Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tanácsolnátok? Hogyan...

Mit tanácsolnátok? Hogyan tudnám megnevelni a férjemet?

Figyelt kérdés
Úgy érzem, nem tudok tovább így élni a férjemmel. Nem rég született meg második gyermekünk, igérgetett fűt-fát, majd igy lesz, úgy lesz, milyen jó lesz nekünk. erre mindennap este jár haza, hétvégéit a hobbijának vagy a barátainak szenteli. A gyerekekkel naponta 5-10 percet ha foglalkozik, semmiben nem segít, csak elvárja a dolgokat. Ma reggel jól összevesztünk, azt mondta, én egy undoritó lusta dög vagyok, még tornázni sem vagyok képes és barátaim sincsenek, biztos egész nap csak döglök. Mondtam, én szivesen eljárnék tornázni, akkor vigyázzon a gyerekekre, de amikor épp aktuálissá válik a dolog, neki épp akkor sokáig kell dolgoznia. Egyik fő témája, hogy én nem csomagolok neki tízórait. Csomagoltam sokáig, de mindíg a kukába landolt, ez azért nem ízlett, ez ezért, a péksütemény száraz, a kakaóbol csak a Mizo jó, stb....akkor oldja meg magának ahogy akarja. Folyton feladatokat állít elém, takarítsam ki a kocsiját, lemehetnék a műhelyébe rendet tenni, olyan dolgokat, amik szerintem nem az én feladataim, és nem is fogom elvégezni. Őt viszont semmire sem lehet megkérni, mert soha nem ér rá, és különben is. Egyre inkább azt érzem, azt szeretem amikor nincs itthon, mert akkor nem ugráltat, hogy most éhes, most szomjas, nem dobálja a szobába szanaszét a ruháit. El sem tudja képzelni, hogy esetleg én nem azért vagyok, hogy az ő kívánságait lessem. Valamikor szívesen lestem, de beleuntam, hogy csak adok, adok és cserébe semmit sem kapok. Úgy érzem nem tudok vele igy tovább élni, elegem van belőle, szeretném ha megváltozna, különben el kell hagynom. Ezt már szóvá tettem neki néhányszor, de azt hiszi viccelek. Mit tegyek? Segítsetek.
2009. márc. 19. 11:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%
Változásban szerintem kár bízni. Nem megbántani akarlak, de ezt Te rontottad el már az elején, hogy lested a kívánságait. Ha ezt nem bírod elviselni tényleg lépned kell.
2009. márc. 19. 11:32
 2/14 anonim ***** válasza:
94%

Nem tudom, hogy tehetsz-e valamit. Gondolom a férjed mindíg is ilyen volt. "Megnevelni" valakit pedíg nem lehet, neki saját magának kell felismerni, hogy valamit nem jól csinál és neki magának kell a változásat akarni.

Ülj le vele, mondj el mindent ami tetsuik és ami nem tetszik neked. Próbáld elmagyarázni a dolgot. Ha személyesen nem meg írd le, és add oda neki előre, majd beszélgessetek utána.

De az az igazság, hogyha valaki a kocsija, műhelye takarításást is rád bízná, ott én nem sok esélyt látok.

Azért próbáld meg, utána neked kell eldöntened, hogy mi az amit elviselsz és mi az amit nem. Végső esetben - ha tényleg úgy érzed és komolyan gondolod, tehát ne fenyegetésként- mondd meg, hogy elhagyod, talán az elgondolkoztatja.

2009. márc. 19. 11:35
 3/14 anonim ***** válasza:
86%
Hát, megnevelni már nem tudod, sajnos. Én tudom hogy egy gyerek mellett (hát még 2!!), még arra se nagyon van időm hogy megfésülködjek, nemhogy tornázzak! ha az én párom lenne ilyen, már bocsi, de elküldeném a p*csába. Minimum. Lusta vagy...persze. mert mind2 gyerek egésznap alszik, gondolom meg se modzdulnak és nincsenek igényeik. A ruha magától mosódik, és persze kivasalja magát. a lakás mindig tiszta, mert sose kell takarítani. ...istenem te szegény:(. Én nagyon együtt érzek veled, de ha ilyeneket mondd neked, és ilyen bunkó...az én párom sem egyszerű, sajnos, de ilyeneket sose mond( najó viszont helyette ne mdolgozik, és nem is akar elmenni, és nyugodtan ül a seggén, mikor egy forintunk nincsen). nevelni már nem fogod, te viszont ennél többet érdemelsz, a gyerekeit neveled...nem esett még le neki? Ne mtudod tényleg otthagyni pár napra? anyudék, valaki? akihez el tudnál menni? Én egyszer ezt csináltam...bejött...Addig is sok Kitartást neked, és írjál ha van valami, akár privit is!!!!
2009. márc. 19. 11:40
 4/14 anonim ***** válasza:
46%
A férjed nem fog megváltozni, ebben kár is bízni. Előbb kellett volna gondolkodni, és nem szülni neki két gyereket... Könnyen beszél az, aki azt mondja, hagyd el, mert két kisgyerekkel nagyon nem egyszerű ezt megejteni. Nem tudok mást mondani, mint hogy beszélj vele, és mutasd meg neki az itteni válaszokat, bár szerintem ezen a helyzeten már ez sem fog segíteni.
2009. márc. 19. 11:46
 5/14 anonim válasza:
81%

