Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fél árva lettem, elvehetnek...

Fél árva lettem, elvehetnek anyutól?

Figyelt kérdés

Anyu mondta, hogy jön majd a Gyámügy, és felméri a helyzetet, hogy meg van-e minden olyan amire szükségem van. Mindenem meg van, saját szobám, számítógépem, tv-m, ennivalóm, tisztálkozási eszközök stb...

Kicsit felhúzott, hogy felmerült így a kérdés, hogy el-e vehetnek, mert ott ahol 500 gyerek van, koszosak, büdösek, csak a családiért tartják azokat a szegény gyerekeket, ott fel sem merül, hogy intézetbe viszik. Itt pedig igen. Bár még nem jöttek,meg azért azzal tisztába vagyok, hogy csak úgy nem vehetnek el, hiszen meg van mindenem. De azért félek... 14L

2012. márc. 20. 18:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
54%
Miért mennek ki a Gyámügytől? Valami előzménye kell, hogy legye, hogy meghalt apukád, az a Gyámhivatalnál senkit sem érdekel. Azért nem mennek ki.
2012. márc. 20. 18:41
 2/20 A kérdező kommentje:
Öngyilkos lett. Nem tudom miért jönnek ki, anya mondta
2012. márc. 20. 18:44
 3/20 anonim ***** válasza:
56%
Nem elég, hogy meghalt édesapád, még az édesanyád is ezzel sokkol? Miért? Neki érdeke lenne, hogy egy intézet neveljen fel? Melléd kellen, hogy álljon és tűzön-vízen át megvédjen. Maga a félárvaság nem ok arra, hogy elvegyenek tőle. Ha viszont nem akar felnevelni, akkor elvehetnek, de akkor is inkább nevelő szülőkhöz mennék és nem intézetbe. Az a lehető legrosszabb. /egy gyermekvédő/
2012. márc. 20. 18:47
 4/20 anonim ***** válasza:
53%

Tudtommal "hivatalból" csinálnak egy u.n. helyzetfelmérést. Belépnek az ajtón, már látni fogják, hogy egy rendes, tiszta lakás, látják a külön szobádat, a műszaki cikkeket. Rád néznek, látják rajtad, hogy rendesen mosdol, tiszta a pofid, a kezed, a ruhád. Az is meglátszik egy emberen (nemcsak gyerekeken), első ránézésre, hogy eszik-e rendszeresen.

Nincs mitől félned, de ezt a látogatást törvény szerint meg kell nekik ejteni.

Ne féljetek, ha valóban minden rendben ezen a téren, akkor semmi baj nem lesz. Ez csak egy környezet-felmérés.

2012. márc. 20. 18:48
 5/20 anonim ***** válasza:
81%

Ez hülyeség..Anyukád beszél össze-vissza.

A sógornőmnek a férje is öngyilkos lett,hátrahagyva 2 gyereket(6 és 10 éveseket) Mégsem jött ki a gyámügy,és nem mérték fel,hogy elvigyék az anyjától vagy sem.Azért mert apád öngyilkos lett még nem fog a gyámügy foglalkozni veletek.Nem fognak elvinni,és tanulmányútra sem mennek hozzátok.

2012. márc. 20. 18:49
 6/20 anonim ***** válasza:
86%

Nem valószínű,de ha ki is mennek,nincs mitől félned. Veled is elbeszélgetnek majd, tulajdonképpen csak fel fogják mérni, hogy egy ilyen trauma után, minden rendben van e ,és nem vagy e veszélyeztetett helyzetben.

Nyugi, ők nem ellned és nem a család ellen vannak!!!!

2012. márc. 20. 18:49
 7/20 anonim ***** válasza:
14%

18-48! Rosszul tudod, és ne írj téveset.. A gyámhivatal nem megy ki sehova, ahol az egyik szülő meghal, miért menne? Nekem is meghalt a lányom apukája, mégsem jött ki senki. Ilyen rész nincs is a gyvt-ben.

Valami előzménye van, esetleg anyukád kérhetett valami támogatást, segélyt, és ahhoz kell környezettanulmány, de azt nem a gyámügy végzi.

2012. márc. 20. 18:52
 8/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm: ) Nem biztos, hogy anyu beszélt rosszul, hanem valami olyasmi lehet amit itt többen írtak, hogy csak kijönnek megnézni, hogy egy ilyen után velem is minden rendben van-e. Anyu pedig harcol is értem, és nagyon szeret. Ezt így ismeretlenek nem szeretem ha megmondják, mert én ismerem, és én tudom mennyire szeret.
2012. márc. 20. 18:54
 9/20 A kérdező kommentje:

'Valami előzménye van, esetleg anyukád kérhetett valami támogatást, segélyt, és ahhoz kell környezettanulmány, de azt nem a gyámügy végzi.'

Lehetséges, hogy kell valamihez igen. De ezt nem mondta.

2012. márc. 20. 18:55
 10/20 anonim ***** válasza:
53%

Miutan a szuleim elvaltak es kulon koltoztunk apamtol, akkor is kijott egy gyamugyes. Ez 5 es fel eve volt.

20L

2012. márc. 20. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!