Komolyan, én ezt nem bírom már. Szerintetek mi a fenét csináljak?!
1. Ha "apás hétvége", akkor apuka legyen otthon!!!
2. A gyerekek szokjanak hozzá, ha nálatok vannak, akkor nálatok bizonyos dolgokat nekik kell megcsinálni. Találj ki nekik való, általuk is elvégezhető "házimunkát", amit rendszeresen nekik kell elvégezni.
3. Ha valamelyik nem hajlandó megcsinálni, akkor találj ki valami büntit, és alkalmazd következetesen.
Ha panaszkodik az apjának, vagy nagyanyjának, mondd azt, hogy te nem teszel mást, csak megpróbálod őket munkára nevelni.
Ha a gyerekek azt tapasztalják napról-napra, hétről-hétre, hogy nálatok dolgozni is kell, lehet, hogy egy idő után unni fogják, és talán majd nem is akarnak annyira hozzátok menni! :)))
Pároddal vitázni, veszekedni szerintem felesleges, csak ront a kapcsolaton. Többet ésszel, mint erővel! Ha apró kis lépésekkel veszed át az irányítást, egy idő után elég nagy teret nyerhetsz ahhoz, hogy a csatát is megnyerd!
Ácsi!
Szóval a párod a saját gyerekeit odaszervezi, az egyik még a barátnőjét is hozná ő meg lelép dolgozni?
Én lepasszolnám az egész pereputtyot a mamának, max a sajátodat otthon tartod. Legyél egy kicsit önző, ha már ő sem képes segíteni neked.
Sőt amikor ott vannak a gyerekek, akkor egy szalmaszálat nem tennék keresztbe. Küldd el őket boltba, segítsenek mosogatni, pakolni stb nem olyan kicsik már. Tedd őket hasznossá és akkor nem fognak zavarni. Könnyű megszokják, ha körbe vannak ugrálva. Meg kell mondani neki, hogy itt nem vendégként vannak, hanem olyan, mintha ott laknának és vegyék ki a részüket a házimunkából.
A pároddal is beszélj, hogy vegyen figyelembe téged is, mert te foglalkozol az ő gyerekeivel is és lehet apás hétvégék kivételével ne nagyon szervezze oda a gyerekeket, másrészt meg beszéljen a gyerekek anyjával is.
Én tuti nem csinálnám ezt!És ha a párodnak csak 2 gyereke van akkor mi az a másik 3 gyerek?Kié az?
Simán leültetném az embert is és elmagyaráznám a dolgokat!
A kajcsival kapcsolatban meg mondd el nekik hogy másra is gondolni kell mert más nem evett még belőle ugyhogy mértékkel fogyasszák!A te kisfiad az veletek él?Ő közös gyerek nektek?
Az anyósnak is mondd meg hogy 2 szobában nem fér el 5 gyerek meg még ti!Ez nem élet igy nem lehet hétvégén pihenni nem lehet kikapcsolódni meg semmi!Tuti megbolondulnák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!