Miért nem dobják ki otthonról a bátyámat?
Ez így talán erős, de: 27 éves, soha nem dolgozott, munkát nem keres (diplomás, nyelvvizsgája is van), neki a gyári munka derogál, lenézi a munkásembert. Internet+TV - ez minden, amit csinál. Szüleim meg hagyják, néha megemlítik neki a munkát, de nem nyúzzák vele, nem úgy mint engem anno (és jogosan tették velem!). Emellett akkora egója van, mintha nem tudom, ki lenne; szegény húgomat terrorban tartja. :S Van egy használt laptopja húgomnak, elveszi tőle, mikor neki ott a szobájában a PC. Elmennek a mamánkhoz látogatóba, oda is viszi, hogy gépelje a sporttudósítását, mert ilyen hülyeségeket vezet a netes blogján, munkakeresés helyett...
A külseje totál elhanyagolt; haja lassan derékig ér, ritkán borotválkozik, tisztára, mint egy vadember. És TANÁR a végzettsége. Így bemenne tanítani... Most kiakadtam, mert bár nem élek otthon, szegény kishúgom sírva hívott fel, hogy megint mit művel. Kivetíti a saját kisebbségi komplexusát a húgomra, elmondja minden szarnak, ostobának, a szüleim meg, mint valami szentet, védelmezik, rá sem szólnak, csak a húgomra, ha visszaszól.
Szerintem beszélned kéne a szüleiddel! Te talán rá tudnád ébreszteni őket arra, hogy ezt nem kéne hagyniuk.
Nem ismerem a szüleidet, de sajnos tapasztalatból tudom, hogy sok szülő túlságosan is elfogult a gyermekeivel kapcsolatban; akkor sem látják meg a gyerek hibáit, ha mindenki másnak már kiszúrják a szemét.
A soraidból azt olvasom ki, hogy te már önálló vagy; esetleg nem lehetne megoldani, hogy a kishúgod hozzád költözzön? Ha nem is véglegesen, akkor legalább egy időre, amíg a bátyád észhez tér. Nagyon mem jó dolog, ha ennyire kikészíti szegény lányt!
Kívánom hogy sikerüljön megoldani a helyzetet!
Sajnos másik városban élünk a párommal, a húgom nem tudna bejárni a sulijába innen. Máskülönben ideköltözhetne, szerintem nyári szünetben többet is lesz velünk.
Apámat valahol mélyen dühíti ez az állapot, de inkább csak tűr... Még mindig bennük van, hogy az ő fiuk diplomás és majd viszi valamire. De mire? 3 hónap próbaidőt dolgozott, mint tanár, de kirúgták, arra is a szüleimnek ment el sok pénze, mert messze volt az az állás, minden bútorát ők vették, hisz neki nem volt. Félbehagyott egy tanfolyamot, amit ők fizettek. A nyelvvizsgának is 3-szor nekifutott, ők állták. Most levelezőn jár mesterképzésre, az még 2 év és ha eljutna a záróvizsgáig, megint kell egy nyelvvizsga. Azt is megint majd halogatja, szerintem minimum 3 év, ha megint aktuális lesz az álláskeresés. Nem értem, levelező mellett miért nem megy dolgozni? És miért tűrik?
Hát én nem is hagytam magam terrorizálni, pedig megpróbálta. Volt, amikor meg akarta magyarázni, hogy én vagyok a senki, mert csak érettségim van és gyárban dolgozom. Utálom, hogy ilyen hülye barom lett. Csak a húgaival tud keménykedni, való életben egy besz*ri dög. Kiskoromban nekimentem a nagyfiúknak, mikor belekötöttek, mert védeni akartam, ő gyáva volt hozzá.
Most megüzentem a húgommal, ha kell, elmegyünk a párommal és helyretesszük, ha bántani meri... Mert volt rá példa.
Hűha, hát rosszabb a helyzet mint hittem. :D Nem tudom, miért van olyan nagyra a diplomájával. A becsületes munka sokkal többet ér, mint diplomával ücsörögni a babárjain. Levelező mellett simán dolgozhatna - én nappalis vagyok az egyetemen, mégis tudok mellette dolgozni, igaz, részmunkaidőben, de legalább így is segítem édesanyámat.
Én a helyedben lehet, a drasztikus módszert választanám: kerek-perec megmondanám a szüleimnek, hogy a kezembe veszem a dolgot; aztán közölném a bátyámmal, hogy vagy talál munkát X időn belül, vagy mehet ahová akar. Ha nem találna munkát, én tényleg összeszedném a cuccait, és kihajítanám. Hátha ettől észhez térne.
Az egy dolog, ha az embernek nincs munkája - sokáig nekem sem volt, de én nem voltam bunkó, sőt, rosszul éreztem magam hogy ingyenélek. A házimunkát magamra vállaltam, főztem is, hogy legalább anyukámnak azt ne kelljen. Nem tudom, hogyan bír valaki ennyire semmit sem csinálni. :S
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!