Miért ilyen féltékeny Rám az unokatestvérem?
3 éve komoj kapcsolatban élek 19 éves vagyok. Van egy válalkozásunk a párommal aki 30 éves. Ebbe a válakozásba felvettem a 25 éves unokanövéremet, hogy dolgozzon nállam, amíg nem talál munkát. Ez egy kocsma amugy. Elején minden szép volt, aztán észrevetem rajta, hogy már nem olyan tüsténkedve dolgozik, és elég lusta. Rászoltam finoman, hogy csinálja rendesen a dolgát, elvégre pénzt kap érte. Ezután is, ha nem volt vendég inkább ült, ahelyett hogy ablakot pucolt volna, vagy hűtőt takaritott volna. Ez igy ment sokáig, majd erélyesebben rászoltam, és akkor felmondott, hogy ő mindent jol csinalt, es ha nem tetszik miért nem dolgozom én.
Én dolgozzak helyette? Meg van őrülve. Van ezernyi dolgom.
Azota mondjak az alkoholisták,hogy miért nem jön vissza az unokatestévrem,mert állitolag szerették. Nem veszem vissza,mert flegma és féltékenykedik.Az utcan alig akar koszönni.
Sajnos mivel az unokatestvérem, lehet megkéne sajnálnom? Egyedül él szülei meghaltak, de nem vagyok én szeretetszolgállat.
Igazam van?
Hát is is. Ezért nem jó családtaggal közös üzletbe kezdeni.
de ha a szülei meghaltak segíthetnél szegénynek. De ha tényleg így viselkedik, akkor nem kell neki a segítséged. Hagyd! Majd ha tényleg segítségre szorul esetleg évek múlva, akkor legyél mellette. Most még úgy látszik, nem kér a segítségedből.
Lehet rosszul esett neki,h fiatalabb vagy,mégis Ő a Te "alkalmazottad".Biztos magára vette amiket mondtál neki.
Szerintem beszélj vele,de nem feltétlenül kell visszavenni a pult mögé-az csak ujabb vitákat szőhet.
3-szor is elolvastam, de nem látom, miből gondolod, hogy féltékeny lenne. A helyzet az, hogy szerintem az unokatesód csak szimplán lusta, és ennek semmi köze ahhoz, hogy ki a főnök. Valószínűleg a kezdeti lelkesedése után megunta a dolgot és ezzel így lett volna akármelyik kocsmában. Eredetileg megbeszéltétek vele, hogy pontosan mi tartozik bele a munkakörébe? Lehet, hogy úgy gondolta, hogy az ő dolga csak a kiszolgálás és a vendégekkel való jópofizás, és vendég híján semmi dolga. Ezek után vehette macerálásnak, hogy más dolgokat is elvártál tőle. Megsértődött, mert az ő szempontjából igazságtalanságnak vette a dolgot, ezért nem köszön (ami persze még ebben az esetben is elég bunkó dolog, de nem feltétlenül féltékenységről, inkább sértődöttségről árulkodik.)
Volt valami konkrétum, ami miatt azt érzed, hogy féltékeny rád?
Tényleg nem szerencsés rokonnal üzletbe fogni, akármennyire rászorul is. Ezt én is tapasztaltam. Az akárhonnan felvett (kiközvetített,jelentkezett) alkalmazott sokkal jobban dolgozott, míg a rokon az első pár hét " na majd én megmutatom, hogyan kell melózni" lelkesedés után igencsak leülepedett.
Én azt mondom ne vedd vissza. A vendégek majd megszokják, hogy nem ő áll a pultban.
A családi viták elkerülése végett meg ne vedd fel a kesztyűt. Ha morog, durcál, majd abbahagyja.
Tényleg nem vagy szeretetszolgálat. Keressen olyan helyet, ahol ülhet munkaidőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!