Azonnal hagyd el ezt a retket, szerintem!

Ha még maradt benne némi jóérzés, úgyis farokfelvágva fog utánadszaladni könnyező szemekkel, ebben az esetben Te döntöd el, hogy adsz e neki egy (tényleg) utolsó esélyt. Ellenkező esetben viszont esélyt adsz magadnak (és csatoltan neki is) arra, hogy megtaláld a boldogságot.

Én nemrég szakítottam a párommal,pedig nem voltak ennyire durva különbségek közöttünk, épp csak nem voltam boldog, társas magányban éltem.

Ennél minden nő, sőt, minden érző lény többet ér, hogy cselédként bánjanak vele, pasáskodjanak rajta és még egy jó szót sem kapjon...

S képzeld... Ahogyan meghoztam ezt az igen igen nehéz döntést, "kopogtatott az ajtómon" a szerelem... Aki szintén egy vacak kapcsolatból szabadult nemrég és pont azt kereste a világban, aki én vagyok... Én meg Őt.

Ha maradok anno, mert kényelmesebb (közös lakás, megszokás, kényelmi szempontok), esélyt sem adtam volna magamnak a boldogságra... Mert most az vagyok... Találd meg a másik feledet és tudd azt kívánni neki, hogy találja meg ő is a magáét! Sok sikert!

2009. márc. 19. 11:51
 6/14 anonim ***** válasza:
95%

A ferjed menekul a csalad elol, a csalad nyug neki. Jo szemet mondjuk, megerdemelne, hogy 1 honapra otthagyd a gyerekekkel egyutt. Azt hiszem utana laposkuszasban kozlekedne otthon, nem mondana neked ilyen bunko, megalazo szoveget. Ha te lusta vagy, o micsoda????

Nem szabadott volna neki szulni megegy gyereket, de gondolom erre mar te is rajottel. Senkinek nem tesz jot az allando veszekedes, es a gyerekeknek pedig az nem, hogy te boldogtalan es ideges vagy.

Ijesszel ra, pakold a gyerekeket ossze, mire hazaer legyetek anyukadnal, vagy testverednel. Ne menjel haza hozza, es mondd meg neki, hogy igeretet kell tennie, hogy megvaltozik, foglalkozik veletek.

Ha nem, hagyd ott. Anyagilag megtudnad oldani a kicsikkel az eletet? Van segitseged?

2009. márc. 19. 12:00
 7/14 anonim ***** válasza:
96%

A férjed egyértelműen kihasznál és kizsákmányol Téged, úgy, hogy a viselkedése azt bizonyítja nem szeret és nem tisztel Téged.

A hagyományos nemi szerepek, az, hogy a házimunka, gyermeknevelés kizárólag a nőre hárul, eleve hátrányos helyzetbe helyeznek egy nőt, - és a férjed még erre pluszba rátesz pár lapáttal azzal, hogy 1. parancsolgat, 2. extra feladatokat osztana Rád, 3. és még így sem jó neki semmi.

Mi az, hogy Veled végeztet el mindent, és még meg sem becsüli a munkádat? Eleve extra szívesség, hogy tízórait csomagolsz neki, mert nem gyerek - és akkor még kidobja a kukába, amit Te fáradságos munkával elkészítettél neki?!

Továbbá: egyértelműen SZÓBELI BÁNTALMAZÁSRÓL VAN SZÓ esetetekben!!! MIndent Rád hagy, és még becsmérel, sértegeti az alakodat, mert nem tornázol?! Normális ez, már bocsánat?! Ócsárol? Sérteget? Megaláz? Azt mondja egy 2 gyerekes anyának, aki mindent egyedül csinál, hogy UNDORÍTÓ LUSTA DÖG? Felháborító!!!!

Vedd észre, ez megalázás, sértegetés, bántalmazás, a tisztelet, szeretet teljes hiánya!

Nem elég, hogy kihasznál, mindent Veled végeztet, még az önbizalmadat is leépítené! Ne hagyd!

