Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet kezdeni a testvér...

Mit lehet kezdeni a testvér ilyen magatartásával?

Figyelt kérdés

Úgy érzem nem bírom sokáig.

A párom testvére már fiatal kora óta iszákos, és hát ahelyett, hogy segítette volna a páromat az előrehaladásban, folyton megrövidítette. A párom nemcsak, hogy a saját házát, de még a testvére házát is fenn kell kellett tartania kicsi kora óta. (mert a szüleik meghaltak, mikor a párom 8 éves volt).

Mikor összeköltöztünk, én jó szívvel beleeggyeztem, hogy a testvért segítsük élelemmel, meg ruhaneművel (pénzt a saját fizetésemből nem adok senkinek, hogy az szégyentelenül eligya). Mi elköltöztünk onnan egy más településre, ahol volt munkalehetőség meg minden.

Az ottani házat is szépen rendbetettük, a testvér házával együtt.

De sajnos a testvér folyton feltöri a párom házának a zárát, és oda megy élni. Ez nem is lenne gond, de sajnos minden alkalommal totál leamortizálja a házat és ez az folyton eltünik. Már nem tudom mit tehetnék annak érdekében, hogy a testvér leálljon.

A házat sem akarjuk eladni, mert a párom öröksége a szüleitől.

Valami ötletek, tanácsok?

2012. márc. 16. 12:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezek azok a problémák, amikre nincs jó megoldás.

Első körben üljetek le és beszéljétek meg a pároddal, majd a testvér bevonásával, amikor józan. A következő lehetőségeket vegyétek számításba:

-A testvér elvonóra küldése.

-A testvérrel való kapcsolat megszüntetése.

Tudom, hogy kegyetlenül hangzik, de senki nem áldozhatja fel a saját életét másokért, még ha az egy testvér is. főleg úgy nem, hogy ez az iszákos ember csak kihasznál titeket!

2012. márc. 16. 12:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az első kommentelő mindent leírt amit normálisan tenni lehet, igaza van.
2012. márc. 16. 12:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
testvér ide vagy oda én simán feljelenteném. mi az hogy betör a tulajdonomba és szétrabolja még a tetejébe? pont nem érdekelne hogy a testvérem. ha a testvérem megöli az anyámat, lecsukatom!nem még etetem...én hagynám hagy veszen éhen. elissza mindenét,ha mindent a segge alá adtok akkor az életbe nem fogja szarul érezni magát mert ti ugyis megbocsátjátok neki és még el is tartjátok kajával. na ne már....
2012. márc. 16. 13:20
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A párodnak nem kötelessége gondoskodnia róla, felnőtt ember. Én bizony megmondanám neki, hogyha betör és lop, akkor legközelebb rendőrségi ügy lesz belőle. Vegyetek riasztót a házba, ami jelzi, ha valaki betör és ha nem üti be valaki a kódot, kimegy a rendőrség. Ez nem vicc, és ha gyereketek lesz és nem lesz rá pénzetek, akkor mit csináltok??
2012. márc. 16. 13:26
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
én nem tűrném el, hogy valaki megmatassa a cuccaimat.
2012. márc. 18. 19:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az elvonó lenne a legjobb megoldás.Sajnos az a probléma hogy nem létezik kényszerelvonó.Az iszákosnak is bele kell egyeznie a kezelésbe.Ilyenkor jönne jól ha még létezne a kényszerelvonó , de sajnos eltörölték.
2012. ápr. 5. 11:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Mivel a párodhoz a családja is hozzá tartozik, két választásod van:

1. megszoksz (és jó képet vágsz a dologhoz)

2. megszöksz

2012. máj. 20. 01:16
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez tényleg nehéz ügy. Ha már ennyi mindent tettetek érte, talán nem ártana jogi lépéseket tenni ellene. Viszont bizonyítani is kell mindent. Egy ó ügyvéd először is, ő tudja mit lehet tenni. Azt azért még se lehet, hogy a párod belegebedjen az ő elrontott életébe.
2012. máj. 20. 10:13
 9/9 Shaddark ***** válasza:

Albérletbe kiadni?

Máshoz csak nem tör be ...

Ha rendes bérleti díjon alul adjátok ki (akár ingyen is de azt titkoljátok el előtte) akkor lesz aki vigyáz a házra.

2012. jún. 18. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!