Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Honnantól számít valaki...

Honnantól számít valaki alkoholistának? Vagy kezdődőnek?

Figyelt kérdés
Mit tennétek ha párotokon kezditek észrevenni ezeknek a tüneteit??

2012. febr. 27. 15:02
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

és az mennyire befolyásoló tényező a meghatározásban, hogy mi az a lelkiállapot, amiben minden alkalommal az ital a megoldás? Mert amit én észreveszek az az, hogy ha kettőnk közt feszültség kisebb vita van, akkor valami mondvacsinált indokkal elmegy itthonról és csak későn jön haza, természetesen nem józanul.

Van, hogy nem iszik napokig, de eddig még nem volt olyan hét, vagy 2 hét, hogy ne ivott volna. Ezek a leghosszabb időtartamok amik eltelnek 1-1 ivászat között. Ennél csak sűrűbb a dolog.

Vagy ha ismerőseivel (mert még csak barátoknak sem nevezném) megy el valahova, akkor nincs olyan alkalom, hogy ne inna. Azért ezt se tartom igazán normális dolognak, hogy valaki ne tudjon úgy beszélgetni másokkal, hogy ne igyon.

EZ ugye már az? Vagy eltúlzom?

2012. márc. 12. 00:00
 12/25 anonim ***** válasza:

Hát szerintem sajnos nem túlzod el. Nekem úgy tűnik, hogy állandó jelleggel okokat és indokokat keres. Vitatkozunk, iszom. Beülök a haverokkal, iszom.

Olyan volt már, hogy otthon ivott? Vagy eljár mindig?

2012. márc. 12. 08:55
 13/25 anonim ***** válasza:

Onnantól alkoholizmus, ha valamilyen cselekvéshez kötődik és nem tud lemondani róla.

Aki gyakran iszik, de ha mondjuk fél évig nem ihatna egyáltalán, akkor gond nélkül megtenné.

Gondolj a dohányzásra: ha egy dohányos nem gyújthat rá, amikor megszokta, akkor egyre feszültebb lesz és a prioritási listán előresorolódik, hogy megoldja a rágyújtást.

2012. márc. 12. 09:08
 14/25 A kérdező kommentje:

Én is emiatt aggódom, hogy bizonyos lelkiállapothoz köti az alkoholt, mint megoldást. Ha csak ártatlan szórakozás lenne és az sem minden alkalommal, akkor nem lenne semmi bajom. Néha én is megiszok egy-két pohár bort, vagy ha előre tudjuk, hogy nagy buli lesz, akkor én is el tudom magam engedni, na de a mindennapokban, akár délelőtt, csakúgy.. egyedül.. NEM!!!!

Sosem itthon intézi el magát, ha itthon iszik, akkor megáll egy bizonyos ponton.. de amikor elmegy, akkor dőlöngélve jön haza és a legszörnyűbb hogy képes elaludni a hidegben..

Szakíottam már, de haragszom magamra, hogy cserben hagyom, mert segítség kellene neki. De nem hajlandó beismerni hogy ez baj, és így a segítség szótól már ideges is lesz..

2012. márc. 12. 11:47
 15/25 anonim ***** válasza:

Ne akard megmenteni, csak magadat teszed tönkre. Sajna amíg meg nem kapja a nagy seggberúgást az élettől addig csinálni fogja. amíg maga nem jön rá, hogy rászokott az italra, mondhatsz akármit. Ez ugyanolyan függőség, mint bármi már.

Hogyan reagál a párod ha egy-két, esetleg több napig nem jut alkoholhoz?

2012. márc. 12. 11:58
 16/25 A kérdező kommentje:

háát, az attól függ, hogy mennyi feszültség éri.

Mert ha pl kettőnk közt minden rendben, akkor viszonylag nyugodtan viseli, hogy megkérem ne igyon.. De ha valamin összezördültünk, még csak nem is igazi veszekedés, akkor elmegy és így jön haza..

De olyanra is emlékszem, sokszor kértem, hogy ne igyon esténként csak 1-1 sört se, mert nem szeretem ha sörszagúan bújik mellém este, (szexelni meg pláne nem bírok így) de akkoris kinyitotta és megitta a legtöbb alkalommal..

Kedves utolsó, te is tapasztalatból beszélsz?

