Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az én dolgom megnevelni a...

Az én dolgom megnevelni a mostohagyerekem?

Figyelt kérdés

Párom kisfia egyszerűen nem tud viselkedni. A szoba közepén nekiáll köpködni, csúnyán beszél (6 éves), nem hajlandó fürdeni, a wc lehúzása számára luxus.

Emellett amit csak lehet tönkretesz. Földhöz vágja az üveg poharat, ha nem az van ebédre amit szeret egyszerűen lelöki a földre a tányért. A billentyűzetbe szándékosan üdítőt öntött, a ruhámat összekente csokival, apja cipőjét lezuhanyozta.

Éjjel elkezd üvölteni, ha éjfélkor nem állok neki palacsintát sütni. Neki a tea nem jó, sem a szörp, neki kóla kell, persze a drágább fajta.

Nem merem egyedül hagyni, mert valami rosszat csinál mindig.

Múlt hétvégén a táskámban turkált, megkereste a pénztárcámat, és a papírpénzt amit talált a kabátja zsebébe rakta. A párom képtelen megfegyelmezni, szerintem elég engedékeny vele.

Párszor erőteljesebben és határozottabban szóltam rá, akkor elnézést kért, és talán 1-2 óráig normálisan viselkedett.

Az anyjának hiába mondunk bármit, azt mondja hogy minden gyerek rossz. Mivel "csak" a mostohája vagyok, nem fogom felpofozni, de néha nagyon megérdemelné.

2 hetente ez megy....és 5 hónapos terhesen nem hiányzik nekem ez a stressz kéthetente hétvégén.

2012. márc. 7. 17:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
85%

Ahogy közeledik a szülés ideje, ezek a bajok még fokozódni fognak!

A legtöbb gyerek ilyenkor azt gondolja, hogy az elvált szülőjétől el fog szakadni a "kisteső" érkezése miatt!

Jelen esetben, hogy majd az apja nem fogja őt szeretni, csak a kicsit.

Jó lenne, ha ezekről is elbeszélgetnétek vele!

2012. márc. 7. 17:54
 12/20 anonim ***** válasza:
60%

ez kicsit emlékeztet az én gyerekkoromra XD

anyám egyedül nevelt, de 8 éves koromban összejött egy faszival(máig együtt vannak) el is költöztünk hozzá, pedig nagyon nem akartam. az az ember folyton megütött, mindenféle mondvacsinált okokból, hogy levezethesse valakin a feszültséget, meg elég úgymond cifra szavakkal is illetett, de egyszer besokalltam. direkt nyitva hagytam éjszakára a csapot, eltörtem "véletlenül" tárgyakat, kihúztam a mélyhűtőt XD, vizet öntöttem stikában a számítógép billentyűi közé, amíg anyám nem figyelt oda beleöntöttem egy csomó sót, a s*ggfejnek meg össze cipőboxoztam az ingeit, stb... tök mindegy volt, ha rajtakapnak, mer ígyis-úgyis kaptam volna, ha nem is csinálok semmi rosszat. szerencséjükre már elköltöztem onnan.

19/L

2012. márc. 7. 17:59
 13/20 anonim ***** válasza:
51%
azt elfelejtettem odaírni, hogy a sót a levesbe öntöttem, amit épp főzött
2012. márc. 7. 18:01
 14/20 anonim ***** válasza:
51%
Előző:Ugyanilyen volt az én faterom is,akkor is megütött,ha nem csináltam semmit,ha csináltam,akkor is.Amikor vendégek voltak nálunk kiskoromban,megfogtam az egyik sz@ros gatyáját,kivittem és elordítottam magam,hogy besz@rt az apám:DMegvert,de amúgy is ez lett volna.:)
2012. márc. 7. 18:33
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha a te felügyeletedre van bízva, azaz az apjánál helyezték el, akkor igen. Ha nem, akkor csak addig, amíg veletek van.

Nem kell ütni, vannak más büntetési-fegyelmezési módszerek is, de azok csak akkor hatékonyak, ha a párod mindenben támogat és a gyeeek anyja sem tesz keresztbe (amit erősen kétlek).

