Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmondjam anyának, hogy az...

Elmondjam anyának, hogy az egyik tanárom lek**zott egy másik osztály előtt?

Figyelt kérdés

Ma mesélték az 5.-es kislányok a sulimban,hogy a matematika órán arról beszélgettek,hogy a tanárnő szerint a mai 14-15 éves lányok nagy része egy kis k**rva,mert este 11-kor még a városban vannak és minden srácnak odaadnák magukat.

Tudom,hogy itt rám gondolt,mert tegnap vele volt óránk és akkor arról beszélgettünk,hogy ki mit csinált a hosszú hétvégén és én mondtam,hogy pénteken elmentem a legjobb barátnőimmel a városba egy kicsit csajos estét tartani és kérdezte,hogy mikor értem haza és akkor mondtam,hogy este 11 körül.Akkor le lett zárva a dolog,semmit nem mondott.

De mikor ezt elmondták,rögtön tudtam,hogy itt rám gondolt.Minden órán csak beszél,semmit nem tanít,emiatt a fél osztály magántanárhoz jár,de semmit nem tudunk ezzel a tanárral csinálni,mert ő az igazgatónak a felesége...:/

Nem tudom,hogy elmondjam-e anyának,hogy ezt mondta vagy ne.

Szerintetek?

14L

2012. márc. 20. 16:59
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
94%

Nem, mert nem téged ku..vázott le konkrétan, hanem csak általánosságban beszélt, te pedig jól magadra vetted. A "rögtön tuidtam, hogy rám gondolt" az semmi más, mint színtiszta paranoia. Te nem tudhatod biztosra, hogy ki mit gondol, mert az csak a te fejedben létezik, az csak szerinted van úgy, nem a valóságban - csak azt tudhatja az ember pontosan, hogy ki mit mond és még azt is félre lehet érteni.

Akkor szólhatnál, ha azt mondta volna, hogy XY (ez a te neved) ezt és ezt csinálta (pontosan megnevezve) és ilyen és ilyen ember (itt van az a bizonyos csúnya szó). Az más volna, de NEM ez történt.

Ha mégis szólsz bárkinek, akkor magadból csinálsz szamarat, mert mások kiröhögnek vagy kigúnyolnak, a tanár pedig egy másodperc alatt le fogja tagadni, és méhg te leszel a h..lye, aki mindenféléket gondol. Érted? Fölösleges ebbe belemenni.

Ha nem akarod, hogy legközelebb is ez történjen, egyszerűen ne mászkálj a városban 14 évesen este 11 után. Nem lesz alapja annak, hogy cikizzen.

2012. márc. 20. 17:34
 12/29 anonim ***** válasza:
82%
A tanár csak az igazat mondta általánosságban-de mivel te ezt magadra értelmezed,ezek szerint lehet benne valami:)
2012. márc. 20. 17:37
 13/29 anonim ***** válasza:
85%

11 körül? Ebbe mégis mi a probléma? 14 évesen jó hogy nem 6 kor már otthon kell lennie. El vagytok ti tévedve.

tudod nekem még 16 évesen is 8ra otthon kellet lennem... nem hogy 14 évesen! Sőt, 14 évesen úgy telefonáltak anyámnak nyári szünetben, hogy segítek barátnőm nagymamájánál pakolni, hogy befejezzék, így később megyek haza. 14 éves lánynak 11kor igenis otthon van a helye nem az utcán.

Kérdezőnek: kérdezd meg a kicsiket, hogy jöttek szóba a "nagyok", fölösleges anyudnak elmondanod, nevet nem mondott, és igaza van a tanárnőnek mert a mostani tinik nagy átlaga tényleg ilyen.

