Mikor kell megfizetni az örökösödési illetéket? A hagyatéki tárgyalás után már vagy ha ráér, ha ténylegesen megkaptam az örökségemet? (egy fél ház az enyém és sajnos el kell adnunk, mert egyikünknek sincs készpénze).
Figyelt kérdés
2012. márc. 8. 19:16
11/16 anonim válasza:
Adózni kell az eladás és a hagyatékin megállapított (részedre vonatkozó) forgalmi érték különbözete után, tehát nem a teljes eladási értékkel számolva.
Nekem pl. nem kellett adóznom, mert magasabb értéket állapítottak meg a hagyatékin, mint amennyiért eladtam.
12/16 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem. Tehát ha pl. 1 milliót állapítanak meg és én 1.2 millióért adom el a részemet, akkor csak a 200 ezer után kell adóznom?
2012. márc. 8. 20:26
14/16 A kérdező kommentje:
Akkor így nem annyira drámai a helyzet. Azt hittem, hogy a teljes árból kell adóznom 16 %-ot, mert ugye ez is valamilyen jövedelem. Plusz van ugye a közjegyzői díj, az illeték és sok utazás, hiszen az ország másik végén lakom, mint ahol az örökölt kicsi ház van.
2012. márc. 8. 20:33
15/16 anonim válasza:
És még kérdés, hogy mennyi idő alatt sikerül eladni..
16/16 A kérdező kommentje:
Na igen.
2012. márc. 8. 22:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!