A legjobb volna, ha minél előbb elvinnétek a gyereket egy neveléis tanácsadóba, gyermekpszichiáterhez ill. gyermekpszichológushoz, mert különben iszonyú sok baj lesz vele a suliban.

Ha nem született pszichopata (ez nagyon ritka jelenség), akkor a "rettenetes" viselkedése egyrészt súlyos nevelési hibák következménye (nem a tiédé!), másrászt pedig a szülei válásának, az "új anyukának", a leendő kistestvérnek köszönhető feldolgozatlan probléma, és emiatti agresszió. Magyarul: a gyerek retteg, teli van gondokkal, amiket már nem képes a kis önmaga megoldani, ezeket forgatja iszonyatos dühbe, pusztításba, rombolásba.

Igen jó volna egy jó szaki mellé, mert nem csak titeket tesz tönkre, de elsősorban önmagát. Ugye, nem ez a cél?

Azt sem ártana tisztázni, hogy kivel van a gyerek. Ha az anyja neveli, akkor az anyja neveli, de amíg nálatok van, akkor azok a szabályok érvényesek, amelyeket ti szabtok. Pont.

Nemcsak az 5 hónapos terhességre plusz feszkó, hanem gondolj csak arra, hogy ha most ennyi agresszió és düh van benne, mit TESZ a megszületett féltestvérével?! Ott mered-e hagyni egy másodpercre is a közelében?

Na ezért volna jó a szaki, de minél előbb! A nevelési és gondozási tanácsadókat (cím, teelfonszám) területre lebontva megtalálod a neten.

2012. márc. 7. 19:34
 16/20 anonim ***** válasza:
"Minden gyerek rossz":))Egy megnevelt gyerek azért nem mer ilyesmit csinálni.Első sorban apukának kéne elkapni a kis srác grabancát.Attól hogy a gyereke nem kell mindent ráhagyni.6éves,és ha nem változnak a dolgok ez csak rosszabb lesz.Valóban mi lesz ha meglesz a kicsi?megfogsz őrülni?meglesz neked vele a magad dolga,nem még egy ilyen neveletlen gyerek.Addig amig veled van,igenis kapd el a grabancát,eréjesen hogy már pedig az van amit te mondasz akár tetszik akár nem neki.Tudod mikor sütnék én neki éjjel palacsintát..nem is értem ez hogy jutott eszedbe.Ő ugráltat Titeket?na ne már.Még ha csak a" mostohája" is vagy neki,nem fog bele halni ha esetleg elveszted a türelmedet és lezavarsz neki egyet. Eréjessen vezesd rá vannak szabályok,mit tehet és mit nem.Ha rá hagyjátok megőrjit téged.te vagy a főnők a háznál nem ő
2012. márc. 8. 05:39
 17/20 anonim ***** válasza:
lehet, hogy nem akarjátok megütni, de ide egy atyai pofon mindenképpen szükségeltetik. nem tőled kell megkapnia, hanem az apjától. utána jobban fogja tisztelni, meglátod. beszéld meg a pároddal, hogy legyen egy kicsit szigorúbb. ez a gyerek érdekét is szolgálja, mert gondolom nem akarjátok, hogy egy semmirekellő legyen belőle.
2012. márc. 8. 11:31
 18/20 anonim ***** válasza:

Aterzem a helyzetedet, nalunk a parom hateves lanya terrorizal, mezitlab rohangal, az orrom ala dörgöli a koszos szemölcsös labat, köpköd, hülye libanak hiv; az apja, ha szol neki valamiert, akkor rögtön az anyjahoz akar visszamenni, es ha nem ugy van, ahogy akarja, akkor veri a földhöz magat. Neha, mikor megerkezik hozzank penteken pikirt kerdeseket tesz fel: Te az a nö vagy, aki apanak mindent megcsinal? 6eveshez nem valo hangsulyozassal, stb... Ettöl függetlenül vannak aranyos megmozdulasai, epp, mikor kimegy a fejeböl, hogy bosszantson minket, es ugy viselkedik, ahogy egy hateves gyereknel normalis.

