Húgom önfejű nem hallgat senkire, apám szórja a pénzt. Nem tudunk már beszélgetni sem. Mit tegyek?
Nagyon sokat sírok mostanában. Húgomat semmi nem érdekli csak a tv, az internet, és a playstation, tanulni nem akar, nagy ívben leejti, ha bukásra áll. Apámat nem érdekli.
Apám nem beszél meg velünk semmit, mindíg elmegy itthonról, kocsmázik, szórja a pénzt. Jól keres (havi 200-250 körül) plusz az árvasági, özvegyi, családi stb. De minden hónap végén majdnem kölcsön kell kérnünk, mert nincs pénze. Én nem mehetek még dolgozni, mert az árvaságit meg vonják, nem költözhetek el, mert akkor éhen halnak (ugyanis húgom nem tud és nem is akar főzni, se bevásárolni).
Tudok valamit tenni?
Húgom 17 éves, én 22.
Ha nappalin tanulsz tovább is, akkor elmehetsz mellette dolgozni-már ha van ennyi erőd. Gondolom az árvát a saját nevedre kapod, ha véletlenül mégsem, írj a Nyugdíjfolyósítónak, kérheted a saját számládra is.
A húgodat pedig igenis kényszerítsd rá, hogy csináljon valamit, mert egyrészt elég nagy, másrészt Te sem leszel ott mindig, hogy mindent megcsinálj helyette! A kényszer nagy úr, meg fogja tudni csinálni, ne aggódj.
Nem tudom, van-e bátorságod szembehelyezkedni a családdal, de ha igen, fordulhatsz a Gyámhivatalhoz, ők kirendelhetnek vagyonkezelő eseti gondnokot/gyámot (fenntartásos betétszámlával) nektek, illetve inkább a húgodnak, te már nagykorú vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!