Szerintetek mit mit tegyek akár erkölcsi alapon is?
A leírásom röviden. A házasságom alatt a volt feleségem nyagymértékben támogatta a szüleit anyagilag. Nem voltak rá szorulva, csupán kapzsiságból várták el lányuktól. aki a házasságunkat tönkre tette ezzel is. Úgy kell elképzelni, hogy havi rendszersséggel tudtom nélkül támogatta őket tudtom nélül, én csupán abból jöttem rá, hogy elfogyott a pénze fizetés után. Külön kasszán kellett, hogy legyünk . Eleinte azt hittem, hogy nem tudtja beosztani a pénzt, de mindig fizetés után jöttek a szülei vagy ő ment hozzájuk és el tünt a számlájáról a pénz. A szülei közben látvámyosan éltek és gazdagodtak, rokkantnyugdíj mellett. Persze kisgyermek mellett nagyon gáz volt, s én vagyok a hibás, hogy húztam a válást, de reménykedtem ,hogy belátja amit hibázott de nem.
Szóval a házasságunk alatt rám maradt minden anyagi dolog. Igaz a vége felé nem tudott pénzt osztani, hát talált rá más módot.
Azt is tudom,hogy közvetlenül nem de közvetettem tudom bizonyítani az igazam. De, nem is a pénz annyira a lényeg, ha nem az erkölcsi oldala, hogy valaki csupán annyit látott bennem, hogy le lehet nyúlni.Azzal, hogy nekem kellett eltartanom őt és helyt állnom, közben a szülei gazdagodtak belőlem is.
Mit tegyek, hogy elmúljon ez a megalázó érzés, amivel belém gázoltak. Persze nyeljek és elmondhatom magamról hogy balek, vagy .
1. Amig házasságban élt(te)tek, addig vagyonközösség van, tehát olyan nincs, hogy a feleséged kiadásaitól el tudnád mgad határolni. Amit a szüleinek adott, az közös kiadásnak számit, KIVÉVE, ha te IRÁSBAN tiltakoztál ellene.
2. Nem tudom, mit értesz közvetett bizonyiték alatt, ha azt, hogy a szülöknek sokkal több mindenük van, mint amit a nyugdijból beszerezhettek volna, az lényegtelen. Még akkor is, ha számlákivonattal tudod igazolni, hogy hasonló mértékü pénz került ki a számlátokról. Ugyanis - mint az 1. pontban irtam - , azzal, hogy nem tiltakoztál irásban, jogilag beleegyeztél ebbe.
3. Abban igaad van, hogy erkölcsileg elitélendö, amit a feleségged csinált, de utólag nem tudsz semmit tenni.
4. Add be a válópert, és zárd le az ügyet. Ha már kikerültél ebböl a kapcsolatból, akkor egy idö múlva túljutsz rajtam amig benne maradsz, addig semmi esélyed erre.
Egyrészt , utolsó. Miért azt írtad, hogy túl jutsz RAJTAM? Mársészt túl jutottam rajtad. Harmadrészt, hülye nem vagyok.De ha nem itt , akkor máshol fogom meg. Ez már csak egy ügyvéd kérdés, nem más. Ott sem kell lennem.
A békítő után , szevasz, az ügyvédem tudni fogja a dolgát. Nem leszek közvetlen részese, csak közvetett. Így nem válok azzá akivel éltem.Az ügyvédnek meg az a dolga, hogy dolgozzon, abból él.
Nem vagyok vallásos, de egy mondatot érdemes megszívlelni: "..bocsássatok meg az ellenetek vétkezőknek"
A pszichológia nyelvére lefordítva annyit jelent, hogy ne hagyd méregzni magad más tettei miatt.
Jogos a felháborodásod, de gondold végig: változtat valamin az, hogy dohogsz rajta? Igen, az egészségeden, rossz irányba. Meg fog változni a volt nejed, nyersz rajta bármit is? Nem.
Egy kifejezetten életvidám, mindenből felálló ismerősöm szavajárása, ha rossz dolog történik vele: "ezt dobta a gép" - és nem foglalkozik vele tovább, megy előre. Nem is láttam soha rosszkedvűnek, pedig lett volna rá oka.
A 11-es vagyok
"Ha már kikerültél ebböl a kapcsolatból, akkor egy idö múlva túljutsz rajtam amig benne maradsz, addig semmi esélyed erre."
Ezt véletlen irtam igy, igy akartam volna, csak mellényultam a billentyüzeten:
Ha már kikerültél ebböl a kapcsolatból, akkor egy idö múlva túljutsz rajta, amig benne maradsz, addig semmi esélyed erre.
Amugy RAJTAM, már túl vagyok rajtad, csupán az erkölcsi oldalán nem a dolgoknak. Ne mond nekem, hogy le lehet nyelni mindent.Tíz évet dobol ki az életedből ,míg mások nevetnek rajtad. Ez idő alatt a voltom kiélte magát másokkal. Ja nyeljek le mindent, ha hülye lennék.
Szerintem most jön részemről a wc- n lehúzás. Nem tudok nyelni, nem is akarok. Ja , én építsek mindent újjá, mások meg belőlem gazdagodtak és élnek. Na akkor leszek hülye ha hagyom magam. Le húzom a sz.rt a wc-n és kész.
Szerintem túlreagálod és kétlem,hogy nevettek volna rajtad.Gondolom a felelséged befolyásolható ember,a szülei azt mondták nincs pénz, ő meg adott.Úgy gondolta a sajátjábólad,nem vette figyelembe,hogy hónap végére már a te pénzedre szorul. Szerintem ennyi történt.
Csak te most végtelen sértettségedben mindent a lehetőlegfeketébben értelmezel.És majd "bosszút állsz"."akkor majd sírni fognak" stb... a bosszú mindíg visszaüt. Ahogy egy előzőírta ne mérgezd magad ,mert megmérgezed az új életed ezzel a keserűséggel.Ésígy biztos nem lesz aki szeressen és értékeljen,hiszen senkiben nem fogsz megbízni.
Zárd le és élj tovább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!