Mit lehet kezdeni a testvér ilyen magatartásával?
Úgy érzem nem bírom sokáig.
A párom testvére már fiatal kora óta iszákos, és hát ahelyett, hogy segítette volna a páromat az előrehaladásban, folyton megrövidítette. A párom nemcsak, hogy a saját házát, de még a testvére házát is fenn kell kellett tartania kicsi kora óta. (mert a szüleik meghaltak, mikor a párom 8 éves volt).
Mikor összeköltöztünk, én jó szívvel beleeggyeztem, hogy a testvért segítsük élelemmel, meg ruhaneművel (pénzt a saját fizetésemből nem adok senkinek, hogy az szégyentelenül eligya). Mi elköltöztünk onnan egy más településre, ahol volt munkalehetőség meg minden.
Az ottani házat is szépen rendbetettük, a testvér házával együtt.
De sajnos a testvér folyton feltöri a párom házának a zárát, és oda megy élni. Ez nem is lenne gond, de sajnos minden alkalommal totál leamortizálja a házat és ez az folyton eltünik. Már nem tudom mit tehetnék annak érdekében, hogy a testvér leálljon.
A házat sem akarjuk eladni, mert a párom öröksége a szüleitől.
Valami ötletek, tanácsok?
Ezek azok a problémák, amikre nincs jó megoldás.
Első körben üljetek le és beszéljétek meg a pároddal, majd a testvér bevonásával, amikor józan. A következő lehetőségeket vegyétek számításba:
-A testvér elvonóra küldése.
-A testvérrel való kapcsolat megszüntetése.
Tudom, hogy kegyetlenül hangzik, de senki nem áldozhatja fel a saját életét másokért, még ha az egy testvér is. főleg úgy nem, hogy ez az iszákos ember csak kihasznál titeket!
Mivel a párodhoz a családja is hozzá tartozik, két választásod van:
1. megszoksz (és jó képet vágsz a dologhoz)
2. megszöksz
Albérletbe kiadni?
Máshoz csak nem tör be ...
Ha rendes bérleti díjon alul adjátok ki (akár ingyen is de azt titkoljátok el előtte) akkor lesz aki vigyáz a házra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!