Szerintetek hol jobb lakni?
Nagyvárosba jöttem tanulni, és itt ismerkedtem meg a barátommal. Ő amolyan hontalannak vallja magát, családi válás, meg rengeteg költözés miatt. Egy ideje azon gondolkozom, hogy nem ebben a nagyvárosban szeretnék lakni (persze vele együtt), hanem a szülővárosomba, ami kisebb, de gyönyörű. Neki ez a nagyváros a kedvence, és nem tudom megérné-e elszakítani innen. Megkérdeztem tőle ezt a dolgot, és azt mondta neki mindegy. De én tudom, hogy ezt a várost nagyon szereti. :( Szerintetek önző lenne kiszakítani innen úgymond? Vagy komolyan gondolhatta, hogy neki mindegy?
(nem generálom a problémát)
Amúgy komolyan tervezzük a dolgokat egymással, és megtudjuk beszélni, csak félek, hogy inkább füllentett e kedvemért. Szerintetek?
Igazából nem tudnám megmondani mert mindkettőnek meg van a hangulat és hogy miért jobb.
Én egy kisvárosba nőttem fel /a tisza mellett/ és akárhányszor lemegyek a partra akkor előjön egy olyan érzésem hogy ohh.. De viszont nagyon sok rossz emlékem is volt itt /jók is voltak de elég vegyes érzelmeket táplál irántam a városom/ így kicsit jobban vonzódok a nagyvárosokhoz.
A kisvárosnak talán annyi előnye van, hogy
nyugodtabb, békésebb
néha van valami program mégis
kicsik jobban járhatnak ki az utcára játszani talán jön egy fagyis kocsi is arra
vagy épp sétálni kilehet úgy menni hogy nyugi legyen és ne minden második lépésemkor jöjjön el valaki mellettem
viszont a nagyvárosban
több minden elérhető
ha olyan munkád van/lesz jobban ellehet helyezkedni
ha valaki a pörgősebb életet szereti
vagy épp nem szereti hogy 10 méterenként összefut valaki ismerőssel
A kisváros 25ezer főt számlál kb. így azt se nevezném annyira kicsinek. A lakások, házak olcsóbbak, a boltokban kevesebbe kerülnek a dolgok (pont most mértem össze). Pozitívum még, hogy ott laknak a szüleim meg a legjobb barátnőm is. Tiszták az utcák (díjat is kapott) NINCS graffity, és nagyon szép hely. Nincsenek romák...
Negatívum: Csak egy féle "iparágban" lehet megélni, bár abból elég pöpecül. (turizmus) Már ha mondjuk 5 év múlva jobb lesz a helyzet itthon akkor tuti.
Negatívum N.o2: a jobb gimnáziumok a megyeszékhelyen vannak (15 km) ha netalántán egyszer gyerekem lenne.
Debrecen pozitívum:
Itt minden megvan. Az összes áruház (kivéve Lidl) Fórum, pláza, mozi, gyakran járó helyi járat, 1-2 barátnő...
Talán kicsivel több munka, e az a baj, hogy fele az agrárról szól :D
Itt az egyetem.
Negatívum:
Csúnya a külváros egy kicsit, sok a graffity, teli van romákkal, a házak drágák, csak lakásra tudnánk gyűjteni, és elég gagyi indok, de nem látok sok csillagot esténként, pedig nekem hobbim nézni őket ha lehet így mondani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!