Miért haragudott meg ennyire?
Fiatal pár vagyunk és Budapesttől néhány kilométerre lakunk, ma nőgyógyászhoz kellett mennem és a párom elkísért ,de mivel reggel nem indult be az autónk a BKV-t használtuk.Blicceltünk mert csak 2 megállót kellett villamossal menni.Visszafelé jövet pedig jöttek a közterület felügyelők, legalább 10 szállt fel és mivel 16 ezer a helyszíni bírság ... úgy döntöttünk leszállunk mielőtt odaérnek az őrök elkezdtünk a villamos elejéhez indulni,hogy minél később érjenek oda az őrök,de az egyik kiszúrta és jött utánunk aztán már jött egy másik is és mondták,hogy legyünk szívesek megállni egy pillanatra,de mi csak mentünk előre mint aki meg sem hallotta, aztán nyílt az első ajtó és gyorsan leugrottunk és futni kezdtünk 3 közterületes pedig utánunk, az egyik hatalmasat esett mikor leszállt a villamosról, de kettő futott utánunk pár méteren át addig amíg át nem futottunk egy 3 sávos úton , jött volna a két közterületes is, de majdnem elütötte őket egy autó, én nagyon féltem most is remegek ... azt hittem elkapnak vagy rendőrt hívnak , még sosem csináltam ilyet, de aztán jót nevettünk rajta és inkább gyalogoltunk egy megállót és úgy indultunk haza.
Aztán benéztünk anyukámhoz is, elmeséltük neki és teljesen megharagudott,hogy ez erkölcstelen és gusztustalan volt meg,hogy inkább fizettük volna a 32 ezres bírságot kettőnknek, mert ezért megy tönkre az ország és ez annyira váratlan volt azt hittem ő is nevet rajta egy jót ,de teljesen kiakadt,meg hogy csalódott bennem,hogy ilyet tettem.
Én aztán tudom,hogy ez csúnya dolog volt, meg miattunk esett el az egyik közterületes is mert ha mi nem vagyunk nem kell futnia....meg egyszerűbb lett volna jegyet venni, de az is kettőnknek oda vissza majdnem 1300 forint és 2 megállóra.
De nem értem anyukámat, jól ismerem és biztos voltam benne,hogy nevet ezen egy jót...aztán ott is hagytuk mert eléggé flegmán viselkedett utána is, kevesebb mint 10 percet voltunk nála.
Nem tudom, ezek szerint mégsem ismered olyan jól.
Amúgy, nem vagyok nagyon jártas ebben, de szerintem nemcsak az ellenőr, de a közterületes sem rohangászhat az ember után az utcán, csak mert annyit látott, hogy leszálltál a járműről, és ő azt feltételezi, hogy nincs jegyed... Persze lehet, hogy tévedek.
Az az igazság,hogy elég feltűnően indultunk meg, és mivel 10en voltak gondolom nem volt jobb dolguk....
Miközben mentünk folyamatosan mondták,hogy "-Legyenek szívesek megállni egy pillanatra, -Láthatnám a menetjegyüket?"
Meg mikor átfutottunk az úton még az egyik torkaszakadtából ordította,hogy "Állj meg" ezt olyan határozottan,hogy én meg is álltam volna ha egyedül vagyok.
Én anyukád helyében örültem volna, hogy ép bőrrel (és pénztárcával) megúsztátok, szerintem semmi rossz nem volt ebben. Debrecenben napi szinten utaznak (főként hiperpigmentált elemek) 8-10 megállókat is ingyen.
Egyébként, személy szerint nem értem, hogy 2 megállóért miért akartatok mindenáron villamosra szállni. Ha tőlem 2 megállónyi távolságra lenne a doki, vígan legyalogolnám a távot.
Kedves Kérdező!
Én jót nevettem a sztorin, nem követtetek el olyan hatalmas bűnt, mint ahogy egyesek beállítják. Ne érezd roszzul magad, főleg úgy, h most fordult elő először. :)Anyukád is majd megbékél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!