2012. márc. 12. 12:14
 17/25 anonim ***** válasza:

Sajnos igen. Volt barátom. 16 éves voltam, természetesen világmegváltó tervekkel :)

Egy idő után én is úgy láttam, hogy sokat iszik nem csak a barátnőim. Minden sztorija a kocsmával kezdődött, vagy végződött.

Próbáltam hatni rá, megmenteni, igért fűt fát, mikor már az elhagyással fenyegettem. Aztán mikor az utolsó utáni esélyét itta el, és azt mondtam, vége, még fel is képelt. A nyílt utcán, a barátaim elött. Ők rángatták le rólam.

Azóta nem találkoztunk, hallani sem hallottam róla. Alkoholhoz nem nyúlok, max évi egy két koccintás egy korty pezsgővel. A férjem is ilyen, és a kislányomat is erre tanítom majd.

2012. márc. 12. 12:37
 18/25 anonim ***** válasza:
Ott mindig valami gubi van rejtetten,ha iszik valaki.Vagy rossz kedv,vagy túl jó kedv,ez a ritkább.Veszekedéssel nem lehet előrébb jutni.Nincs az életében olyan dolog,ami örömet okozna neki,se hobbi,se más,monotonnak is érezhet szitukat,ezért is iszik.Ki kellene találnod programokat,ami őt is érdekel.Ez a "ne igyál" kifejezés nem fog használni.Főleg úgy,hogyha ő ezt nem tekinti problémának.Úgyhogy próbálj folyamatosan higgadt maradni,és a figyelmét elterelni más irányba.Lehet hogy semmi nem fog hatni rá,megy a saját feje után.Ekkor kell majd eldöntened,hogy akarsz-e így élni,de elmondhatod hogy megpróbáltad jó útra terelni.Én se vagyok szent,nekem is van 1olyan szenvedélyem,ami néha előbukkan.Összekerültem 1fickóval,akinek ugyanúgy volt egy másik.Először ment is a dolog,tehát a kettőnk hülyesége együtt.Aztán elkezdtem gondolkozni magammal kapcsolatban,hogy vissza kellene vennem,és neki is pedzegettem,hogy valamit változtatnia kellene.Én vissza tudtam fogni magam,ő viszont egyre inkább csinálta.És vége is lett köztünk,nem tudtam hatni rá,mert ő saját maga se akarta abbahagyni,és nem is akarja.Nehéz azt felfogni mikor segíteni akarsz a másikon mert szereted,de nem tudsz mit tenni,és ez a kapcsolat rovására megy.Amúgy néha az is megtörténik egyesekkel,hogy olyan sokkhatás éri az életében,hogy hirtelen abbahagyja,de ez ritka.
2012. márc. 12. 12:54
 19/25 anonim ***** válasza:

"Nincs az életében olyan dolog,ami örömet okozna neki,se hobbi,se más,monotonnak is érezhet szitukat,ezért is iszik."

Sztem is hiányosnak érzi az életét, próbálj neki hobbikat keresni.

Van munkája? Milyen?

2012. márc. 12. 13:40
 20/25 A kérdező kommentje:

Nem írtok rossz dolgokat, de még magamnak is nehéz megoldani az életet, nem még neki hobbikat keresni. Van olyan dolog az életébe ami kikapcsolja, nem egy unatkozós fajta, inkább a küzdés hiányzik belőle. Sajnos. De ezt én nem akarhatom helyette. Szntén sajnos.

Nem kifejezetten nyitott új dolgokra..

Már azon a szinten vagyok, hogy magamat kell mentenem, de még az utolsó utáni lehetőséget is meg akartam ragadni, hogy javuljon a helyzet, úgy, hogy a szerelem részemről teljesen elmúlt, de rá kell jönnöm, hogy nem megy.

Sajnálom, hogy így alakult, de egy kapcsolatba nem csak az én részem kell, ahhoz hogy működjön..Pedig eszméletlenül szerettem.

Talán az amit írtatok is, hogy talán egy hatalmas sokk kell neki ahhoz, hogy felébredjen, majd mikor már tényleg nem leszek itt mindenna, lehet, hogy felébred. Elveszíti a "szerelmét" és azt a sok dolgot, amit együtt terveztünk, azért, mert képtelen volt abbahagyni az ivást.

De ha ettől észbekap, akkor megérte elhagyni.

2012. márc. 12. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!