A saját édesanyám nem hajlandó beszélni velem! Tényleg
ekkora bűnt követtem el?
Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok. Általános iskolában kitűnő tanuló voltam végig.Most középsuliban is versenyekre jártam, illetve járok. Tavaly nyáron lett egy barátom, amit anya már akkor nem szívesen fogadott. Pár nappal ezelőtt pedig lefeküdtem a barátommal. Elmondtam anyának és ezen ő nagyon kiakadt. Olyanokat vágott a fejemhez, hogy én rihe-rongy vagyok és nagyot csalódott bennem. Egyedül nevelt fel, és megjegyezte azt is,hogy ha visszamehetne az időbe még egyszer nem csinálná végig ezt velem. Nagyon rosszul esik ez nekem. Tényleg ekkora hibát követtem el? :(
Anyád zsarolni próbál. Undorító az ilyen ember; még most próbáld meg leállítani, különben kikészít idegileg.
Egy 18 éve ember nem gyerek már, nem köteles beszámolni a magánéletéről. Optimális esetben védekeznek is.
2012. márc. 4. 09:51
12/22 anonim válasza:
En is 18 évesen veszitettem el, de mégcsak véletlenül sem számoltam be róla. Eleve nem is lehetett volna ilyesmit az anyámmal megbeszélni, mert mindg gátlásokat okozott az életemben.
Inkább anyudnak örûlnie kellett volna, hogy megbizol benne és megosztottad vele, hogy szerelmes vagy!
2012. márc. 4. 10:03
13/22 anonim válasza:
szerintem sem tettél semmi rosszat,de azért nem kellene az anyukát sem szidni ennyire,egyrészt mert minden éremnek két oldala van ugyebár,másrészt meg ennyi információból kívülállóként azért nem kellene ilyen messzemenő következtetéseket levonni,hogy biztos ki akar sajátítani,meg nem akarja hogy boldog legyél,ilyesmi...nem ismerjük hogyan éltek,szóval az vesse az anyukára az első követ...ha ilyen értelmes lányt sikerült belőled nevelni nyílván nem buta az anyukád,ülj le vele,beszéljétek meg,mondd meg neki milyen rosszul esett ez neked.lehet hogy eddig ketten éltetek együtt,te voltál a szeme fénye,és most hirtelen szembesülnie kell vele h felnőttél és előbb utóbb ki fogsz repülni.nem a legjobb módszert választotta az tény,de senki sem tökéletes,nem mindenki tud megfelelően reagálni egy stresszhelyzetre.sztem neki mondd el h ez mennyire bánt téged,elvégre azt a fájdalmat amit okozott neked itt idegen emberek kommentjei nem fogják enyhíteni,maximum megerősítenek benne hogy neked van igazad.
2012. márc. 4. 10:08
14/22 anonim válasza:
Semmilyen hibát nem követtél el, nyugodj meg!
Édesanyádnak valami oka biztos van, hogy nem tetszik neki ez a helyzet.
Fel a fejjel, hátha megbarátkozik a gondolattal és nem lesz veled ilyen!
2012. márc. 4. 11:24
15/22 anonim válasza:
Felnőtt vagy. Édesanyádnak a szexuális/érzelmi életedhez innentől nincs köze. Csak akkor lehetne ellenvéleménye, ha egy nem kívánt terhességből megszületett gyermek eltartását és nevelését szeretnéd teljes egészében ráterhelni - de erről szó sincs. Szegény asszony...nagyon indulatosan, primitíven reagált. Sajnálok minden szülőt, akit így neveltek.
2012. márc. 4. 12:58
16/22 anonim válasza:
Basszus,legalább örülhetne neki,hogy van egy rendes pasid,aki nem egyből a szexre gondol.Majd belátja,hogy tévedett.
2012. márc. 4. 16:35
17/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nagyon rosszul érzem most magam a történtek miatt. Nem tudom mit tehetnék, hogy anyukám megbékéljen. Nem szól hozzám egyáltalán és hiába próbálok vele beszélni, azt mondja nem érdekli. Érthető, hogy kiakadt rám, de azért ennyire? :(
2012. márc. 4. 16:41
18/22 anonim válasza:
Én tanárnő és édesanya vagyok. Egyáltalán nem követtél el bűnt, felnőtt vagy, ha már 18 vagy, sajnos a mai fiatalok nagy része messze nem vár eddig a szexuális kapcsolat elkezdésével. Amellett felelősségteljes, értelmes lánynak tűnsz az írásod alapján, ráadásul több hónapja együtt vagy a fiúval, akit feltételezem, szeretsz. Mi lenne ebben a bűn? Próbálj meg édesanyáddal higgadtan beszélni, talán kiderül, hogy mi a baj!
2012. márc. 4. 21:27
19/22 anonim válasza:
Egyáltalán nem jó, hogy az édesanyád ezt csinálja veled!
A végén még gátlásokat és bûntudatot fog ébreszteni benned!
Ez kihathat egész életedre!
A lényeg egyáltalán ne érezd azt, hogy rosszat tettél, mert ezzel magadnak is ártani fogsz. Az anyudnak el kell fogadnia, hogy ez a te döntésed volt!
2012. márc. 5. 11:10
20/22 anonim válasza:
Édesanyád nem normális! Ezért te ne érzed magad hibásnak. Érezze inkább ő. Ja és örülhetett volna annak is, hogy bizalmas voltál vele, nemhogy még így fogadja. Régebbi időkben 18 évesen a lányok már férjhez mentek és előfordult, hogy 2 gyermekük is volt. Az akkor nem volt riherongy k*rva mi? Na jó...Jól érezted magad az elsőnél? Ha igen, akkor mi baj? Semmi, 18 éves vagy, élvezd az életet!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!