni, nyárra gazolni, kapálni, szüretelni. Ezekért is kifizetgetnek 400 ft-ot óránként, az is pénz. Ez az ország a mezőgazdaságából élt évszázadokon át, és ide mindig vissza lehet térni. Ennek a műfajnak az a szépsége, hogy a kajádat termeled meg, ergo nem a bevételen nyersz, hanem a kiadáson faragsz le. A többletből meg futhatja némi apróra.
Ha a faterod netán szeret horgászni, egy egy nemes halat is el lehet adni. A csukának már 1100 forint körül van kg-ja, a harcsának pl már 2000 körül, halászok kicsit olcsóbban előfordul, hogy megveszik. Nekem volt cimborám, aki ezzel szerzett zsebpénzt magának. Amúgy meg ez is kaja, keszegezéshez a csontit meg egy kint hagyott párizsiszelettel is megtermeled a horog végére xD.
Az ilyen apróságokkal rengeteget lehet spórolni, és ha ennyire ráérsz, te is és a fater is, akkor meg hajrá. Az öreged meg menyjen be a munkaügyibe, és kérdezzen utána, milyen lehetőségei vannak egy személy- és vagyonőr képzés elvégzésére, mert abba munkakörbe épp 50 év felettieket szoktak keresni (éjjeliőrnek, boltba biztonsági őrnek, portásnak, ilyesmi).
Jók az előző válaszok!
Ha még ez mellett apukád megtagadná a lóvét a tesódtól, és annyival is több marad a családnak kajára, rezsire, akkor már sokkal könnyebben tudnának élni.
A tesód is vagy beáll a munkavégzők sorába, akár otthon műveli a kiskertet, akár máshol, vagy menjen ő is albérletbe, ne csak te!!! De ehhez ismét csak a papád erőteljes ráhatása kellene. Úgy látszik, hogy valóban nem a te dolgod megoldani az ő problémáikat, vannak még ott rejtett, és nyilvánvaló lehetőségek. Sorold el nekik, és bízd rájuk, hogy megteszik-e? Az ő dolguk, nem a tied!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!