Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért lehet az ha valaki az...

Miért lehet az ha valaki az egyik szülőjét jobban szereti a másiknál?

Figyelt kérdés
az én esetemben ez áll fenn,pedig rendezett családban élek,mindkettőjüket nagyon szeretem de mégis az egyiket kicsit jobban.
2012. febr. 29. 11:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez teljesen természetes. A szülők sem egyformán szeretik mindegyik gyermeküket, ami nem jelenti azt, hogy nem szeretik, csak kicsit máshogy.
2012. febr. 29. 11:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez szerintem mindenkinél így van.

Szülők is jobban szeretik az egyik gyereket a másiknál, ha több gyerek van, csak nem vallják be. Ez pszichológiai tény. Én egyke vagyok, így jobban átlátom többgyerekes családnál, hogy melyik gyerek a kedvenc. Állatoknál is ez van, ha van valakinek két macskája, az egyiket jobban szereti, mint a másikat.

Ne bánkódj emiatt, ez természetes.

2012. febr. 29. 11:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Mert az "ő fajtája" vagy, jobban hasonlítotok, ezért közelebb álltok egymáshoz. Jobban megértitek egymást.

Nálunk is az van, hogy én is egy icipicit jobban szerettem édesanyámat, mert jobban el tudtam vele beszélgetni mindig is, mind édesapámmal. Nővérem meg pont fordítva. És anyukám is engem szeret icipicit jobban, mert a tesómmal nem tud bánni, ellenben apukám meg velem nem tudott sosem mit kezdeni. De ettől még mindannyian nagyon szeretjük egymást.

2012. febr. 29. 11:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Minden ember különböző. Van aki jobban közel áll hozzád, van aki nem. Ez előfordul szülő-gyerek kapcsolatban is, hiszen szerencsére nem egymás klónjai vagytok. Nálunk is úgy van, hogy a fiamhoz húz picit jobban a szívem, bár azt nem tudom megmondani miért. Egy égetnivalóan rosszcsont kölyök, és az ember feje tetején táncol, mégis imádom. A lányom is imádom, de ő más. Csendben elvan, visszahúzódik. Sokszor észre sem venni, hogy otthon van. Talán ebből adódik a különbség, hiszen a fiamra minden pillanatban oda kell figyelni, míg a lányomnál lehet lazítani.
2012. febr. 29. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!