Mennyire gyakori, hogy egy szülő lakást vesz a gyerekének, majd továbbra is erejéhez mérten támogatja?
Szia!
Az én szüleim erejükön felül is mindig segítettek/segítenek/próbálnak segíteni, nem is tudom, hogy hálálhatnám ezt meg Nekik.
Az olyan családokban, ahol az anyagi háttér ezt megengedi, -normális esetben- természetes, hogy a szülők támogatják a csemetéjüket, hiszen ha már gyereket vállaltak, azzal arra tették fel az életüket, hogy segítsék, és egyengessék az útját.
Ahol anyagilag nem úgy állnak, ahogy szeretnék, ott a szülőnek -szintén iskolapélda esetben- óriási lelki tusát jelent, hogy nem tudják megadni a gyermeküknek azt, amit szeretnének.
A gyerek elhanyagolásáról meg inkább nem írnék, úgyis berágok :) Az ilyen eseteket soha nem értettem.
Miért kérded?
Üdv.
Nálunk megtehetnék, hogy legalább segítenek, ha nem is veszik meg, mégse teszik, illetve öcsémnek fognak, nekem nem, ő a fiú, és ki is mutatják, hogy a szemükben ő ér többet.
Egyik barátnőm (pedagógus) szülei azt csinálták, hogy vettek egy lakást, és kiadták albérletbe, addig, míg a lányuk nem szedte kicsit össze magát munka terén, és most is az egyik szobát ismerős bérli. Van, akinek SZÜLEI vannak így nagybetűsen, akik szeretik, és van, akinek csak 2 ember, akik megcsinálták valamikor, de igazán örülni nem tudtak a gyereküknek.
Na álljon meg a menet mielött lehordjátok a szüleiteket mert nem akarnak vagy nem tudnak nektek lakást biztosítani.
28 éves vagyok, és rájöttem, hogy mikor kb 8 éve kaptam tölük a lakást mekkora birka voltam, hogy elfogadtam. Most adtam el és ahogy a pénzt megkapom átutalom a számlájukra.
Az én szüleim éjjel nappal dolgoznak, azon törik magukat hogy nekünk hogy segíthetnek. De miért is nem magukra költik? Miért is nem mennek el nyaralni, vagy miért nem engedik meg maguknak egy kényelmesebb ülögarnitúrát, vagy rakják ezt a pénzt a bankba és 2 évvel elöbb elmehetnek így nyugdíjba. Miért nekem? Elöttem ott a világ én fiatal vagyok, ha egyszer ök elmennek én öröklök mindent (tesommal), de akkor míg élnek miért nem ÖK élvezik azt amit megteremtettek.
Erre akkor jöttem rá amikor a párommal össze költöztem, és kb az ö szülei olyan keresetük és hátterük van mint az enyémeknek. A párom soha nem kapott lakást, a szülei gondolni sem gondolnak arra hogy vegyenek neki, de van szabad idejük, mikor ott vagyunk látom hogy kevesebbet dolgoznak, és nem azon gyötrik magukat hogy a gyereküknek mikor mit adhatnak. Elmennek évente többször belföldön nyaralni, és élvezik az életet. Az enyémek meg dolgoznak minden percben, még hétvégén is. Na nem. Vissza adom nekik ezt a pénzt és élvezzék az életet ök is. (most azt hiszik hogy beakarom másba fektetni a pénzt)
Miért is várjátok el, hogy a szülö támogason, még ha meg is teheti. Nem hinném, hogy a szüleiteknek egyszerübb lenne mint nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!