Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tudom mit csináljak. Én...

Nem tudom mit csináljak. Én ezt már bírom. Valami tanács?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy anyám szinte mindig engem hibáztat mindenért, valami rosszat szólok, le vagyok üvöltve, hogy mennyire \'hálátlan vagyok\', hogy \'mennyire utál\', s hogy a húgom mennyivel jobb nálam... Bennem is van hiba, tudom, de azért nem kéne lelkileg mg jobban összetörni! :( Bár már így is eléggé sikerült nekik ...

Mit csináljak? Talán tényleg jobb lenne állami gondozásba lenni, mint itt.. Anya is megmondta.. Ezt is.. Hogy nincs szüksége rám, és nyugodtan elmehetek...

14/l

2009. jún. 9. 16:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%

Hát sok ilyenról hallok sajnos mostanában.

Ismered szerintem annyira az anyukádat, hogy tudd hogyan kell hozzá szólni. Gondolok itt a legegyszerűbb dologra.Leülsz vele és beszélgetsz,akár órákat is.Megkérdezed miért csinálja ezt?Elmondod Őszíntén az érzéseid.Ha édesanyád hajthatatlan érdemes egy szimpatikusabb tanár (vagy az ifjúságvédelmi tanár) segítségét kérni.Ő esetleg tovább tud irányítani téged a családsegítő intézménybe,ahol szakemberek fogalakoznak majd veled és megtanítják hogyan kezeld a helyzetet. Mindenre van megoldás :)

Fel a fejjel! Senki sem ér annyit,hogy tönkretedd magad.És az vagy akit te látsz magadban,nefeledd!

2009. jún. 9. 16:12
 2/12 anonim válasza:
24%
Szia! Nem tudom hány éves vagy, de a lelked mélyén gondolom Te is érzed, hogy veled minden ok. Anyukád is csak a legjobbat akarja neked - bár ezt lehet, hogy nehéz elhinni - csak tehetetlenségében nem tud másképp reagálni. Az ügy nem könnyű, hiszen együtt kell vele élned még egy darabig. Azért biztos van, aki másképp lát, és tud támogatni téged. Keress valakit a környezetedben, akire számíthatsz, vagy hívd fel a kék-vonalat (116 111), esetleg írj nekik e-mailt, és ne feledkezz meg arról, amit a levél elején írtam. Szép nyarat!
2009. jún. 9. 16:17
 3/12 anonim ***** válasza:

előzőnek: hogyhogy nem tudod hány éves? Leírta a kérdező.

Azért ne gondold, hogy állami gondozásban jobb lenne! Biztos jobb lesz a helyzet, kitartás!

2009. jún. 9. 16:24
 4/12 anonim ***** válasza:
73%
Anyukád ezeket valószínűleg azért mondja - pl az állami gondozást, mondván nincs szüksége Rád -, hogy térj észhez, és rájöjj, Neked igenis szükséged van Rá. Ez persze fordítva is igaz. Csak azt nézed, Ők mit okoznak Neked lelkileg - de Te mit okozol Nekik? Nyilván kiborítod ilyenkor valamivel Anyukádat, ami Neki is épp úgy fáj, mint Neked az, amiket ezért a fejedhez vág. 14 évesen szinte mindenki lelki roncsnak hiszi magát, nagyrészt a szülei miatt, szóval ezért még nem kell intézetbe menned.:) Anyud biztos szeret Téged, csak szeretne jó útra terelni, tudni, hogy nem követsz el hibákat. De persze ki nem követ el? De ezt az anyukák sosem fogják megérteni.:) Kicsit próbálj meg többet segíteni otthon, és amikkel tudod, hogy felbosszantod, a viselkedéseden, bármin, próbálj meg változtatni. Nem lesz azonnali eredménye, de anélkül, hogy Te változnál, ne várd, hogy Ő megtegye.
2009. jún. 9. 16:28
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

Első válaszoló - merész húzás lenne ennyi miatt családsegítőket szabadítani az édesanyjára!

Kérdező, ezt egyáltalán nem javaslom. Sok tininek rossz a kapcsolata a szüleivel, de ahhoz több kell, hogy anyud ilyen helyzetbe hozd.

2009. jún. 9. 16:31
 6/12 A kérdező kommentje:
De egy anya hogy merészelhet olyat mondani a gyerekének, hogy ha meghalnál se érdekelne? :(
2009. jún. 9. 16:49
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező,

Sajnálom a helyzeted, ebből nemtudsz szabadulni, csak ha nagykorú leszel, és leszel annyira talpraesett, hogy magadtól ki tudj szabadulni otthonról.

Az én "anyám" megtette, hogy kékre zöldre vert, azért mert szerinte egy nagy rakás sz*r vagyok, igazság szerint utáltam tanulni, és nem voltak fényesek a jegyeim, átlag 3-3,5re jöttem ki, jó indok, hogy rajtam tomboljon, a saját sz*rjai miatt is.

Folyton azzal jött, hogy csöves leszek, és ha a "menő" kocsijával szambázik az utcán, én meg valamelyik kereszteződésben újszágot árulok, akkor inkáb áthajt rajtam (14-15évesen ilyenekkel jött)

Mikor elszakadt a cérnám, fogtam egy jó nagy adag nyugtatót, és bevettem. Az sem hatotta meg túlzottan, hogy nem sokon múlt az életem. Bőgött egy sort, szentül megesküdött, hogy figyel rám, meghallgat, de minden maradt úgy ahogy volt, a pasizásba menekültem, hogy hátha találok valakit, akivel normálisan élhetek, össze tudunk költözni(nem a srác kontójára), ezzel elérve, hogy még qvának is kinevezzenek. Jól esett. Közben teltek az évek, első lépésnek leértem, akkor is le lettem ugatva, hogy sz*r az érettségim és semmire sem viszem majd, aztán megcsináltam egy szakmát, felvételiztem főiskolára(mikor felvettek, akkor is azzal bíztatott, hogy úgyis kib*sznak az iskolából, és mindenkinek ezzel jött, hogy csak így úgy élek, drogpia...) csak azt nem nézte, hogy elmentem dolgozni mellette, és nem diákmunkára havi 20eftért, hanem szakmán belül 10*többért, amiből ha nem is sokat, de hazaadtam, neki valahogy feneketlen a pénznyelője, azt nem táplálom, magamat el tudtam látni.

A mostani hisztije tárgya, hogy gyerekem lesz, és BOLDOGAN a SAJÁT LÁBAMON ÁLLVA élek a párommal. És felnőttként is sanyargatni próbál. Ezzel szemben a testvérem egy áldott jó gyerek, zseni, sokra fogja vinni, szebb és stbstbstsb. És nagyon tud fájni, mikor normálisan élő családokat látok, hogy nekem nem ez jutott, és keserédesen mosolygok, mikor hasonló cipőben járó fiatalokat látok, nem csak én jártam így.

Csak kitartást tudok kívánni, és azt, hogy tanulj anyud hibájából, ha neked családod lesz, mit ne akarj tenni, jusson eszedbe, hogy te mit éltél meg. És nem mentség, hogy fáradt, hogy nem tudja lekezelni a kamaszkort, hogy a munkahelyén probléma van, hogy a férjjel/élettárssal/alkalmi partnerekkel a kapcsolata megromlott, ha tudta vállani a terhesség csodáját, a picibabaság örömeit, akkor azt is vállata, hogy a gyerek elkezd felnőni, és bizony vannak fekete pillanatok is, amikor nem csak happy a világ.

2009. jún. 9. 18:55
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
18:55ként hozzáteszem, hogy ha a tanításnak óra5kor vége volt, akkor volt 40percem hazaérni, és foglalkozni a háztartással, ha nem lehetett haladni, mert olyan dugó volt, az nem is úgy volt, biztos épp vagy jól megd, vagy valahol piáltam.
2009. jún. 9. 19:02
 9/12 anonim ***** válasza:
66%
Vegyétek észre, hogy olyan korban élünk, amikor szinte megőrülnek az emberek. Aki ezt képes felfogni, akárhány éves, kezdje ő a családi nyugalmat legalább megpróbálni megteremteni. Ne nézzétek a tekintélyt, meg hogy kinek van igaza, hanem szánjátok meg egymást az őrjöngésért. Aki már akkora, hogy tud itt levelezni, az már vállalja fel, hátha ő lesz a családi megmentő.
2009. jún. 9. 22:23
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy igazi anya soha nem mondhat ilyet a gyerekének, akármilyen is az a gyerek. A szomszéd néni fiát lecsukták gyilkosságért, de neki akkor is a fia marad. Minden héten megy látogatni. Gyerekként sokat kérdeztem anyut, amikor vmi rosszat csináltam, hogy még így is szeret-e? Mindig azt mondta, hogy ha börtöntöltelék leszel, akkor is szeretni foglak, mert én szültelek, az én vérem vagy. Nekem ilyen egy igazi anya. Persze ez nem azt jelenti, hogy a gyerek bármit megcsinálhat. De én sohasem tudtam olyan rosszat tenni, hogy az anyukám azt mondta volna nekem, hogy dögölj meg.
2009. jún. 10. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!