Symba3 kérdése:
A gyámügyön zajló apai kapcsolattartás
újraszabályozása miként zajlik?
hát nézd elég nagy már a kislány, szinte biztos, hogy megfogja őt vizsgálni egy pszichológus. Tudod a gyerekek tényleg képesek kötődni ahhoz akit csak ritkán látnak. tudod ha ritkán is de mégis jólérzi magát a kislány akkor a gyerekben ez szép emlék marad.
miket szoktak csinálni olyankor? tudod hogy mik szoktak történni mikor együtt vannak? mesél valami a lányod?
sajnos én úyg vélem hogyha nincs apa ellen úgymond semmi komoly kifogásod pl. agresszió, ital, drog stb. akkor szerintem kevés az eséyed hogy lecsökkentsék.
mit mond az apuka miért látogatja ritkán a lányát? erre van valami indoka?
2012. márc. 16. 16:13
22/30 A kérdező kommentje:
két kerek évig nem is látta. karácsony elött megjelent elvitte a mostohaapja lakásába ahol a kislány ott is aludt. elmondása szerint számitógépeztek, olvasott neki a kislány, mentek egy kört a ház körül, aztán lefeküdtek aludni. nem is külön ágyba hanem az apja maga mellé fektette az ágyba. másnap elvitte őt egy ruhaüzletbe, vásárolt neki ruhákat. egyébként az apa drogozik, marihuánát használ, ezért is maradtunk szét, bát ö tagadja hogy még mindig csinálja.
1.a marihuánat nem tudod bizonyítani, különben is az apa hollandiában van,ott legális.
2.amit leírtál azzal semmi baj nincs,foglalkoztak a gyerekkel.
3. ahogy írtál abból azonban érzem, hogy az eltiltás nem azért lenne,mert szerinted a gyereknek az jobb.Ne neveld a gyereket az apja ellen. Én már nem csinálok szakértéseket,de sok évig csináltam , hidd el a pszichológus 2 másodperc alatt megtudja a gyerektőlhogyan beszélsz az apjáról ésnem fogja támogatni a csökkentést.
Aláthatás az apa és a GyEREK joga. csak akkor korlátozzák, ha erre nyomós érv van.
2012. márc. 16. 16:42
24/30 A kérdező kommentje:
Ép ez az , hogy a gyerek szegény várja az apját kéthetente, és ő meg nem jön, mindig magyarázkodom neki hogy miért nem jön, egyszerüen nem lehet rá számitani, aztán eltelik jó pár hónap és beállit csütörtökön hogy pénteken el akarja vinni.Nem is nagyon merek hétvégékre programot csinálni, mert mi van ha pont akkor toppan be az apa, és akkor én vagyok a rossz hogy nem akarom elengedni vele.
25/30 A kérdező kommentje:
És egyébként szó sincs eltiltásról, csupán lecsökkentésről. Mondjuk havi egyszer egy nep.Szerintem az apának ez böven elég, úgysem vinné és viszi gyakrabban.
Egyszerű:minden második hétvégére csinálj programot.Ha akkor jön,amikor a "te hétvégéd van"akkor mond neki,hogy sory.Ha meg az "ő hétvégéje lenne",de nem jön,akkor csinálj valami spontán programot.:)
2012. márc. 19. 15:43
ja a kedves kérdező fél, hogy a gyermek jobban fog kötődni az apjához.Nem semmi. Megint egy gyermek terror. Mikor büntetik már. Gondolom az apja nem ok nélkül nem látogatta. Volt ott a válás során minden. Csak gyermek nem. Ha nem tárgynak nézett valaki.
2012. ápr. 1. 13:37
28/30 A kérdező kommentje:
Nem volt válás kérlekszépen, mert csak együtt éltünk, és nem arról van szó hogy ne kötődjön az apjához a gyerek, hanem arról hogy az apja semmibe veszi a gyerekét. Van új családja, két mostohagyereke akik tökéletesen kielégítik a hitvány apai érzéseit, és ezért a saját gyerekét meg lesz@rja. Az ilyen apát kellene büntetni, de ha a törvény nem akkor majd a sors megbünteti.
29/30 A kérdező kommentje:
Terror. Ekkora nagy hülyét. És azt minek neveznéd hogy két évig ránk nem nyitotta az ajtót, aztán bedrogozva beállít hogy ő elviszi a lányt, aki már olyan szinten elidegenedett tőle hogy szinte félt tőle, és ő veri a mellét hogy két napra elviszi. Mi ez ha nem lelkileg pszihésen gyerektönkretevősdi! Az édesapa játszik a gyerek érzelmeivel.
A gyámügyesek öntörvényű érzelmi analfabéták.
Ezt úgy hidd el ahogy mondom. Nem azt csinálják sokszor ami helyes lenne, hanem azt amit ők helyesnek látnak. És könnyű őket elvakítani egy alkoholista férfinak is, aki nőnapra visz a hölgyeknek virágot, ugyanakkor tartásdíjat egy éve nem fizet. Kis sármos mosoly kedves hang és le vannak kenyerezve. És ezek írnak tanulmányt hogy alkalmas e arra hogy a gyereket lássa.. pffhhööö
Nevetséges.
2012. jún. 1. 19:48
Kapcsolódó kérdések: