A feleségem terhes. Hogy kezdhetnénk újra?
Sokat szoktunk veszekedni a feleségemmel mostanában, utána kibékülünk és ez így megy tovább. Van már 2 gyerekünk (az egyik 5, a másik 1 éves) és kiderült, hogy megint terhes (nem terveztük). Anyagilag jól állunk, de a kapcsolatunk nem valami jó. Egyszer azt mondta hogy ha nem lennének a gyerekek akkor elválna, ezt nem tudom mennyire gondolta komolyan de én még mindig szeretem. Régen nagyon jól elvoltunk és ez hiányzik. Én már beszéltem vele és ő is így gondolja, csak nem tudom hogy lehetne újrakezdeni. Valamin mindig összekapunk.
32/F
Akkor azon gondolkoznék,hogy a leendő gyerek kié ?!
Mert ha nem szeret,veszekedtek ámde tarhes,lehet más csinálta föl.
"Kettön áll a vásár"
Egyszer az egyik enged máskor a másik.
Máshol is igy van.
Hat, ha ennyire nem harmonikus a kapcsolatotok, akkor a harmadik gyerek megszületese meg inkabb megneheziti az egymasra figyelest.
Nehez dolog igy tanacsot adni, mert mar benne vagytok nyakig a harmadik baba varasaban.
A tanacsom az lett volna, hogy kicsit szakadjatok ki a hetköznapokbol. Mit csinaltatok, amikor nagyon jol elvoltatok? Na, azt kellene kicsit elövenni, vagy nezegessetek regi kepeket magatokrol, menjetek el olyan helyekre, ahol anno boldogok es szerelmesek voltatok, stb... A gyerekekkel, vagy nelkülük, az mar a ti döntesetek.
A regi emlekek felidezese segithet ujabb lendületet adni a kapcsolatotoknak, segithet felidezni, miert is szerettetek anno egymasba.
Hát én meggondolnám a harmadik gyereket ezek tekintetében. Most a kapcsolatotok megmentésére kéne törekedni, ha meg jön a jövevény, akkor ilyesmire nem lesz idő, sőt csak további próbák elé lesztek állítva.
Biztos, hogy megtartjátok?
Úgy látom te még szereted őt. Puhatold ki, hogy neki mik az érzelmei irántad. Ha ő is szeret téged (nem hidegült el, nincsen harmadik fél stb.) akkor szerintem érdemes megmenteni ezt a házasságot. Bízd a gyerekeiteket nagyira, ismerősre, és vidd el a feleségedet egy kellemes, csendes vacsorára, ahol ezeket meg tudjátok beszélni nyugodt körülmények között. Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, át kell vészelni, dolgozni rajta, hogy elmúljon. A harmadik gyerek sorsáról is döntenetek kell szerintem, mert ha nagyon ingatag a házasság én lehet nem vállalnám be. Főleg ha pl. a feleség már tényleg válni akar, így semmi értelme pedig nem vagyok nagyon abortusz párti.
Pl. vedd ki a részed a házasságból, foglalkozz a gyerekekkel és segíts a házimunkában. Beszélgessetek minden nap, hogy mi történt a másikkal. Menjetek el néha valami programra a gyerekekkel is, de néha kettesben is.
Dr. John Gray, Mars és Vénusz könyvek.
Szerezz be párat és olvasd / olvassátok el.
Jót fog tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!