Lassan 4 éves gyermekem egyedül nevelem születése óta.20.000.-FT tartásdíjat kapok. Volt páromnak van egy másik gyereke is, akiről gondoskodik. A mi közös gyerekünkről nem igazán.Nem viszi el, soha nem vesz neki semmit, van hogy hónapokig nem látja. Nem tudom mennyit keres, de 6számjegyű szerintem. Gyerekelhelyezés nem történt. Nem jövök ki a pénzből, kérhetek többet? Vagy néha valamire pl:nyaralás, szandál, kirándulás?
12.33 köszönöm a tapasztalatot. Hivatalosan keresi. Sajna nem tudom mennyit, de 5 éve 120.000 volt a nettója kb. Most nem tudom, de ugyan ott dolgozik. Kevesebb nem lett az biztos.Látom van aki azt hiszi magamra költöm, de annak biztos nincs gyereke. A gyerek mindennél fontosabb!
2009. jún. 11. 12:41
12/20 anonim válasza:
Te nem éltél házasságban a pároddal, és mivel születésétől egyedül neveled, feltételezem, hogy nem is éltél együtt vele. Lehet, hogy a másik gyereke házasságból született, vele élt egy darabig, tehát kötődik hozzá, feltételezem ezért támogatja és látogatja rendszeresen. Lehet, hogy a Ti közös gyereketeket mondjuk ő nem tervezte, és ezért hanyagolja? Szerintem próbálj vele mindenképpen peren kívül megegyezni. Te dolgozol? Szerintem nem kell köntörfalazni, mondd meg egyenesen, hogy szeretnéd, ha alkalmanként több pénzt adna, mert nehezen boldogulsz, és szeretnéd, ha tartaná a gyerekkel a kapcsolatot. (A féltestvérek pl. nem is találkoznak?)
2009. jún. 11. 13:09
13/20 A kérdező kommentje:
Mi együtt éltünk és terveztük a babát és mikor terhes lettem ő meggondolta magát.Igen dolgozom és a féltestvérek nagyon ritkán találkoznak, ja és megkérem azokat akik a magánéletemben vájkálnak tartsák meg maguknak! Akik leírták tapasztalatukat és tudásukat azoknak nagyon köszönöm!
2009. jún. 11. 13:21
14/20 anonim válasza:
Szia!Nem volt gyerekelhelyezési per?Akkor gondolom élettársak voltatok és nem házasok.Kérd a bíróságtól a gyermek elhelyezést.Hiszen,így az apuka akármikor gondolhat egyet és viheti a picit,te viszont nem tehetsz akkor semmit,mert apai jogai vannak.Tehát első lépésben,gyermekelhelyezési per.Ha ő kézbe adja a gyerektartást és nem átutalással,vagy csekken,akkor az nem bizonyított tény.A 20.000 ft közös megegyezéssel lett megállapítva?Ti döntöttétek el?A bíróságon kérhetsz emeltetést,de figyelembe veszik az ottani másik közös gyermeket is(ha kettő van a mostani kapcsolatában még rosszul is járhatsz).Viszont figyelj oda ezekre a dolgokra,mert ,AHOGY TE KÉRHETED AZ EMELÉST,Ő KÉRHETI A CSÖKKENTÉST.Környezettanulmányozás lesz,ahol eldöntik,hogy ki milyen anyagi körülmények között él.A gyermek elhelyezést kérd!Lehet most nem látogatja a kicsit,de gondolhat egyet...Kitartás!Viszont egyrészről pedig úgy gondolom,hogy nemcsak az apa felelőssége a gyermek eltartása,hanem a tiéd is.Ha munkanélküli lennél,a bíróság is kiközvetíthetett a munkaügyi hivatallal.A 20.000 ft pedig egy reális összeg,a 120.000 forintos fizetésből.A helyedben csak elhelyezést kérnék,emeltetést nem,mert nekik is meg kell élniük.Ez a te döntésed.Nem rosszindulatból írtam,csak próbáltam a jó és rossz oldalát is vázolni ennek a kínos ügynek.Üdv.Kati
2009. jún. 11. 14:43
15/20 anonim válasza:
Menjel el egy ugyvedhez, vannak ingyenes jogi fogadoorak is az onkormanyzatnal. A jogiforum.hu oldalan is megkerdezheted a jogaszokat, hogy mit tegyel.
De ha kutatsz talan a google dobd ki neked mas jogi oldalt is, es kerdezhetsz ugyvedeket, hogy mit tegyel.
Mert arra kell vigyaznod, hogy nehogy meg kevesebbet iteljenek esetleg meg! Ez a 20ezer nem nagy osszeg, de ha mindig utalja, akkor tobb mint a semmi.
Kerjel jogi segitseget hozzaertotol. Esetleg a csaladsegito szolgalatnal is lehet hogy vannak ingyenes jogaszok, nem tudom. Probald meg!:)
2009. jún. 11. 18:35
16/20 anonim válasza:
Mi 2-en vagyunk tesók. az apunk 20-20-at fizet ránk de úgy látom a duplája se lenne elég. sokszor késik a tartásdíj. anyumnak meg -1.200.000 ft tartozása van mert a tesóm elvitte és összetörte a kocsinkat. apám egy fillért se segített szarba vagyunk. anyám fizetése sem sok mert nem kötnek vele biztosítást az ügyfelek..:(azért értem ám hogy mi van itthon
ezeket a gyerekek is megértik 12/L
2009. jún. 11. 20:57
17/20 anonim válasza:
Mondjuk azt én is megcáfolnám,hogy az apuka beleszálljon az anya nyaralásába... Aztán Te eldöntöd hogy mentek valami tök drága helyre (pl. üdülési szezonban Balatonra),az apa meg győzze fizetni??? Hát a fenét...
Az apa igenis vegyen ruhákat a gyereknek,ha beteg segítsen a gyógyszer kiváltásában,ha úgy van vigye el Ő kirándulni szálljon bele az ovis költségekbe,de nehogy már kitalál az ex valami extrém kirándulást és azt az apa állja.
Az apa ad havi huszat tartásdíjként,az anyuka ugyanannyival beszáll a nevelésbe,ne csessze már meg hogy egy 4 éves gyereknek havi 40.000 ft nem elég. Ezt nem mondhatja senki. Én normálisan nevelem a gyerekemet,öltöztetem tisztán tartom etetem rendesen,oviztatom(ami egyedülállóként jóval olcsóbb,vagy valószínű hogy ingyenes),mégsem kerül a gyerek havi 40.000 ft-ba. Arról meg az apuka nem tehet ha neked 60.000 ft-os csekked van. Örülj neki,hogy ennyit is kapsz,más meg évek óta be sem tudja hajtani a gyerektartást a volt párjától.
2009. jún. 16. 14:34
18/20 anonim válasza:
Én is örülnék a 20ezernek,én vállalkozó apukától kapok fix 15ezret.
2009. jún. 26. 12:47
19/20 anonim válasza:
Utolsó vagyok.Most ezt miért kellett lepontozni,komolyan nem értem ezeket a lepontozókat!!!!!!!!!!!
2009. jún. 29. 14:55
20/20 anonim válasza:
A törvény egyértelműen kimondja:az egyik szülő természetben,vagyis gyakorlatilag gondoskodik gyermekéről,a másik pénzben.Kedves jzt,vagy nincsen gyermeked,vagy Te is OLYAN szülő vagy,mint akiket perelni kell!Ha bizonyithatóan fekete jövedelme van,abból akár adócsalás miatt is inditható ellene btk ás per.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!