22/L

2012. márc. 20. 17:41
 14/29 anonim ***** válasza:
64%
Ne mondd el, felesleges. Nem tett törvénytelen dolgot a tanár, de etikailag megkérdöjelezhetö a dolog. 10-12éves gyerekekkel nem az éjszakába járkáló tinikröl kellene beszélgetni, hanem a pozitív példát mondani, hogy mi a helyes viselkedés.
2012. márc. 20. 17:41
 15/29 anonim ***** válasza:
35%
22 éves lány, nem a kérdező neveltetésén lenne itt a hangsúly, szíve joga a szüleinek, hogy elengedik-e 11-ig vagy sem. A tanároknak nem csak az a dolguk, hogy megtanítsák a tananyagot, hanem példát is kell mutatniuk, hiszen részben ők is nevelők, és azzal, hogy lek.rváz egy diákot a többi diák előtt, nem pont felnőtthöz/tanárhoz méltó. Akármi lehet a véleménye, ezek olyan dolgok, amiket szépen magának meg kéne tartania!
2012. márc. 20. 17:49
 16/29 anonim ***** válasza:
92%
Igaza van. Nem kéne 11-kor hazajárni.
2012. márc. 20. 18:23
 17/29 anonim ***** válasza:

De még ha 11kor is jársz haza, főleg nem kell a tanárok orrára kötni, mert ez lesz belőle.

Bár én olyan 16 éves korom körül kezdhettem a "bulizást", párhavonta jártam el, de akkor addig maradhattam ameddig akartam, feltéve, hogy amint megyünk az egyik szórakozóhelyről a másikra, üzenek anyukámnak. Be is tartom a mai napig. 18L

2012. márc. 20. 18:32
 18/29 anonim ***** válasza:
76%

Nekem ez a történet több sebből vérzik. A kislány 14 éves, tehát semmiképpen nem kellene az utcán maradnia este 11-igt (még társasággal sem). A tanárnő joggal kifogásolhatta az ilyen korú serdülők kimaradási szokásait - és nevet nem említett, tehát a kérdező személyében nem sértette...közvetlenül.

Ugyanakkor azt tartom abszurdnak, hogy egy pedagógus, aki még ráadásul NŐ is, egyoldalúan a kislányokat marasztalja el és illeti egy olyan szóval, ami felháborító és értelmetlen. Mit ért vajon ez a tanárnő (és a társadalom jelentős része) az alatt, hogy k...va? Ez, számomra legalábbis, egyértelműen az önmagát pénzért áruló prostituált, ill. az intellektuálisan prostituálódó értelmiségi (férfi vagy nő, mindegy) meghatározása. Hogy lehet ezt a kislány (és társnői) vonatkozásában egyáltalán meg is említeni?? És a másik rendkívül visszás momentum: mi az, hogy egy pedagógus csak és kizárólag a LÁNYOK ellen fordul: és a fiúk? Vagy az ő kódrendszerében azok is valamiképp "k...vák"? Mert ha az egyik nem igen, akkor a másik is elmarasztalandó. Az ember kétnemű: a fiatalok is. Egyiknek sem helyes 11 órakor még az utcán "lógni", de ettől még sem a fiúk és sem a lányok nem prostituáltak. A fiúkről azonban egy szava nem volt a derék tanerőnek. Elrémít még a gondolata is, hogy olyan pedagógusok keze alatt nőnek a gyerekek, akiknek ilyen zsigerien természetesen a kettős mérce.

2012. márc. 20. 18:57
 19/29 anonim ***** válasza:
jav.: a kérdezőT személyében...
2012. márc. 20. 18:59
 20/29 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem egy 14 éves lány péntek este kimaradhat 11-ig vagy éjfélig, de persze ne mászkáljon egyedül/barátnőkkel az utcán, és főleg ne utazzon éjjeli járatokkal. Nálunk egy úgy működött, hogy este elmentünk pl moziba a barátnőimmel, aztán a szüleink értünk jöttek a plázához. Ne értsetek félre, diszkóról és fiúkról szó sem volt. Koncertekre is elengedtek, amint vége lett felvettek, és mentünk haza.

A kérdésre válaszolva: Semmit nem tehetsz a tanár ellen, pláne ha az igazgató felesége. Anyukádnak elmondhatod, de ő sem tehet semmit, hiszen a nevedet nem említette. Azt fogja mondani hogy nem is rád gondolt amikor ezeket mondta. Szerintem többet ne válaszolj semmilyen magánéleti kérdésére, és akkor nem tud visszaélni vele.

2012. márc. 20. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!