Elegem van abból hogy a barátom soha semmit nem képes az én kedvemért megtenni, de fordított esetben én ugorjak. Ha néha kiakadok én vagyok aki mindig mindent túlreagál. Hogyan tovább?
Nem először fordult elő hogy pl nekem dolgom volt,és a párom nem jött el velem,nem segített,stb... De ha neki dolga van akkor elvárja hogy menjek vele,kísérjem el,segítsek stb...
Annyira unom hogy mikor nekem is jól esne ha pl eljönne velem a bankba és várna velem,lenne kivel beszélgetnem,akkor ő sosem jön el velem,mindig van vmi az ő dolgai között amik fontosabbak(elmenni a mekibe enni) és inkább oda megy. De tőlem elvárja,megsértődik ha nem megyek vele,nem várok bele amig intézi a dolgait.
Vagy mikor mondom neki h korán akarok kelni,mert szeretném kitakarítani a szobám(felsöprés,felmosás) mielőtt elmegyünk itthonról,akkor hiába állítok ébresztőt,nem kel fel,és mondja a magáét,h mindig akkor takarítok amikor ő itt van,stb.. pedig ez nem igaz. Ilyenkor általában mivel nem hajlandó ki kelni az ágyból nem tudok takarítani sem. Hiába mondom neki h nekem az anyukám nem csinálja meg a szobám kitakarítását mint neki,nekem kell nem kel fel. pedig szólni szoktam elötte h takarítani akarok másnap,ha nem akar fel kelni ne is aludjon nálam. Tudja h mikor vannak a takarítós napjaim is a héten,és mégis mindig ő van felháborodva ha szeretném rendbe rakni a szobát,h ne a mocsokba feküdjünk.
Ha nekem kell sietni mikor elindulunk vhova akkor ő tötyörészik,így rohanni kell,de ha pl neki kell akkor már percre pontosan el kell indulni időbe mert ő nem akar oda futni... Most is ez volt. Nem volt képes megvárni amig felveszem a cipőmet,ő már elindult h h majd én fussak akkor utána. Olyan nagy kérés lett volna h bent a lakásba várja amig felhúzom a cipőm? Komolyan olyan rosszul esnek ezek a dolgok hogy az nem igaz,és ha szóvá teszem akkor én vagyok a hibás. Aki mindig mindent túlreagál. Más hogyan,mit reagálna ezek után?
Én nem mentem vele akkor már. Aztán meg hívott h na megyek? Mondom nem. Akkor visszajött h na menjek én is,de akkor már ideges voltam,és mondtam h én nem fogok miatta futni,akkor menjen szaladjon egyedül. És ő meg elment. Én meg próbálok lenyugodni.
Hehe, de ismerős történet... Na, én vak és süket voltam, hozzámentem egy ilyenhez, most itt vagyok mint egyedülálló anyuka. De a válást nem tragédiának élem meg, hanem felszabadulásnak és végre nem vagyok senkinek a szolgája... Az "amúgy másban meg tök jól elvagyunk" sem számít (saját tapasztalat), mert hosszabb távon ez nem fog menni. Egy ilyen ember azt sem fogja megérteni, hogy ha a terhesség miatt 5 percenként kell pisilned (" de most voltál már, nem hiszem hogy menned kell, bírd ki amíg egy óra múlva hazaérünk"), ha nem tudsz gyorsan elkészülni, mert rohannod kell hányni ("ne játszd már meg magad, a nagynéném még 9 hónapos terhesen is krumplis zsákot cipelt"), és ha hulla vagy mert egész nap a gyerek után szaladgáltál és nem tudsz mosolyogva elé tenni finom gőzölgő vacsorát és nem lejtesz csábtáncot..
Azt hiába mondanánk, hogy hagyd ott, tudom hogy ha szerelmes az ember, akkor a problémákat hajlamos elbagatellizálni. Inkább azt mondanám, hogy ne tervezz vele hosszú távon és nyisd ki a szemed, ha látsz új pasit azonnal lépj.
Én is gyakran gondolkozok el ezen,h majd ha együtt lakunk akor is ez lesz?
Azt is ugy utálom h mikor kaját készítek kettönknek ő soha nem segít. A kifogás az h ő nem mozog otthonosan a mi konyhánkba,náluk lennék segítene. DE mikor csak annyit kérek h maradjon kint velem a konyhába amig megcsinálom pl a szendvicseket akkor is inkább be megy sokszor tv-zni,vagy addig morgolodik amig azt nem mondod h inkább menj innen ne idegesíts már.
Ilyenkor minden ilyen kis apróság eszembe jut amikor nem segített,nem várhattam tőle el semmit.
11-es vagyok.
"Én is gyakran gondolkozok el ezen,h majd ha együtt lakunk akor is ez lesz? "
Nem, nem ez lesz. Rosszabb lesz. Sokkal. És ha lesz gyerekeitek, akkor minden a te nyakadba szakad, kiteszed a szíved lelked és még le is b.sznak hogy béna vagy, és állandóan azt hallod, hogy mit NEM csináltál meg. Én azt mondtam, hogy van egy kiskamasz fiam is, akivel több bajom van, mint a két pici gyerekemmel.
Elmesélem, milyen a családi élet egy ilyen emberrel. Egyszer túlóráznom kellett, ő vigyázott a gyerekekre. Amikor hazaértek, a ruhákat szétdobálták, a játékokat dettó, rendelt nekik pizzát, a kajamaradékot a szőnyegen és az asztalon hagyta, és így engedte meg, hogy gyurmázzanak. A gyurmamaradékok keveredtek a földön a kajával, a játékokkal és a ruhákkal. Amikor hulla fáradtan megérkeztem, akkor közölte, hogy eddig tartott az ő munkája, megy számítógépezni. Én meg ott maradtam a mocsokkal, a két gyereket fürdetni és lefektetni.
Másik: a kicsit elvitték anyukámék, a nagyobbal maradtunk hárman. Nagyon éhes voltam, csináltam volna a vacsorát, a nappaliban kupi volt, a játékok szétdobálva, a gyereket fürdetni kellett volna, de a férjem számítógépezett. Kértem többször szépen, hogy amíg elkészítem a vacsorát, segítsen. De semmi. Nekem eldurrant az agyam, fogtam a táskámat, kulcsomat és rájuk vágtam az ajtót, elindultam a közeli burgerbe enni. Útközben ért a telefon, mi van. Én üvöltöttem vele, hogy éhen halok, fáradt vagyok, a gyereket el kellene látni, a lakásban elpakolni, játszani a számítógépen tudna később is. Mondta hogy menjek haza, segít, én közöltem,hogy mire visszaérek legyen rend és a gyerek legyen megfürdetve. Hazamentem. A gyerkőc pizsamában, a rendrakás úgy nézett ki, hogy a plüssöket és minden mást feltolt a falhoz és a nappaliban felállított egy 4 személyes sátrat. Képzeld el a képemet, ahogy beléptem a lakásba és a lakótelepi lyuk nappalinkban mozdulni sem lehetett a sátortól. És persze én voltam a hibás, hogy nem örültem, hogy a gyereknek hogy tetszik a sátor.
Szerintem itt az is probléma, hogy egyikőtök sem bír egyedül lenni.
Pl. ha te a bankban nem vele cseverésznél, hanem csöndben ülnél, előbb-utóbb nekiállnál GONDOLKODNI, és rájönnél, hogy nem minden olyan hú de fasza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!