Hogyan tudnám leszoktatni a hugom a hisztiről/14éves/?
Bövebben lent
Figyelt kérdés
állandóan hisztizik. Nem akkar semmit sem segíteni, nem hagy tanulni/fontos lenne, mert szóbeliérettségire készülök/ vissza pofázik, szemtelen, hisztis, és nagyon lusta. Sajnos közös szobánk van és állandóan szétpakol és természetesen nekem kell utánna összepakolnom. Mit tegyek? Anyumra nem hallgat, Apunk sajnos meghalt:( .
Nem tudom mitévő legyek.
Légyszi segítsetek.
Egy kétségbe esett 18/L.
Elöre is köszönöm a válaszokat!
2009. jún. 8. 13:49
1/10 anonim válasza:
Egy jól irányzott pofon és a szobából kizárás nekünk segített.Nem szép dolog ütni tudom,de velem is köbö azt csinálta amit veled,nah én fogtam lekeverte neki egy pofont,majd megfogtam a cuccát és kitettem a nappaliba.Persze hisztizett,rohant anyuhoz,de hol érdekelt engem,amikor készülnöm kellett nekem is vizsgákra.
Anyu is mondja,hogy ez így nem ok,mondtam neki,hogy akkor aludjon ő vele,nah azóta ő is belátta,hogy mi van...Én meg azóta elköltztem nincs gond.
2009. jún. 8. 14:08
2/10 anonim válasza:
Igen, lehet h agresszívan hangzik de énis a pofonra szavazok . zárd ki a szobából,amiket szétdobál és nem a tiéd azt dobd ki az ablakon.Lehet h hülyén hangzik de én 13 voltam amikor apum kidobálta az ablakon amit előhagytam,de bevált.
2009. jún. 8. 14:56
3/10 anonim válasza:
Szerezz kulcsot a szobához, és amikor nincs otthon, tedd ki a cuccait, zárd be az ajtót, te meg kapcsolj be valami zenét, és állj le tanulni. Vagy menj el egy könyvtárba, ha otthon nem tudsz vele mit kezdeni, az érettségiig legalább, utána meg mindenképp beszélj anyuddal, hogy ez így nem állapot, neked is van dolgod, nevelje meg a húgodat, végülis ő az anyja.
2009. jún. 8. 15:02
4/10 anonim válasza:
Egyszer nekem is elkezdett a fejemre nőni a húgom! Sajnos későn kapcsoltam, sokáig elnéztem a hülyeségeit. Nekem a saját anyukám javasolta, hogy kezeljem egy kicsit komolyabban a dolgot, ne hagyjam magam, de ő nem akar belefolyni, mert akkor meg ő lesz a hibás, hogy kivételezik. A lényeg: kizártam a szobából, kipakoltam a cuccait a nappaliba,és amig meg nem esküdött, hogy normális lesz, addig nem jöhetett vissza. Hamar rájött, hogy a nappali nem neki való hely:))
2009. jún. 8. 15:38
5/10 anonim válasza:
Minél több saját cucc, gondoskodjon magáról és tanuljon a saját hibájából.
2009. jún. 8. 15:57
6/10 anonim válasza:
szerintem is verd meg! jó azért ne lilára, de 1-2 pofon nem árt neki!!!
2009. okt. 17. 23:19
7/10 anonim válasza:
Verés, pofon nem jó szerintem. Még szülőtől se mondanám, testvértől kivált nem.De hogy tedd ki a cuccát, meg ilyenek, az igen. Fő, hogy ne teljesítsétek a követelésit, zárd ki a szobából(ne a hidegre, de a konyha vagy előszoba megfelel, ne adj enni neki, szóval hagyd magára. Előbb utóbb felébred. Ha úgy alakul, hogy beszélgetést kezdeményez(normális beszéd, nem hiszti, nem könyörgés, nem sajnáltatás sem nem árulkodás) akkor kezdd el megmagyarázni. Ha megint rossz irányt vesz, rögtön fejezd be a beszélgetést. Anyukáddal is beszéld meg, hogy ő is így tegyen.
2009. okt. 18. 11:53
8/10 anonim válasza:
Semmiképp ne üsd meg, mert akkor csak rohan anyudhoz és beárul...akkor meg te leszel letolva. :S Am kb nekem is ez van tesómmal...csak ő 28éves és fiú...engem se hagy tanulni meg csicskáztat, ilyenek. Próbálj a tesóddal beszélni...:S Legalább kis időre leáll majd remélhetőleg. Énis csak ezt tudom csinálni.
2009. okt. 18. 12:59
9/10 anonim válasza:
Ruhái ki az ablakon vagy a napplaiba.És egy cetlire írd fel hogy: Tessék. És kész.
2009. okt. 18. 14:14
10/10 anonim válasza:
Biztos neki is nagyon rossz ez az állapot... apu nélkül van, serdülőkorba lép lassan. Szerintem beszélegess vele esténként, magyarázd el szépen neki a dolgokat, biztosíts arról, hogy jó testvére vagy, és hogy nagyon szereted.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!