Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti mennyi segítséget...

Szülők! Ti mennyi segítséget várnátok el egy épp érettségire készülő gyerektől?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy hibás vagyok, mert nagyon keveset segítek itthon. Régebben többet segítettem, meg több időm is volt. Anya most ki van borulva, még sírt is, hogy kérés nélkül nem csinálok itthon semmit. Ez így igaz, de ő is megérthetné, hogy egész nap suliban vagyok, hazaérek, és egyszerűen muszáj tanulnom, ha azt akarom, hogy felvegyenek valahova. Valamikor pihennem is kell, úgyhogy vagy telefonálok, vagy gépezek, vagy zenélek picit, és ez nagyon szúrja a szemét, mert mindig azt mondja, hogy ezek helyett magamtól elkezdhetnék kitakarítani. Ha megkérnek megcsinálom szó nélkül, de egyszerűen nincs erre energiám. Nagyon nem értjük egymást. Nektek mi a véleményetek?
2012. márc. 10. 09:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
39%
Tanuld meg magadtól megcsinálni a dolgokat, mert ettől lesz büszke rád az anyukád.
2012. márc. 10. 11:51
 12/15 anonim ***** válasza:
22%

Rosszul tudod: nem vagy hibás. A szüleid dolga, hogy a lakás ragyogjon, hogy legyen pénz enni-innivalóra, fűtésre, ruhára stb. A szüleid dolga, hogy megteremsték azt, hogy te tanulhass, ha tanulni akarsz. Ugyanis a szülő a felelős, nem a gyerek! Egy 18 éves kamasz vállára csak fokozatosan szabad tenni a felelősséget és hagyni kell, hogy megtalálja önmagát, a céljait, a vágyait, az életét.

Amikor tanul, akkor tanul. Semmit nem VÁRNÉK el a gyerekemtől, ha tanul, ha dolga van - hanem annak örülnék, ha valamit mégis megtesz, önként, amikor éppen van kedve vagy szabadideje és megdícsérném azért is, mert tanul, és azért is, mert valamit mégiscsak felvállal: annyit amennyit bír és amennyire van ereje.

Tanulj csak szépen az érettségire és a felvételire, és amikor a képedbe vágják, hogy miért nem teszel meg azt vagy azt, akkor mondd meg, hogy te a te dolgodat csinálod, mert a te legfőbb dolgod most a tanulás. És azt is, hogy ugye nem akarják, hogy ne érettségizz le és ne vegyenek fel valahova?

És a legfontosabb: NEM VAGY HIBÁS! Ezt verd bele a buksidba! :)

2012. márc. 10. 17:56
 13/15 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszolónak nincs gyereke. Vagy idióta.
2012. márc. 10. 21:25
 14/15 anonim ***** válasza:
Valoszinuleg egy 18 evesnek hatalmas es hirtelen jott teher egy fel oras mosogatas,meg szerencse,hogy fel ora feszbuk alanyi jogon jar.
2012. márc. 10. 21:26
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát... valóban többet segíthetnél önként. 18 éves vagy gondolom, én 4 évvel vagyok csak idősebb, azaz 22.

19,5 évesen született meg a lányom, 20 éves koromban elhagyott a gyerek anyja, azóta egyedül nevelem a lányom.

Leírom a napomat, aztán gondolkozz el, hogy összevetve az életeddel milyen is az, mikor valaki fáradt:

6-kor kelek és keltema lányomat, hogy 6:45-kor beérjek vele a bölcsibe, mert 7-kor megy a buszom, megyek az egyetemre. Ott vagyok 8-tól délután 2-ig, majd 3-ra megyek a kislányomért. Otthon 4-ig főzök vagy játszok a gyerekkel, majd 4-től 7-ig korrepetálok, hogy legyen pénzünk. 7-kor vacsora, majd fürdés, gyerekkel való játszás 8-ig, fél 9-ig. Ezután elkezdek tanulni, házi feladokat csinálni (matek szakos vagyok, mindig van HF) ami eltart hajnali 1-ig kábé. Azután lefekszek aludni. Ez van hétköznaponként. Szombat és Vasárnap már jobb, akkor tudok takarítani, főzni, mosni, mosogatni, majd szombat délután 3 órát ismét korrepetálni. Ezek mellett foglalkozni kell a picurral is. Kb. két hetente engedhetem meg magamnak azt, hogy 2-3 órát magammal törődjek.

22F

2012. márc. 11. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!