Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék ebben az esetben?...

Mit tehetnék ebben az esetben? Nem tudok húsz felé szakadni. Hogyan felelhetnék meg több szerepnek egyszerre?

Figyelt kérdés
Sajnos a nap csak 24 órából áll, és ebbe a 24 órába bele kellene férnie az iskolába járásnak, egy háztartás vezetésének, menyasszonyi teendőim ellátásának, barátnőm lelkének ápolásának, és a szülők el nem hanyagolásának. Nem is lenne nagy gond, ha a legjobb barátnőm nem lenne pánikbeteg és depressziós. Szegényem azt igényelné, hogy egész nap mellette legyek, amit meg is értek, mert most nagyon nehéz időszakot él át. De ez már hónapok óta tart, és sajnos elfáradtam én is. Nekem is vannak egészségügyi gondjaim, egy lakást kellene rendbe tartanom, szerveznem kellene az esküvőmet, egy családi tragédia miatt sajnos a szüleim is számítanak rám, az egyetemet sem szeretném elhanyagolni, és mellette szeretnék egy kicsit boldog lenni a vőlegényemmel is. De sokszor éppen rá nem jut már időm. Sőt az intimitás is kezd eltűnni az életünkből, mert vagy haza kell utaznom, vagy dolgozik a vőlegényem, vagy itt alszunk nálunk a barátnőm, mert nem merem magára hagyni a kollégiumban, nehogy hülyeséget csináljon. Mit tegyek? Néha úgy megmondanám a barátnőmnek, hogy sajnálom, de ennyi, elég volt, feladom, elfáradtam, de a szívem szakadna meg érte, mert imádom őt, de elfáradtam. Olyan, mintha lenne egy gyerekem, akire folyamatosan vigyáznom kellene. Nem tudom kikapcsolni a telefonom, hátha hív, hogy segítség kell neki, vagy csak egyszerűen rosszul érzi magát. A vőlegényem is megértő volt, de néha azt mondja, hogy úgy érzi nem vagyok ott vele, mert mindig a barátnőmön jár az eszem. Rengetegszer nem jövök haza időben, mert vagy rosszul lesz a barátnőm, vagy sétálni és beszélgetni szeretne. Mit tehetnék? Szeretnék segíteni a barátnőmnek, de mellette szeretném élni az életem is.
2012. febr. 28. 21:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Állíts fel prioritás sorrendet!

Delegáld a feladatokat!

Tanulj meg nemet mondani!

Töltsd hasznosabban az egyes emberekre, dolgokra szánt időt!

2012. febr. 28. 22:44
 12/17 anonim ***** válasza:

Vedd meg a barátnődnek a Szendi Gábor Tények, tévhitek -Pánik című könyvét.

Meg kell néha tanulni nemet is mondani.

Egyébként megértelek.

2012. febr. 28. 22:51
 13/17 anonim ***** válasza:

Pesti? :P Hogy néz ki? :P

Szerintem az ilyeneknek tutujgatás kell, de nem egy másik nőtől :)

2012. febr. 29. 00:39
 14/17 anonim ***** válasza:
Barátnőd szüleivel mi a helyzet? És az ő barátaival, családjával? Nem tudnak neki segíteni? Nincs esetleg más támasza is? :S
2012. febr. 29. 08:36
 15/17 anonim ***** válasza:
Mi lenne, ha kötnél a barátnőd "cserébe" vezetné a háztartásod, amikor csak lehet?Gondolom, úgysem mozdul ki nagyon sehova.Akkor ő is el lenne foglalva értelmes dologgal, neked is több időd jutna mindenre.Pánikbetegség ellen legjobb a figyelemelterelés, hogy ne legyen ideje maga bajával foglalkozni.De sok nyugalom és pihenés is kell neki.
2012. febr. 29. 08:55
 16/17 anonim ***** válasza:
Egyébként ha a barátnőd netán valami "bogyót" szed, akkor jobb is, ha nem hagyod egyedül, pláne az első hónapokban.
2012. febr. 29. 08:58
 17/17 borcsi02 ***** válasza:

Tegnap lemaradt pár gondolatom és pár ötlet,hogy miként tudnál mégis segíteni neki.Kicsit megkésve,ezt most pótolnám.

Muszáj több szempontból rendszerességet vinni az életébe,és erre az egyik legjobb módszer,ha napi rendszerességgel,ha esik,ha fúj,elmegy legalább 15 percet futni,vagy egyszerűen sétálni,még akkor is,ha nehezen tudja rávenni magát.Pont ez a lényeg,hogy felülkerekedjen saját magán,és erősödjön az akarata.Nem kell hozzá sok idő,és jobban érezheti magát.

Emellett nagyon hatékonyak a jól végzett légző gyakorlatok,ezeket is napi szinten,akár naponta többször lehet végezni,nyugtató hatással bírnak,és nem csak pánikbetegeknél,de bárkinél,aki stresszel.

Szerezhetsz neki meditációs cd-ket,nyugtató zenével,vagy irányított meditációs szöveggel,ezekkel el tud lazulni,és kicsit kikapcsolni,elfeledkezhet a félelmekről,és igazán magára koncentrálhat.

A lényeg az,ahogy előttem is írták többen,hogy legyen,amivel leköti magát,ami róla szól,és nem a betegségről.Mindig elkezdeni a legnehezebb az ilyesmiket,de pont azért,mert ezek azok a dolgok,amikre igazán szüksége van,és jelenleg nagyon távol állhatnak tőle.

2012. febr. 29. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!