Ráadásul még komolyan sem vesz, ha szólsz neki arról, ami zavar Téged!

Tudod, mikor venne komolyan? Ha egyszer csak nem szolgálnád ki! Pl. "Igen, éhes vagy? Ott a hűtő, csinálj magadnak szendvicset! Én többé nem vagyok a háziszolgád!"

Még drasztikusabb lenne, ha elhagynád. Magadnak is jót tennél vele, hiszen még írod is, jobban érzed magad, ha nincs ott... Gyerektartást kapnál.

Ha nem akarsz tőle elválni, akkor meg nagyon, nagyon drasztikusan FEL KELL ÉBRESZTENI, hogy észhez térjen. CSak az a baj, hogy ő biztos abban nőtt fel, hogy az a természetes, hogy a nő szolga és másodrendű lény, aki életének egyetlen célja és értelme a férfi kiszolgálása: mosson-főzzön-takarítson és még szexuálisan is kívánatos legyen a tetejébe. Nagyon kevesen képesek levedleni ezt a hímsoviniszta szemléletet.

Egy biztos, első lépés, hogy közlöd vele, nagy változások lesnek, többé nem szolgálod ki! Kérlek, tanuld meg a "NEM" és a "NEHOGY MÁR" szavakat!!!!!!!!!! Ne hagyd magad, csapj az asztalra, állj ki az érdekeidért! Te is ugyanolyan fontos vagy, mint a férjed, nem vagy másodrendű emberi lény!!!!!

És ha azt mondja, undorító vagy, ne feküdj le vele! MIt képzel?!

2009. márc. 19. 12:09
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Ajánlom Neked a "Szóbeli erőszak áldozatai" c. fórumtopikot, itt:

[link]

Írj, mondd el, mi történt Veled, megbeszéljük, - hogy tisztábban lásd a helyzeted, és magasabb önértékelésre tegyél szert! Itt találkozhatsz olyanokkal, akiket szintén becsméreltek, de nem hagyták magukat!

2009. márc. 19. 12:13
 9/14 anonim ***** válasza:

Talán ha majd érzi hogy elveszíthet akkor fog rájönni hogy fontos vagy neki. De remélem nem az érdeke miatt, hogy ki látja majd el azután ha te nem leszel neki, hanem a szerelem-szeretet miatt!

Talán 100%-ig azt gondolja hogy ha eddig ilyen voltál hozzá, ezután is ilyen feleség leszel neki, mert az ember könnyen megszokja a jót, aztán pedig már azt hiszi örökké így lesz és ez a természetes. De ha esetleg kibillentenéd ebből az "életfelfogásából", megijed aztán talán (mondom talán) megérti a súlyát annak hogy te komolyan gondolod a szétköltözést. Persze ne értsd félre nem akarlak arra ösztönözni hogy válj el tőle mindenáron, csak én ezt a taktikát biztos kipróbálnám. Vagy menj el otthonról 4-5 napra a gyerekekkel anyudhoz, aztán felfog tűnni neki hogy miért nem vagy otthon. Amíg nem jársz dolgozni ezt könnyen megteheted!

Szerintem a lényeg: fel kell hívni magadra a figyelmet ha változást szeretnél! Máshogy nem fog menni...

Ha pedig házasok is vagytok, ne feledd azt a (református) fogadalmat amit tettél az oltárnál, hogy ...vele tűrök, vele szenvedek...hanem teljes életemben hűséges segítőtársa leszek!...

A katolikus fogadalmat pontosan nem tudom de valahogy így van: ...jóban-rosszban amíg a halál el nem választ!.... Mert kell hogy rossz dolgok is történjenek a házasságban, nem csak jók! Ezt el kell viselnünk,el kell fogadnunk-sajnos. Mi sem vagyunk tökéletesek.

Fogadalmunkat pedig elfelejteni nem szaban! :)

~Hát,kitartást kívánok neked!~

2009. márc. 19. 13:13
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdeztem erről a barátnőmet, egy fiatal református lelkészt, és ő ebben a formában nem ért egyet, hogy a fogadalom nevében mindent el kell tűrni!!!! A férj oldaláról is meg kellene vizsgálni a fogadalom betartását - nem igaz? Semmilyen vallás nem tartja helyesnek ezt a viselkedést! Láttál Te már református családot? Egyáltalán nem uralkodik benne ilyen egyoldalúság.

A Kérdező nem is biztos, hogy vallásos. Ezt nem "felülről" kell megoldani, hanem a Kérdezőből kindulva - találd meg önmagad, tégy szert önértékelésre! Ha vallásos vagy, és azt mondja a pap, hogy ezt tűrnöd kell, meg a férjedet szolgálni kell, ne higgy neki!!!

2009. márc. 19. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!