Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan békéljek meg a helyzettel?

Hogyan békéljek meg a helyzettel?

Figyelt kérdés
Férjem ma meghozta a 107 colos 3D tvjét,amit nagy örömmel tanulmányoz a konyhában,mivel 1szobás albérletben élünk,a baba bent alszik a szobában.Ezen kívül van 1milla adósságunk exneje felé,még nem biztos hogy nem jönnek a behajtók,köv 4évben emiatt nem kapunk majd hitelt,albérletezni fogunk,gyeden vagyok.Próbálom megfogni a pénzt, pl visszamondjuk a kábeltv-t,így tudunk kb 60.000et spórolni évente,erre épp most jön a tvdologgal,mert playstationözni így az igazi... és nem érti a haragomat,jön 4szer puszilgatni h ne haragudjak,pedig nem rinyálok,csak elvonultam.A tv látványa is zavar,nincs szükség ekkorára és nincs szükség ekkora kiadásra most,albérletbe.Egyébként remek férj és apa jól megvagyunk,bónuszából vette,ő dolgozott érte,ezt értem,de elfogadni nem tudom.Én vagyok a hülye házisárkány?
2012. márc. 12. 20:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
64%

Az igen!

Nézzétek meg a válaszokat. Ezért tart a többség itt. Mert amint valami kis pénz áll a házhoz, azonnal el kell tapsolni, mert mikor jön legközelebb.

Eddig nem hittem el, hogy ilyen rossz anyagi helyzetben lehetnek ennyien, de ha a többség így áll az anyagiakhoz, akkor nem csodálom, hogy ilyen a helyzet az országban.

A nagybátyám ugyanezt csinálja, mindig elver minden pénzt, aztán Anyut szidja, hogy nem ad neki, pedig neki sok pénze van.

Mert ő nem költi el minden szir-sz@rra!

2012. márc. 12. 22:52
 12/16 anonim ***** válasza:
62%

Hát, igazad is van, mert realista vagy (én is ilyen vagyok) de azért azt is vedd figyelembe, hogy ha ő dolgozik rendesen, neki is kell némi kikapcsolódás. Ha ez nem tendencia, hogy máskor is szórja a pénzt, akkor szerintem ezt azért nyeld be neki. Hadd kapcsolódjon ki heti 1-2X rajta. Szerintem ennyi az egészséges, több már nem. Ha ilyeneket el tudsz nézni, hosszú távon jót tesz a kapcsolatnak. A harag meg már úgyis felesleges, már megtörtént. Mondjuk, ha többször is történik ilyen, akkor azért már komolyan fellépnék, hogy ne szórja a pénzt.

Tudod, albérlet, adósság, oké, dehát attól még élni kell, lehet, gondolja, te elvagy a gyerekkel, neki is kell valami.

2012. márc. 13. 08:56
 13/16 anonim ***** válasza:
78%

Némi kikapcsolódás az oké. Pár sör a haverokkal stb. Mindenki addig kéne, hogy nyújtózkodjon, amíg a takarója ér. De ha jól értem, ti nyomorgtok egy egyszobás lyukban, úgy, hogy NEKI komoly tartozása van. A behajtó a tévére fog először rányúlni és fele áron elpasszolja.

Jelenleg nekünk is van tartozásunk, kisbabával dolgozom.

Ha a férjem állítana be egy ilyennel, mert ezzel élvezi a játékot, akkor élvezheti a bejárati ajtó másik oldalán, mert kidobnám vele együtt.

Egy házasságban szerintem az ilyen nagy költségű dolgokat közösen kéne megbeszélni. Nem tudom pontosan mennyi volt a tévé, de valószínűleg nem 5.000 forint. Ha lett volna esze, akkor annyival kevesebb lenne az ex felé a tartozása.

2012. márc. 13. 09:35
 14/16 anonim ***** válasza:
Aztán puszi-puszi el van intézve?
2012. márc. 13. 09:36
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mindkét oldalnak, megkérném a pontozókat, ne pontozgassanak, ez az én kérdésem, nekem mindegyik válasz hasznos.

nem vagyok veszekedős típus, balhé nincs belőle, csak én is inkább az adósság törlesztésére fordítanám/tottam volna. Egyébként nem nyomorgunk (nyilván nem a legkényelmesebb itt), de pont azért tartunk itt, mert ezt tudjuk vállalni (kilátásban van egy másfél szobás) anélkül, hogy bármiben hiányt szenvednénk.Nem egyszerű ez a helyzet és megnyugtató hogy nem fog rendszert csinálni belőle (nem az a típus). Köszönöm mindenkinek a válaszokat, ha még van hozzáfűznivalótok, szívesen veszem!

2012. márc. 13. 11:00
 16/16 anonim ***** válasza:
78%
Megértelek. Ha bónuszpénze van akkor törlessze az adósságát nem urizáljon. Gondolom volt eddig is tévétek. Akinek pici gyereke és adóssága van az nem tv-re költse a bónusz pénzt. Felelőtlen alak, de ettől még szereted és jó apa. Ez van, senki sem tökéletes, de attól még jogod van szomorkodni a helyzeten. Egyébként nálunk is pont 1 milla adósság van,de az a célunk hogy minél előbb megszabaduljunk tőle, aztán jöhetnek a luxus cikkek. Persze néhány apróságot megengedünk így is magunknak, de csak jelentéktelen párezres dolgokat hogy szebb legyen a napunk. Kitartást!
2012. márc. 13. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!