Szerintetek mit mit tegyek akár erkölcsi alapon is?
A leírásom röviden. A házasságom alatt a volt feleségem nyagymértékben támogatta a szüleit anyagilag. Nem voltak rá szorulva, csupán kapzsiságból várták el lányuktól. aki a házasságunkat tönkre tette ezzel is. Úgy kell elképzelni, hogy havi rendszersséggel tudtom nélkül támogatta őket tudtom nélül, én csupán abból jöttem rá, hogy elfogyott a pénze fizetés után. Külön kasszán kellett, hogy legyünk . Eleinte azt hittem, hogy nem tudtja beosztani a pénzt, de mindig fizetés után jöttek a szülei vagy ő ment hozzájuk és el tünt a számlájáról a pénz. A szülei közben látvámyosan éltek és gazdagodtak, rokkantnyugdíj mellett. Persze kisgyermek mellett nagyon gáz volt, s én vagyok a hibás, hogy húztam a válást, de reménykedtem ,hogy belátja amit hibázott de nem.
Szóval a házasságunk alatt rám maradt minden anyagi dolog. Igaz a vége felé nem tudott pénzt osztani, hát talált rá más módot.
Azt is tudom,hogy közvetlenül nem de közvetettem tudom bizonyítani az igazam. De, nem is a pénz annyira a lényeg, ha nem az erkölcsi oldala, hogy valaki csupán annyit látott bennem, hogy le lehet nyúlni.Azzal, hogy nekem kellett eltartanom őt és helyt állnom, közben a szülei gazdagodtak belőlem is.
Mit tegyek, hogy elmúljon ez a megalázó érzés, amivel belém gázoltak. Persze nyeljek és elmondhatom magamról hogy balek, vagy .
vegyél egy nagy levegőt és nézz előre.
Ami volt, azon rághatod magad évekig,de úgysem tudsz változtatni rajta. Megtörtént.
Tanulj belőle és azon gondolkozz hogyan alakíthatod ki az új életed és hogyan lehetsz jó apja a gyerekednek.
És talán a szerelem is megtalál újra.
Tíz évet azért dobtam ki az életemből, hogy a voltom mellettem élje ki magát, majd közben a szülei akik hát szülőnek nem nevezhető lények , azt mondják, hogy na igen még mit is lehet lehúzni a válás folyamán erről a baromról.
Nem tudom elfogadni azt, hogy mások szemében ennyi vagyok csak, míg értelmes emberek körében pedig ember és tiszteletre méltatható. Sőtt olyan erkölcsi értékeimet és jellemeimet veszik észre amelyek nagyon jók. nem önimádat, csupán ismerem magam. A szeretteim a szentek és a családom, de aki ebbencsupán anyagi hasznot lát azzal mit kezdjek, főleg ha erkölcsileg megalázott és anyagilag élősködött rajtam.
Megint a multon rágódsz. Semmi értelme.
Válj el, legyél az a határozott ember akinek láttatni szeretnéd magad, akit nem lehet kihasználni,add be a válópert és kész. És kezdj új életet.
ha azon vívódsz ami volt annak mi értelme? Mit tudsz megváltzoztatni? Csak elidegenítessz mindenkit hiszen egy idő után elegük lesz a múltidézésből.
Kapd össze magad.
A gyermeket nem akarom és nem is fogom büntetni. De nem is a múlton rágódok, csupán emberileg gázoltak belém .
Az is biztos, hogy sok minden elézhető egy házasság alatt, de van ami emberileg megalázó. Nem biztos, hogy mindent nyelni kell, mert utánna jönnek a dilibotyók és kész. Vagy inkább lépni a jövőbe , de a múltbéli sérelmeket rendezni. Bár az is igaz, ha azt tenném amit ő akkor olyanná válnék mint ő alapból. Na de azért , aki azt sem tudja mondani a másiknak, közel tíz éves házasság után, hogy ne haragudj, akkor??Annyira ember számba sem vesz. Nem akarok és nem is fogok nyelni, nem fér több le.Nem őt akarom bántani sem a gyermekeket. Ha nem azokat akik ki használták a gyermekük szertetét , igaz nem kellett sok biztatás neki sem, buta volt, hogy nem látta a szülői kapzsiságot, mert a szülei voltak, de mindennek van határa. Az a szülő? aki éveken át kihasználja a gyermekét és tönkre vágja annak családját. Mert kislányom hát apád beteg, mert nincs pénzünk, stb. Hol ott míg a kislányomnak a gyermek gyógyszerére sem volt pénze addig a szülei éltek, strandoltak, építkeztek.
Szerintem egy jó ügyvéd majd rendbe teszi , a kicsi kis lányka meg vagy rá ébred önmagára, vagy le húzhatja magát . A gyermekek , itt a helyük ,az anyjuk így is belebukik az életébe.
Még ez sem tökéletes,demár jobban hangzik.
Persze, nagyon mély sebet ütött rajtad, és sok mindent ami történt most másképp látsz mint akkor amikor benne éltél. Ez természetes. Még ez is tisztulni fog az idővel.
de neked a saját életedet kell élned, csak annak van értelme. Nézz előreés próbáld a legjobban alakítani. Erre használd az energiáidat.Majd ha lenyugodtak a kedélyek, eltelt egy kis idő akkor át tudod gondolni higgadtan ami történt.
Higgadt és nyugodt vagyok. Na, de annyit sem érdemlek meg, hogy bocsika tévedtem? Vagy ahhoz pofa kell, a másiknak azt mondani. De mi lessz akkor amikor már válunk és még ő kezd el vergődni. El vitte az orvosi lelteim, el vitte minden ingóságom papírjait, igaz csupán a garancialaveleket. Amugy anyagilag kb 2 millióról van szó és fölbecsülhettelen erkölcsi megalázásró, de ez amit leírtam csupán a hab a tortán. Előre nézek és építem ki az új életem tudom mit kell tennem, de . Mindig ott lessz a de. De szedjem a bogyókat, csupám másért, aki nem látott bennem mást, csupán ennyit, míg más az embert látja meg bennem. Szánalmas tudom de. Talán jobban érezném magam ha annyit mondott volna, ne haragudj , hibáztam. De nem ez volt ha nem ellenségeskedés. Ha leírnám miről volt szó nálunk, hát tényleg azt mondanátok, hogy nem balek ha nem nem is tudnék rá jelzőt használni. A lényeg, hogy megaláztak, meggyaláztak, le tiportak, ezek érzések és tények. Hova tegyem ??? Nyelni mindig? Akkor mindig egy kihasználható barom leszek, hol vagyok én, mint ember, aki a családjának élt és azt nézte, hogy minnél jobb legyen. Megaláztak, meggyaláztak .
Mindenkinek jó legyen a feleségemnek is , mint nőnek agyermekeknek is . Érzelmileg, anyagilag. Hibás vagyok én is, de.
Ne foglalkozz velük.Ha látják ,hogy mennyire bánt téged akkor csak örülnek!!
Én is túl vagyok egy váláson ,sajnos.Fiatalon házasodtam,---fiatalon váltam.Mindenemből kisemmiztek mindenért én voltam a hibás.De nem érdekelnek.Felálltam,új életet kezdtem .Nevelem a gyerekem ,lett egy új kapcsolatom,közös gyerekünk.És végre tudom milyen az ha szeretnek,megbecsülnek.És mi lett a volt férjemből???Hát éli a magányos kis életét ,és még a mai napig nem érti ,hogy miért léptem le!!!!! 26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!