Nalunk nem alszik el, mert csak, csak a közepsö tesoja alszik itt, akit allandoan terrorizal, mig az oda nem csap neki, amiert ö bömbölni kezd, hogy anyuhoz akar visszamenni - es nem is hagyja abba, mig otthon nincs...

Mondjuk többnyire örülök, ha nem alszik nalunk, mert sokszor felebreszt minket ejszaka. Elkezd üvölteni, hogy ANYAAAA, es rohanni kell: innivalot felbontani neki (mar fel van bontva, de a kezebe kell adni), oda kell bujni hozza, mert nem AKAR egyedül aludni. Neha elkezd orditani az ejszaka közepen, hogy haza akar menni, most es orakon keresztül kepes cirkuszolni. Nem fel vagy ilyesmi. Kesz horror, mikor itt alszik, többet vagyunk ebren, mint elaludva, mindketten mosott sz*rok vagyunk masnap parommal.

A paromat meg teljesen sakkbantartja (en is tul engedekenynek tartom öt), mert ritkan van nala, örülne a hetvegeknek együtt, de a kicsi egyszerüen ellehetetleniti. Hiaba ker segitseget a gyerek anyjatol, az ra se bagozik, sokszor direkt a gyerekek elött ocsarolja a paromat, a legnagyobbik lany mar csak s*ggfejnek hivja otthon az apjat.

Mostohakent en sem gondolom, hogy jogom lenne felpofozni, pedig nekem sem artott anno egy-ket atyai, ugyhogy siman elferne a gyereken is. :)

Megoldast a parodban latok, a ferfiak sajnos neha tul johiszemüek, ö sosem feltetelezne az ö kisfiarol, hogy akar a mostohatesoban kart is tehet kesöbb.

Nehez helyzetben vagy, de nalad a következetesseg es a szigor celravezetö lehet. Az anyjatol ne varj sztem semmit, sztem öt szorakoztatja, hogy a kicsi igy szivat benneteket. Pedig a bolond nem is tudja, mennyi kart okoz ezzel a gyerekenek.

2012. márc. 8. 14:30
 19/20 A kérdező kommentje:

Úgy tudom, hogy a gyerek még nem is tud a kistesójáról. Az anyjával sem közöltük, hogy terhes vagyok.

Őszintén szólva nem nagyon akarom közhirré tenni. Akinek tudnia kell, tudja.

2012. márc. 8. 14:31
 20/20 anonim ***** válasza:
Nagyon helyes, ha tisztázod vele, hogy itt a játékszabályok mások, mint otthon. Ne hagyd magad. Egy kisgyerek keresi a korlátait, és addig megy el amíg hagyják neki. És ez nem jó neki, ha nincsenek korlátok. Nálunk is hasonló a helyzet, de nem ennyire durva. Megbeszéltük a párom 5 éve lányával, hogy itt mit hogy szokás, és ha nem tetszik, nem kell eljönni. De jön, mert érzi, hogy szeretjük. A szigorúság ellenére. Az anyukának is megmondta a párom, hogy nem fogja erőltetni a kislány elhozását, ha ő nem akarja. Anyuka persze rögtön szépre fordította a szót, és mentegetőzött hogy ő nem úgy gondolta. Tipikus zsarolás. Hát mi ebben nem veszünk részt. Szerintem, te sem hagyd magad, és ha anyuka nem neveli a gyereket, tegyétek ti. Még hálás lesz érte ha felnő, hogy egy kis emberség is ragadt rá általatok. Ne hagyd magad a gyerektől és az anyjától rángatni. De persze ez csak akkor megy, ha együtt csináljátok a pároddal. Főleg ne hagyd hogy az legyen amit a gyerek akar mert akkor soha nem fogjátok nyugodtan élvezni a családi együttlétet ha a közös pici megszületik, mert tönkrevágja az elkényeztetett gyerek. Kitartás! A gyereknevelés amúgy is erről szól, szeretet, következetesség, kitartás. Akár a sajátod, akár nem.
2012. márc. 8. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!