Szerintetek mit tegyek, öngyilkos legyek? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Ki nem állhatom magam, mindent elrontok, nem bírom elfogadni magamat, amilyen vagyok, már gondolkoztam az öngyilkosságon is. Amikor apukámnál voltam(sajnos elváltak a szüleim)apukám barátnője azt mondta, hogy apukám azért idegeskedik annyit(apukám már kórházba is került az epilepsziás rohama miatt)meg azért IS van neki az epilepsziás rohama, mert nem tudja feldolgozni, hogy anyukám elvitt magával, még amikor kicsi voltam és azt mondta apukámnak, hogy el ne merjen tőle venni. És én hibásnak érzem magam, mert apukám annyit idegeskedik miattam. Már sokszor gondolkodtam azon, hogy hogyan öljem meg magam. Szerintetek mit tegyek, pszichológushoz kéne járnom? Mert már néhányan mondták már.
14 éves vagyok, apukámhoz szeretnék menni, de sajnos le van százalékolva és csak 27. 000 forintot kap, és nem akarnék a terhére lenni, meg ráadásul ki akarom járni a 8. osztályt, nem akarom otthagyni a sulit, amibe most járok. Nem azt mondom, hogy nem érdekelne apukám, meg anyukám érzései, csak az van, hogy el szeretnék tűnni ebből a világból, mert úgy érzem, hogy nincs semmi keresnivalóm a világban.
2012. márc. 14. 18:29
12/16 A kérdező kommentje:
Anyukámnak meg nem akarok beszélni az érzéseimről, úgysem értene meg.
2012. márc. 14. 18:33
13/16 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Próbálj meg pozitívan állni a dolgokhoz. Nem szabad magad hibásnak érezned. Gondold át még egyszer az egészet. A szüleidnek, még ha nem is együtt élnek, feltétlenül nagy szükségük van rád! Egy kicsit próbáld meg beleképzelni magad apukád, vagy anyukád helyébe. Apukádnak biztosan nem egyszerű ez a helyzet, de neked amikor teheted segítened kell őt. Mindig azt lássa rajtad, hogy szeretsz vele lenni és hogy jó a kedved, még akkor is, ha a szíved mélyén nem egészen így van vagy épp rossz napod van. Hidd el, ez nagyon sokat számít neki. Anyukád mellett is természetesen ott kell állnod, neki is szüksége van rád!
Ezt az egészet magadban kell letisztáznod először, és ha végképp nem megy, akkor fordulj esetleg pszichológushoz. De csak legvégső esetben!
Az előttem szólók is írták már, hogy próbálj erről beszélni anyukáddal. Ha végképp nem megy a dolog, próbálj te tenni egy kicsit azért, hogy minden rendben legyen.
Remélem minden megoldódik! :)
Üdv.
2012. márc. 15. 22:47
14/16 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a tanácsokat! De én úgy érzem, hogy inkább jobb lenne meghalni, mint, hogy elviseljem azt, hogy a szüleim már nincsenek együtt.
2012. márc. 17. 21:32
15/16 mus musculus válasza:
Ne csináld már, tudod hány embernek vannak elválva a szülei manapság?
2012. márc. 17. 23:08
16/16 A kérdező kommentje:
Tudom, de én nem CSAK emiatt akarok öngyilkos lenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!